Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

To go or not to go

To go or not to go

That’s the question… Na het mooie Portland hebben we vandaag Crater Lake National Park op het programma staan. Maar…

Gisteren kwamen we erachter dat we voor het eerst in al die jaren van zelf plannen, sleutelen en boeken een verkeerd hotel hebben geboekt. Wij dachten dat we een cabine hadden gehuurd aan Crater Lake met op loopafstand een restaurant, maar nu blijkt dat loopafstand een rijafstand is van meer dan 60 kilometer. We weten niet precies hoe de fout nou is ontstaan, waarschijnlijk heeft het met de naamgeving te maken, maar we moeten een keus maken. Willen we in een kleine cabine zitten, zonder faciliteiten om ons heen, hongerig, bear spray in de aanslag, 60 kilometer van alles waar het om te doen is met temperaturen van rondom het vriespunt en alleen maar regen of, of maken we het ons makkelijk en boeken we hotel in Ashland, een klein stadje beroemd om z’n Shakespeare festival en op de route ligt naar onze volgende stop; Reno.

Wij kiezen ervoor om dat laatste te doen en gisteren al hebben we dat besluit genomen om meteen ook een hotel te boeken in Ashland. Dus rond een uur of tien rijden we Portland uit om via de Interstate 5 zuidwaarts te trekken en pas weer van deze snelweg af te gaan om Ashland binnen te rijden. Onderweg komen we wel tot de conclusie dat we met ons besluit en al het natuurschoon dat we onderweg hebben gezien de staat Oregon te kort hebben gedaan, veel te kort.

Onze verwachtingen van Ashland komt overeen met de werkelijkheid. Een dorpje wat een halfjaar lang, elk jaar weer, een Shakespeare festival heeft is wat oubollig en rustig, misschien wel een beetje suf. Maar het heeft voldoende faciliteiten om ons een avond lang te vermaken; een Thais restaurant om lekker te eten, een bioscoop waar de film “Now You See Me” wordt vertoond wat best een aardige film blijkt te zijn en een cafe waar we wat biertjes hebben gedronken met op de achtergrond de muziek van een bandje wat we nou niet meteen willen aanraden.

En zo wordt de avond hier in Ashland doorgebracht. De festiviteiten rondom de grote schrijver hebben we gelaten voor wat het is, maar komen we tot de conclusie dat ons antwoord op de vraag “To go or not to go?” een juiste beslissing is geweest, waar we geen spijt van hebben.

Gerelateerde Berichten

Mt. Mazama

Mt. Mazama

Vulcanos

Vulcanos

The city of bridges

The city of bridges

Plaats een Reactie