Unknown Territory

  • Unknown Territory
Unknown Territory

Unknown Territory

En dan zit je, bepakt, bezakt en bijna verzopen, eindelijk in de trein op weg naar Amsterdam omdat we wederom aan de vooravond staan van een nieuw avontuur in de Verenigde Staten en Canada. En wat voor een avontuur! Gingen we vorig jaar, letterlijk en figuurlijk, de diepte in door bekend terrein in het zuidwesten van de Verenigde Staten op een intensere manier te beleven. Dit jaar is dat anders, want dit jaar begeven we ons op onbekend gebied; Unknown Territory! Unknown Territory Net als de eerste bewoners van de originele 13 staten toen zij de rest van het continent gingen ontdekken gaan wij ook het onbekende gebied tussen de bergtoppen van de Apalachen en de rivier de Mississippi ontdekken. In eerste instantie gold ook voor ons onbekend maakt onbemind, maar als we je een missie ten doel hebt gesteld zal je toch ooit de stap in het onbekende moeten maken. Maar naarmate we ons meer begon... Lees Door »

Today is the day…

Today is the day…

Heel bewust hebben we gekozen voor een hotel in de Bijlmer/Arena vannacht, omdat we dachten dat er op een doodnormale woensdagavond en nacht wel wat te beleven zou zijn. Maar het blijkt dat de Bijlmer/Arena op een woensdagavond ook gewoon doodnormaal is waar zo mogelijk alles nog eerder dicht gaat dan in Deventer. Maar we hebben een prima avond gehad en deze toch nog te laat afgesloten in de hotelbar, waardoor de ochtendwekker een ietwat sadistisch ondertoontje leek te hebben. Sadistisch of niet, hij ging af en we hadden niet de luxe om hem te negeren want anders zouden de dames en heren van de KLM ons doodleuk negeren en dat zou een ongewenste situatie zijn natuurlijk. Want today is the day…. De dag dat opnieuw een groot avontuur in Canada en de Verenigde Staten begint en alle diverse puzzelstukken (de voorbereidingen van de afgelopen maanden) moeten gaan samenvallen tot een mooi geheel... Lees Door »

City views

City views

Na onze marathon tuk van gisterenavond maakten we ons een klein beetje druk of het slapen wel zou gaan lukken. Drukte om niks, want voordat onze hoofden het kussen raakten waren we al in diepe slaap en volgens plan werd ik netjes rond een uur of zes wakker. Gelukkig maar, want voor mij is dat een ultiem moment van vakantiegeluk om voor dag en dauw met een kop koffie in de lobby van het hotel het allereerste verhaal te schrijven. Toeval of niet, maar zodra ik het verhaal af had verschijnt ook Robert beneden en kunnen we beginnen aan een heerlijke dag in Toronto, maar niet voordat we van een uitstekend ontbijt in het hotel hebben genoten. De enkelblessure van Robert is niet al te ernstig en doet het minst pijn met lopen, dus besluiten we, zoals zo vaak in een grote stad, de dag te starten met een flinke wandeling. De vierde metropool van Noord Amerika huist een van de hoogste torens ter we... Lees Door »

Bitter & Sweet

Bitter & Sweet

Vandaag hebben we een drukke dag voor de boeg. Het zou een reisdag naar Detroit worden waarin we twee huurauto’s moesten ophalen en de grensoversteek naar de USA zouden maken. Dit alles was de consequentie van onze keus om de reis te beginnen in Toronto Canada. We hebben het ons dus niet gemakkelijk gemaakt. Tegen half negen verlieten we ons hotel en pakten we de taxi naar Alamo autoverhuur 15 minuten verderop downtown. Die bleek nog niet eenvoudig te vinden want het verkoopkantoortje was verstopt ondergronds in een winkelcentrum. De auto, een Full size Nissan, was snel gehuurd. De TomTom op onze Iphone 6 gaf een rit van ongeveer vier uur aan, met als eindbestemming Detroit Airport. Daar zouden we de auto omwisselen voor de SUV die ons naar New Orleans, onze eindbestemming, zou brengen. De rit verliep voorspoedig. Onderweg bij een service punt hebben we een broodjes gegeten. Tegen half d... Lees Door »

