Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

USS Alabama

  • Unknown Territory
USS Alabama

Vandaag hebben we een hele dag te besteden in Mobile. We hadden geen haast, dus we hebben lekker uitgeslapen en een broodje gehaald bij Jimmy Johns, die aan ons hotel vast zat. Jimmy Jonns lijkt heel erg op een Subway, alleen je hoeft niet te kiezen wat voor soort brood je wilt en welke groente en saus. Het broodje smaakte heerlijk, en nadat we een bak koffie uit de lobby hadden gepakt zijn we met de auto naar de USS Alabama gereden.

De USS Alabama is een groot battle ship, uit de South Dekota Klasse, gebouwd eind jaren dertig en heeft in de tweede wereldoorlog gevochten in met name om Japans bezet gebied in Stille Zuidzee te bevrijden. Zoals gezegd, een battle ship met een enorme vuurkracht gezien de groot aantal kanonnen op het voor en achterdek. We hebben ons kostelijk vermaakt op het schip dat voor een groot deel te bezichtigen was. Binnen in het schip werd de sfeer van toen goed weergegeven. Het was een geklim- en geklauter om uiteindelijk op het dek naar level 8 te kunnen. Het hoogste punt. Rondom om het schip stonden een aantal oorlogsvliegtuigen opgesteld, en iets verder op was nog de mogelijkheid om de USS Drum te bezichtigen. Een diesel aangedreven onderzeeboot die in de tweede wereldoorlog heel wat schepen van de vijand tot zinken heeft gebracht. Ook leuk om hier doorheen te kruipen, want het is alleemaal erg krap benedendeks.

Tegen een uur of drie zijn we weer terug gereden naar het hotel waar we de rest van de middag hebben doorgebracht aan het zwembad. Het was drukkend warm, maar de zon ontbrak en we hielden het ook niet droog. Ramon heeft zijn blog van gisteren gemaakt, en we hebben wat gekletst met een stel uit Atlanta waarvan de man, Kevin Vannoy, een saxofoon speler is die recentelijk een CD heeft uitgebracht waarvan we een exemplaar hebben meekregen. De avond hebben we gegeten bij de Royal Scam, een restaurant naast het hotel. Daarna hebben we even muziek geluisterd bij Veets en de avond afgerond bij Flip Side Bar en Patio. Een prima dag in Mobile Alabama.

De Foto’s

Gerelateerde Berichten

Sweet Home Alabama

Sweet Home Alabama

Ghost Town

Ghost Town

Rocket Man

Rocket Man

Plaats een Reactie