Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

Vele miles, mooie uitzichten & back in time

Vele miles, mooie uitzichten & back in time

Hmmm….kwart over zes vanochtend. Ik had gehoopt op een uurtje later, maar goed niets aan te doen. Vandaag belooft het een spannende dag te worden, want we gaan onze auto ophalen en we gaan de eerste miles vreten op weg naar Groveland en Yosemite Park.

Voordat we de taxi konden pakken richting het vliegveld moesten we eerst even aan de beademing vanwege de rekening van het hotel. De prijs was al niet misselijk, maar daar boven op komt ook nog de city tax. Maar goed we hebben wel heerlijk geslapen en ontbeten.

Na een vlotte taxirit zijn we aangekomen bij de autoverhuur op het vliegveld van Frisco. Na de gebruikelijke formaliteiten bij de balie werden we naar de plek van SUV’s gestuurd en daar konden kiezen uit een stuk of 15 stoere bakken.

De keuze was relatief snel gemaakt en het is een Chevrolet Equinox geworden. Net als vorig jaar een witte. Eigenlijk lijkt hij veel op onze auto van vorig jaar. Net een slag groter en iets zwaarder. We zijn weer zo blij als kinderen en gaan al snel op weg naar Groveland. Onze nieuwe reisgenoot rijdt als een tierelier en dat zullen we ook nodig hebben want we hebben nog 4800+ km voor de boeg.

Al snel toen we op waren moesten we een probleem oplossen. We hebben deze vakantie goed voorbereid en zeker voor wat betreft de route. We hebben TomTom bij ons, een afgedrukte route van Google Maps, kaarten en natuurlijk de redelijk eigenwijze Robert; die het vaak beter denkt te weten dan alle andere hulpmiddelen. Na wat discussie zijn we tot het compromis gekomen dat we TomTom gaan volgen en mocht deze raar gaan doen, dan vallen we terug op RobertRobert. 🙂

Binnen een uur waren we uit de drukte van San Francisco en de andere grote steden die daar liggen. De eerste stop was bij een benzinepomp om even koffie op te pikken en nog zo’n uur later hebben we een broodje gekocht en opgegeten bij Subway.

Al snel wordt het veel rustiger op de weg en de omgeving bergachtig en kleurrijker. Wat is Amerika toch mooi. En dan……..

PATS….bij het passeren van tegemoetkomende vrachtauto springt er een steen op tegen onze voorruit en zit er een ster in van ongeveer 5 cm groot.
 *&%^$#$$. balen dus. Gelukkig zit de ster niet in ons gezichtsveld. Wij meteen bellen met de verhuurder en die meldt ons dat we hiervoor verzekerd zijn en de auto kunnen omruilen in Las Vegas. We weten nog niet wat we doen, want na pas 100 miles onderweg, zijn we toch wel verknocht aan deze SUV.

Na een mooie rit kwamen we aan in Groveland (populatie: 1800). Een goldrush dorpje, helemaal authentiek. Een lange straat vol met houten gebouwen; geweldig. We hadden ons hotel snel gevonden (het is immers maar 1 straat), een Victoriaans-achtig gebouw. Na het inchecken en het dumpen van onze bagage in de kamer, zijn we meteen weer vertrokken op weg naar Yosemite Park. Ook morgen gaan we naar dit park, maar om zoveel mogelijk te zien gaan we nu ook al.

Rond een uur of 3 vertrokken we uit Groveland en na een uurtje bereikten we de ingang van het park. Daar hebben we meteen een kaart gekocht voor toegang tot alle parken, want we gaan er nog veel meer zien.

Yosemite is geweldig mooi. Veel groen, rotsformaties, watervallen en meren. Na een rit vol slingerwegen kwamen we na ongeveer een uur aan bij onze bestemming: Glacier Point. Wat een uitzicht; meerdere watervallen, waaronder Yosemite Falls (de op 4 na hoogste falls ter wereld), de granieten Half Dome, Yosemite Valley en nog veel meer. Een lange trip, maar de moeite waard.

Rond een uur of 8 ‘s avonds waren we weer in Groveland en hebben we gegeten in ons hotel. Volgens de mensen van tripadvisor is dit hebt beste restaurant in het dorpje en we hebben zeker lekker gegeten (alhoewel we beide de volgende dag een te veel lucht in het systeem hadden).

Groveland is zeker geen duffe plek, want na het eten zijn we naar de lokale Saloon gegaan “De Iron Door”. Zeer gezellig en de karaoke was bijzonder te noemen. Het begon allemaal met Country muziek, maar na binnenkomst van een groep jonge Europeanen werd het allemaal wat meer van deze tijd.

Rond een uur of twaalf zijn we moe naar bed gegaan en kunnen we terugkijken op een geslaagde dag, met natuurlijk 1 kleine teleurstelling.

De Foto’s

 

Gerelateerde Berichten

Ended it with a Big Bang

Ended it with a Big Bang

Observations

Observations

Eat Sleep Party Disrupted

Eat Sleep Party Disrupted

Plaats een Reactie