Roberts Motown

Roberts Motown

Net als twee jaar geleden organiseren we elk een dag waar de ander niets van weet. Ik ga over twee weken een dag organiseren in Atlanta en vandaag is de eer aan Robert om een dag te organiseren in Motor City; Detroit. Op zich wel grappig want Robert was überhaupt al geen voorstander om een bezoek te brengen aan deze stad. Sterker nog; bijna had hij zijn vetorecht gebruikt om deze stad niet aan te doen. Niet verwonderlijk overigens, want de PR van/over deze stad is op z’n zachtst gezegd niet erg lovend. Omdat Robert druk geweest is met de organisatie is het uiteraard mijn taak hier een verslag van te schrijven Een taak die ik graag op me neem en ook de tijd voor heb want op het moment van schrijven rijden we naar de staat Indiana wat meteen dan ook de langste rit is van dit avontuur. We wennen al behoorlijk snel aan het tijdverschil want we worden wakker door de wekkers, die we vandaag op... Lees Door »

Explorer

Explorer

Waar we het tot nu toe nog weinig over hebben gehad is onze nieuwe auto. Als je in Motor City bent en hebt de keuze uit diverse SUV’s, dan kan je natuurlijk geen Japanner of nog erger een Zuid Koreaan kiezen; dat is vloeken in de kerk! En daarom hebben we natuurlijk een Ford gekozen en wel van het type Explorer. Alhoewel we er al een aantal Mijlen mee hebben gereden, vandaag krijgt deze mede-ontdekker zijn echte vuurdoop en meteen de langste reis van dit avontuur voor z’n kiezen. Net als wij gaat deze ontdekker vanaf nu naar plaatsen waar de meeste toeristen niet snel naar toe zullen gaan, want we komen nu in een week van dit avontuur naar steden en staten die nauwelijks te vinden zijn in de gemiddelde vakantiereisboeken. Zeker deze rit zal niet zo geweldig mooi zijn, dat wisten we, maar het geeft ons goed de kans de auto te leren kennen, zowel automotief maar ook alle kraaltjes en glimm... Lees Door »

(W)Indy 500

(W)Indy 500

Vandaag staat de rit naar Columbus Ohio op het programma. De Jetlag is nog niet helemaal uit ons systeem, dus we waren rond 08:00 al lang wakker. Dit ondanks het feit dat we de vorige avond ook niet al te vroeg in bed lagen. Na de gebruikelijke ochtend rituelen zoals nog even in bed een lokale Amerikaanse ontbijtshows bekijken op de TV met een verse bak zelf gezette koffie, het douchen en aankleden, hebben we nog genoten van het, bij de prijs inbegrepen en meer dan goede, ontbijt buffet van ons Hotel. Maar liefst vier valet jongens hielpen ons met het inpakken van de auto en nadat we nog snel een kop koffie take away hadden meegepakt uit het hotel waren we klaar voor vertrek. De rit naar Columbus Ohio zou ongeveer twee en een half uur bedragen, dus we hadden de ochtend nog tijd over. Indianapolis noemt zichzelf de Racing Capital of the World, dus we moesten natuurlijk een bezoek brengen ... Lees Door »

The most beautiful capitol building of the whole country

The most beautiful capitol building of the whole country

Gisteren hebben we heel weinig gedaan met Columbus, Ohio en omdat we vandaag een niet al te lange rit voor de boeg hebben, besluiten we na de ochtendrituelen inclusief een basis ontbijtje in ons basis hotel te hebben afgerond om toch een aantal bezienswaardigheden van deze State Capitol te bekijken, al dan niet vanuit de auto. Het State Capitol gebouw is snel gevonden, maar parkeren in de buurt lukt niet, dus nemen we vanuit de auto een kiek van dit toch wat vreemd ogende gebouw, wat maar half af lijkt te zijnomdat de typische dome ontbreekt. Ook het volgende item, de grootste voorzittershamer ter wereld, is lastig te bereiken maar levert toch een grappig plaatje op. Het laatste item, het standbeeld van Arnold Schwarzenegger, kunnen we al helemaal niet vinden. Nu zie ik bij een aantal van u de wenkbrauwen tot tweemaal toe de lucht ingaan; waarom een standbeeld van de Terminator in Columb... Lees Door »

