Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

Weather conditions: Extremely well

Weather conditions: Extremely well

Vandaag gaan we op pad naar Palm Springs, naar een hotel met zwembaden en warm weer. 38 graden is ons beloofd en ’s avonds lekker zwoel. Dat hebben we nog niet gehad op onze trip. Hebben we onze slippers niet voor niets meegenomen.

Aangezien het de vorige avond niet zo vreselijk laat is geworden was Ramon in ieder geval er tegen half 10 uit. De beloofde Starbuck koffie en ontbijtje ging helaas niet door omdat het halve hotel hetzelfde idee had en de rij te lang was.

Dus zonder ontbijt en koffie de auto laten ophalen en tegen elven zaten we op de weg.

De navigatie gaf aan dat het vier en een half uur rijden zou zijn over de Interstate 15 south en 10 East. Dus alleen maar snelweg voor 273 mijl. Daar hadden we geen zin in. Bovendien leek het een enorme omweg. Dus vlak voordag we Vegas uittreden bedacht ik een binnendoor route via de US highway 95 south, een stuk Interstate 40 East en dan binnendoor via Amboy en de Yucca Valley naar Palm Springs. Op het oog een mooiere route en sneller. Nou een mooie route is het zeker geworden. Tot onze verrassing kwamen we nog over een stukje oud Route 66 bij Amboy en reden we door een opgedroogd meer wat aan de kalkresten goed te zien was. Continue kwamen er hele colonnes motorrijders voorbij wat wel een bevestiging was dat het een populaire route was. Verder was het ook hele stukken doodstil en hadden we weer het gevoel alleen op de wereld te zijn, prachtig. Het laatste stuk van de route leidde ons via de drukke Highway 62 door Yucca Valley die weer aansloot op de Interstate 10 East. Tegen half vijf kwamen we aan bij ons resort.

Onze creditcards (credit) doen het niet meer. En dat is lastig omdat hier alles via dit stukje plastic geregeld wordt. Hotelbetalingen, benzine pompen en restaurants, maar ook twee biertjes in een bar. Het bankpasje (debet) doet het hier lang niet overal. Behalve om geld te pinnen bij de automaten die echt overal staan. Dus aan harde pegels geen gebrek. We hebben in Vegas nog geprobeerd Mastercard / Rabobank te bellen maar in het weekend zijn ze onbereikbaar. Het hotel in Palm Springs moesten we dan ook contant betalen, wat enige vreemde blikken van de eigenaar opleverde. Maandag maar weer proberen de kaarten te activeren. Ons roze rijbewijspasje is trouwens onze legitimatie bewijs. Elke keer als je je creditkaart laat zien willen ze een ID. Ook als we sigaretten of drank kopen willen ze onze ID zien. Elke kroeg waar je binnenloopt moet het roze pasje weer tevoorschijn gehaald worden. Op zich wel weer grappig omdat we zeker weten dat niemand ooit een rijbewijs uit Nederland gezien heeft. Maar het werkt.

De eigenaar liet ons na een korte rondleiding over de resort alleen achter in onze royale kamer aan het zwembad. Het was warm en een klein uurtje later hebben we kennis gemaakt met de andere hotelgasten tijdens happy hour. Na een duik in het zwembad en een snelle douche waren we klaar om Palm Springs in te lopen voor wat eten en avondvermaak. We kwamen in een bar nog enkele hotelgasten tegen waarmee we de rest van de avond hebben opgetrokken en ons thuis hebben gebracht in een stoer BMW convertible. Het was niet vroeg voordat we gingen slapen, en de fles champagne die we in Vegas hadden gekregen was de volgende ochtend helemaal op. Laten we hopen dat een goede champagne was…..

De Foto’s

 

Gerelateerde Berichten

Ended it with a Big Bang

Ended it with a Big Bang

Observations

Observations

Eat Sleep Party Disrupted

Eat Sleep Party Disrupted

Plaats een Reactie