Duelling Horses

Duelling Horses

Vanochtend waren we redelijk op tijd op pad. De vorige avond in Charleston is niet zo laat geworden. Ons Hotel, de Four Points by Sheraton, was voortreffelijk. We hadden kamernummer 716. Dat weet ik nog omdat we een stom spelletje hebben bedacht om alle kamernummers te onthouden. Het rijtje tot zover: 1207, 1817, 426, 217, 411, 716 en terwijl ik deze blog schrijf hebben we kamernummer 1225 in Louisville net achter ons gelaten. Goede hersentraining zullen we maar zeggen. Kortom, na de gebruikelijke ochtendrituelen van wakker worden, koffie, tv, aankleden en koffers pakken hebben we de navigatie ingesteld op het Galt Hotel in Louisville Kentucky. Een staat waar we nog niet eerder zijn geweest. De 3.5 uur durende rit op de I64 Westbound. We hadden nog niet ontbeten, dus we moesten nog wel op zoek naar wat voedsel. Mijn voorstel om een Mac Donalds ontbijtje te doen bleek achteraf niet zo’n g... Lees Door »

Nashvegas

Nashvegas

Het was laat vannacht, maar dat was van te voren bedacht omdat we vandaag een korte rit voor de boeg hebben en ook nog eens een uur in tijd gaan winnen omdat we van tijdzone gaan verwisselen zo halverwege de rit ergens in Kentucky. Dus onze wekker hadden we wat later gezet maar, ondanks het latere tijdstip, bleek deze toch onverbiddelijk zodat we rond een uur of half elf alweer op de interstate zuidwaarts reden op weg naar Honky Tonk City, Music City oftewel Nashville, Tennessee. Gisteren hebben we tevergeefs geprobeerd online kaarten te kopen voor Mammoth Cave National Park; een National Park wat we onderweg tegenkomen. Omdat je zonder kaart weinig van het park kunnen zien twijfelen we of we de korte detour wel moeten maken. Maar de omgeving is hier prachtig en we besluiten toch de snelweg te verlaten om naar het visitor center te rijden en gelukkig maar! Want er blijken nog volop kaart... Lees Door »

I walk the line

I walk the line

Het blijft vreemd…. Wakker worden in de woning, sterker nog, in het bed van een ander en vooral de schrijver van dit nieuwe verhaal kan maar moeilijk wennen aan het hele AirBnB concept. Maar hoe het ook zij; na een heerlijke nachtrust werden we wakker van het zachte getik van de regendruppels op de ramen. Niet iets waar je van wakker wilt worden gedurende de vakantie, maar de vooruitzichten zijn gelukkig beter (de ironie wil dat terwijl ik dit tik we in de stromende regen naar Gatlinburg rijden). We zitten dan wel in een AirBnB de laatste B moeten we toch echt zelf voor zorgen en dat betekent dat ik even naar de stad loop om twee heerlijke 6” subs te halen bij het bekende ondergrondse bedrijf. Zo tegen het middaguur is het tijdelijk droog en besloten we nu samen de stad in te lopen. Waarmee ik maar wil benadrukken dat dit het absolute voordeel van onze huisvesting is; betaalbaar en dicht... Lees Door »

Rocket Man

Rocket Man

We hebben de wekker voor vandaag maar een uurtje later gezet. Het was ontzettend gezellig gisteren en we hebben een zeer korte rit voor de boeg maar om tien uur was de wekker toch onverbiddelijk en in minder dan een uur later zaten we alweer in de auto op weg naar Huntsville, Alabama Ik kreeg gisteren letterlijk de vraag wat wij hebben te zoeken in Huntsville, Alabama. Op zich een goede vraag, maar toch is hier, in dit weinig zeggende stadje, historie geschreven. En geheel volgens de Amerikaanse gedachte en traditie; daar waar historie is geschreven moet een museum of pretpark bij worden gebouwd. Over historie gesproken…. Terwijl ik dit schrijf valt er historisch veel regen op de dak van onze auto terwijl we door het mooie landschap van de staat Tennessee rijden. Althans dat zeggen de folders, wij kunnen het niet zien vanwege de muur van water die ons gezichtsveld enorm beperkt. Terug na... Lees Door »

44 outta 50

44 outta 50

Vandaag was het weer zo ver, na een jaar afwezigheid, toen we vanochtend wakker werden elkaar een high 5, box en een felicitatie gegeven want sinds vannacht hebben in 44 van de 50 Amerikaanse Staten geslapen. Van te voren wisten we al dat dit avontuur een boost zou geven aan onze missie door maar liefst 6 staten toe te voegen; Michigan, Indiana, Ohio, West Virginia, Kentucky en vannacht dan Alabama. Een ongekende prestatie zeker als je bedenkt dat de meeste Amerikanen nooit gaan halen en pas sinds kort president Obama zijn 50e staat heeft bezoekt. Dat was de staat South Dakota die wij in al in 2011 hebben bezocht. Maar goed de beste man heeft ze we alle 50 gehad en dat hopen wij ooit ook mee te maken door de staten: Alaska, Hawaii, Iowa, Maine, Maryland en New Hampshire af te kunnen vinken van de lijst. Maar goed dat is toekomst muziek terug naar de dag van vandaag. Wat waarschijnli... Lees Door »

Appalachian Trail

Appalachian Trail

Het valt niet allemaal goed hier. Het dorpje Gatlinburg, het hotel, maar ook het eten bij Robert. Niks ernstigs allemaal, maar bijzonder onhandig als je een trail wilt van 8 mile wil gaan hiken en dat is nou juist wat we van plan zijn vandaag. Na een minimaal ontbijtje proberen we het toch, door in ieder geval bepakt, bezakt inclusief hiking poles op weg te gaan het national park Great Smokey Mountains. En naarmate we dichterbij onze stop komen lijkt het een en ander ook te stoppen bij Robert dus op de grens tussen de staten Tennessee en North Carolina bereiden we ons helemaal voor door de rugzakken om te doen, de trailrunners aan, voldoende water en proviand en voor de zekerheid toch ook maar een rolletje in de rugzak gestopt. Het weer is eigenlijk perfect en typerend voor dit national park. Gelukkig geen regen, maar wel heel vochtig want smoky staat in dit geval voor mistig en mistig i... Lees Door »

Land of the Sky

Land of the Sky

Terwijl we nu aan het zwembad op het dak van ons hotel liggen al genietend van de zon en een biertje en uitkijkend op de Appalachen in de verte tik ik het verhaal van gisteren. En die dag begon al net zo zonnig, maar Robert voelde zich nog steeds niet helemaal fit en daarom besloten we het maar eens een dagje wat rustiger aan te doen. Op zich jammer want dit is onze laatste dag in de Great Smoky Mountains, maar gezondheid gaat voor, we hebben immers nog ongeveer 50% van onze vakantie voor ons. En omdat het zo ontzettend mooi weer is, de route via de snelweg maar twee uur in beslag zou nemen en de route via het Nationale Park maar een half uur langer besluiten we die laatste te nemen. Na een soort van ontbijt bij ons hotel en de Walgreens bij elkaar te hebben geschraapt zitten we al snel op weg naar het park maar vooral ook weg uit Gatlinburg. Het is heerlijk onderweg; we genieten van de ... Lees Door »

Blue Ridge Mountains

Blue Ridge Mountains

Wat een verademing! Beide hebben we heerlijk geslapen in geweldige bedden en worden ook beide nog eens fit wakker. Het zonnetje schijnt dus hoog tijd om de omgeving te ontdekken. Een omgeving die wordt gedomineerd door de Blue Ridge Mountains die onderdeel zijn van het Appalachen gebergte. Dus nadat we, achteraf een krakkemikkig, ontbijt/lunch hadden gescoord bij de lokale benzinepomp trokken we na de snelweg al snel de bergen in via de Blue Ridge Parkway. Een 750 kilometer lange weg die begint in de staat Virginia en hier niet ver vandaan eindigt in de staat North Carolina daar waar de Great Smokey Mountains National Park begint. Het heeft 52 jaar geduurd om deze weg pas in 1987 geheel af te ronden, maar het staat bekend om de geweldige vergezichten op de Blue Ridge Mountains. En dat kunnen we bevestigen. Want terwijl we zuidwaarts al kronkelend door de bergen steeds hoger en hoger rijd... Lees Door »

The Highest Peak East

The Highest Peak East

Vandaag hebben we al weer de derde en laatste dag in Asheville voor de boeg. We vonden beiden dat we nog een goede hike moesten doen vandaag. Het alternatief was dat we de het stadje Asheville gingen bekijken, want daar hadden we bij daglicht nog niet zoveel van gezien. Bij Asheville ligt de grootste toeristische trekpleister Biltmore Estate, het grootste prive-huis van de verenigde staten. Zeg maar een soort Versailles gebouwd door de pusant rijke familie Van der Bilt. Maar wij beide verkozen toch om de natuur in te gaan. Het is hier gewoon te mooi. We hadden echter wat meer tijd nodig om op te starten omdat het de avond ervoor iets later is geworden. Daarnaast lagen de bedden heerlijk en waren we pas om een uur of 11:00 klaar om te gaan ontbijten. Tegenover ons prima Aloft hotel zat de Bakery, dus daar hebben we in alle rust ontbeten en koffie gedronken. Dat betekent dat we pas tegen 1... Lees Door »

The A

The A

Vandaag moeten we helaas afscheid nemen van de Blue Ridge Mountains, het mooie stadje Asheville en ons heerlijke hotel met de nog betere bedden, alhoewel we de fascinatie van het hotel voor honden niet echt begrijpen. Dat je hondvriendelijk bent is tot daar aan toe, maar om nu zelfs een uitlaatgebied met twee brandkranen aan te leggen naast het zwembad zodat de mormels op een natuurgetrouwe manier hun waterige behoefte kunnen doen gaat ons te ver. Vandaag is een echte reisdag waar we bijna vier uur in de auto zitten naar het grote Atlanta. En al zijn we er al een keer geweest weer zijn we onder de indruk van de skyline, maar vooral ook de enorme knooppunten waar bij meerdere snelwegen aan elkaar geknoopt worden en auto’s links, rechts, onder en boven langs je heen razen. Maar met het motto “stay in your lane” en van baan veranderen als Bram ons die aanwijzing geeft kom je via de snelweg ... Lees Door »

Thirty Nine

Thirty Nine

Een dag voordat de Amerikanen Memorial Day herdenken is het in Amerika Ramon’s Day. Dat weet niemand behalve Ramon en ik. Ramon’s day betekent dat Ramon de dag voorbereid en alles regelt. Ik weet “officieel” van niets. Dus een spannende dag voor mij dus. Het programma zou pas rond 12:00 uur beginnen, wat super relaxed was, want dan hoefden we de wekker niet te zetten. We zouden de dag beginnen met een lunch bij Parish, The Brasserie and Neigborhood bar vlakbij het Jimmy Carter Presidential Libary and Museum. Dat zou ons volgende bezoek worden. De auto werd heel convenient valet geparkeerd (dat zou in NL ook wel handig zijn) en de lunch smaakte voortreffelijk. Na de lunch en de valet boys een paar dollar voor het parkeren hebben getipt gingen we het Carter Museum opzoeken. Iedere Amerikaanse president krijft na zijn presidentschap een eigen Libary and Museum. In de Libary worden alle docu... Lees Door »

Ghost Town

Ghost Town

Terwijl we deze ochtend langzaam wakker worden realiseren we ons dat de laatste week van deze vakantie is begonnen. Een week waar we de activiteiten gaan afbouwen en volop gaan genieten van partytown New Orleans en zijn we benieuwd wat Mobile, geboortestad van Mardi Gras, ons gaat brengen. Maar zover is het nog niet, vandaag hebben we nog een rit naar Birmingham, Alabama. Nadat de Valet jongens onze auto hadden voorgereden begin ik vandaag met rijden om eerst de stad uit te komen en dan ergens een brunch te scoren. Dankzij het ingewikkelde maar supersnelle snelweg systeem lukt dat al binnen 5 minuten. Verbazingwekkend gewoon, want thuis lukt het me nog niet om binnen 5 minuten de Polstraat uit te rijden. En zo zijn we al snel op weg naar Alabama en is de stop voor de goede brunch bij de Subway het enige oponthoud. De rit is maar twee en halve uur lang, het wordt steeds rustiger op de weg... Lees Door »

Sweet Home Alabama

Sweet Home Alabama

Het voordeel van het niet al te laat maken is dat je ’s ochtends niet al te laat wakker wordt en zo kunnen we nog snel gebruik maken van het ontbijt van Hampton Inn om zo tegen een uur of 10 op stap te gaan. Nog niet om te reizen naar onze volgende bestemming, maar te gaan naar één van de belangrijkste reden waarom we Birmingham bezoeken; het Civil Rights Institute. En zo lopen we iets over tienen het museum binnen waar we keurig worden ontvangen en naar de filmzaal worden geleid om daar geheel in ons eentje naar een 15 minuten durende film te kijken die ons vertelde over het ontstaan van Birmingham en de steeds slechter wordende rechten van de Afro Amerikaanse bevolking na de burgeroorlog. Een oorlog die werd gevochten om de slavernij af te schaffen. De film bracht ons tot 1921 en eindigde met een beeld dat fysiek te zien was achter het scherm toen deze werd opgehesen. En zo liepe... Lees Door »

USS Alabama

USS Alabama

Vandaag hebben we een hele dag te besteden in Mobile. We hadden geen haast, dus we hebben lekker uitgeslapen en een broodje gehaald bij Jimmy Johns, die aan ons hotel vast zat. Jimmy Jonns lijkt heel erg op een Subway, alleen je hoeft niet te kiezen wat voor soort brood je wilt en welke groente en saus. Het broodje smaakte heerlijk, en nadat we een bak koffie uit de lobby hadden gepakt zijn we met de auto naar de USS Alabama gereden. De USS Alabama is een groot battle ship, uit de South Dekota Klasse, gebouwd eind jaren dertig en heeft in de tweede wereldoorlog gevochten in met name om Japans bezet gebied in Stille Zuidzee te bevrijden. Zoals gezegd, een battle ship met een enorme vuurkracht gezien de groot aantal kanonnen op het voor en achterdek. We hebben ons kostelijk vermaakt op het schip dat voor een groot deel te bezichtigen was. Binnen in het schip werd de sfeer van toen goed wee... Lees Door »

Job well done!

Job well done!

Het was gisteren gezellig en laat en daarom wilde het opstarten niet zo heel goed lukken maar de wekker was onverbiddelijk om 11 uur. Al schoorvoetend geven we er gehoor aan en werken we de gebruikelijke ochtendrituelen in een uur af om zo rond het middaguur in de auto weg te rijden uit Mobile, Alabama. Over de rit van twee en halve uur langs de golf van Mexico en de moerassen van Mississippi en Louisiana valt niet zo heel veel te vertellen, behalve dan dat dit de laatste rit zal zijn van deze vakantie door ons zelf gereden. Want na 57 mooie uren hebben we in één mooie en één fantastische auto 4444 kilometer door onbekend gebied gereden om bij ons eindpunt van deze vakantie aan te komen; New Orleans, Louisiana. Job well done! Want we doen wel zo stoer, zijn ook zo stoer, maar natuurlijk zijn wij ook blij als we weer veilig en heel zijn overgekomen. Dat hebben we aan ons zelf te danken, m... Lees Door »

It’s not dirty, it’s boutique

It’s not dirty, it’s boutique

Gisteren konden jullie al opmaken dat we niet bijster tevreden zijn over onze kamer. En met die zelfde ontevredenheid staan we ook op en dat kan nooit de bedoeling zijn zo aan het einde van deze vakantie. Dus na de gebruikelijke opstart fenomenen gaan wij toch maar even praten met de manager. Een alleraardigste dame die ons uit probeert te leggen dat het niet vies is maar hoort bij de charmes van een boetiek hotel. Boetiek of niet, we vinden het gewoon vies en willen een andere en betere kamer. Zonder enig protest krijgen we die en krijgen we ook nog eens een korting op een van onze dagen. Maar we zijn er niet gerust op en willen de kamer eerst zien. De kamer is absoluut beter en gaan we akkoord maar niet voordat Robert er nog wat meer geld heeft afgepingeld. Na deze actie hebben we het idee dat de prijs/kwaliteit verhouding genormaliseerd is, laten we de huishouding van het hotel onze s... Lees Door »

The Big Easy

The Big Easy

We zijn in New Orleans; The Big Easy… De stad waar alles kan, (bijna) alles mag… Met andere woorden makkelijk….En daar geven we ons volledig aan over en daarom hieronder een samen raapsel van (werk) woorden die deze dag chronologisch samenvatten. Lekker makkelijk voor ons. Slapen, wakker worden, douchen, sjokken, ontbijt scoren, koffie drinken, schuilen, schuilen, schuilen, had ik al geschreven schuilen, zonnen, krabben, bloggen, zuchten, schuilen, sjokken, drinken, sjokken, rusten, sjokken, prima eten bij 801 Royal, sjokken, kralen vangen, muziek luisteren, sjokken, biertje drinken, sjokken, slapen, snurken. In het rijtje van werkwoorden staat geen foto maken, dus die krijg je dan ook niet. Okay eentje dan 😃 Lees Door »

It’s good to be back

It’s good to be back

Het lijkt bijna de dag van gisteren dat ik op de heenweg naar Schiphol het eerste verhaal van dit avontuur schreef. Wat is de tijd voorbij gevlogen. Wat ook voorbij gevlogen is is de terugreis letterlijk en figuurlijk en ik ga daar ook niet meer woorden aan besteden. Die woorden besteed ik veel liever aan de afgelopen weken waar we onbekend terrein hebben ontdekt. Dat de tijd  voorbij gevlogen is geeft al aan dat we het ontzettend naar onze zin hebben gehad. Die natuurlijk voornamelijk worden bepaald door de toch wel vele hoogtepunten. Zo heeft Detroit een enorme indruk gemaakt, vonden we het heerlijk te hiken in the Great Smoke Mountains en de Blue Ridge Mountains, vonden we Asheville en Atlanta geweldig en waren we uiteraard onder de indruk van de muzikale hoogstandjes in New Orleans en Nashville. Het spreekt voor zich dat Roberts Motown en Ramons Atlanta de allerbeste dagen waren... Lees Door »

Unknown Territory

Unknown Territory

Altijd leuk om onze rit te visualiseren en daaronder een leuk muziekje te zetten. Dit keer het nummer Boom Boom uitgevoerd door Big Head Todd & The Monsters maar origineel van Detroit legende John Lee Hooker en als je dan weet dat het gebruikt wordt door een van mijn favoriete TV series; NCIS: New Orleans begrijp je ook waarom we dit nummer hebben gebruikt.

224 MPH

224 MPH

Nog nooit eerder zijn we bij een autorace geweest en we waren dan ook indruk van al dat technologische en akoestische geweld. Dat kan ook niet anders als er meerder racewagens met 224 MPH, of te wel 360 kilometer per uur, langs komen scheuren.

Derby

Derby

Net als bij de autoraces eergisteren zijn we ook nog nooit bij een paardenrace geweest. Alhoewel minder indrukwekkend dan de Indy 500, passen deze plaatjes in het beeld wat wij van Amerika hebben waar in een sociale omgeving kan worden gegokt op de winnaar. Hier een korte maar goede impressie van wat wij hebben gezien op de baan van Churchills Down. De oplettende kijker zal het opvallen dat er ineens andere nummertjes voorbij komen zetten.

Our Californian Dream

Our Californian Dream

Altijd super om onze rit te visualiseren en het is al helemaal feest door de muziek die we er dit jaar onder hebben gezet. Vast geen verrassing dat we voor California Dreamin' hebben gekozen. Niet uitgevoerd door de Pappas and the Mammas, maar deze keer uitgevoerd door zangeres Sia. Gooien we daar een sausje van Mister van Buuren over heen en dan is het feest helemaal compleet. Sterker nog we; moeten Armin bedanken, want hij heeft ons de suggestie gedaan voor deze titel, gedurende zijn try-out van z'n nieuwe wereldtournee. Dus mensen... Rekken en strekken want de voeten gaan van de vloer! Wij gaan er een feest van maken en naast dit feestje dat "Our Californian Dream" heet vieren we ook nog eens dat we dit alweer 10 jaar mogen doen. We zijn een gezegend stel.... Enjoy!

Snowy Crater Lake

Snowy Crater Lake

Vaak gebruik ik woorden om duidelijk te maken hoe we het naar ons zin hebben in de Verenigde Staten, maar soms zijn woorden te veel en zijn de bewegende beelden van Crater Lake National Park veel overtuigende en beter. Enjoy!

Entering San Francisco on the 101

Entering San Francisco on the 101

Van al die keren dat we in San Francisco zijn geweest zijn we nog nooit binnen gekomen of vertrokken via the Golden Gate Bridge. We zijn er over gelopen of over gefietst maar dus nooit met onze mooie bak er overheen gereden. Je begrijpt het al; dit jaar dus wel! En een ondersteunend deuntje helpt altijd en dat kan natuurlijk niks anders zijn dan de tune van de jaren 70 serie The streets of San Francisco.

Breathtaking Yosemite

Breathtaking Yosemite

Net als bij Crater Lake schieten in Yosemite National Park misschien nog wel meer woorden te kort. Niet vaak zijn we zo onder de indruk geweest van een adembenemende klim en het evengrote ademebenemende uitzicht wat dat heeft opgeleverd op Yosemite National Park

Tioga Pass

Tioga Pass

Weer die wekker, weer geen flu, maar wel weer vroeg op om gedurende de reis naar Bishop door Yosemite National Park nog eenmaal te genieten van dit fantastische park. De eerste uur is exact hetzelfde als de reis gisteren, dus daar maak ik geen woorden aan vuil. Maar waar we gisteren rechts afgingen al dalend naar de vallei, slaan we nu linksaf om al klimmend de Tioga Pass te bereiden. En op allerlei fronten is deze weg een bijzondere weg. Het is namelijk de hoogst gelegen weg hier in de Verenigde Staten door/over een van de meest onherbergzame gebergte van dit land; de Sierra Nevada. En waar wij aan de westkant nu gemoedelijk omhoog klimmen tot wel 10.000 voet, oftewel 3 kilometer, aan de oostkant daalt de weg een spectaculaire kilometer binnen een paar kilometer aan wegdek. Daarom is deze weg ook opgenomen als nationaal monument omdat het bouwtechnisch een klein wonder is. Maar voordat ...

Maar, na maar liefst 10 eerdere reizen in de Verenigde Staten en Canada kan het ook niet uitblijven dat we toch wat in de herhaling vallen. Dit jaar zijn dat vooral de grote steden; Toronto, Nashville, Atlanta en New Orleans zijn voor ons geen onbekenden, maar we verheugen ons weer op het weerzien. Als we het over grote steden hebben, dan staat er een in het rijtje dit jaar waar we beide gemengde gevoelens hebben; Detroit! Ooit de figuurlijke motor van de auto industrie in de wereld met maar liefst meer dan 2 miljoen inwoners, nu een stad die leegstand, werkeloosheid en criminaliteit kent en nog maar 600.000 inwoners heeft. Wat je ook leest over de stad altijd worden er twee kanten beschreven; interessant en crimineel. Wij hebben ons laten overtuigen door de interessante kant en zijn dan ook ontzettend benieuwd, zoals dat hoort bij ware ontdekkingsreizigers.

Over ontdekkingen gesproken en eerder al over onze missie; dit wordt natuurlijk een knallen. Want na deze vakantie zijn we maar liefst 6 staten dichter bij ons doel. En als je de rit hieronder bekijkt zie je dat het een behoorlijk zigzaggende slang naar het zuiden is geworden, die niet 1, niet 2, niet 3, maar 5 maal dezelfde tijdzone passeert; iets waar we geen rekening mee hebben gehouden toen we aan het plannen. Uiteindelijk is van al dat gepasseerd het saldo wel dat we 1 uur tijd winst hebben, dat dan weer wel.

2015
Legenda

01. Toronto, Ontario, Canada
02. Detroit, Michigan
03. Indianapolis, Indiana
04. Columbus, Ohio
05. Charleston, West Virginia
06. Louisville, Kentucky
07. Nashville, Tennessee
08. Huntsville, Alabama
09. Gatlinburg, Tennessee
10. Asheville, North Carolina
11. Atlanta, Georgia
12. Birmingham, Alabama
13. Pensacola Beach, Florida
14. New Orleans, Louisiana