The Wild & The West

The Wild & The West

The Wild & The West

Terwijl ik zojuist de belangrijkste papieren en documenten bij elkaar heb gelegd en de strijkbout aan het opwarmen is om de laatste bloesjes en t-shirtjes in strakke snit in de koffer te deponeren begin ik aan het allereerste verhaal van, een zo mogelijk, nog mooier avontuur; So We Discover The Wild & The West. Zoals altijd blik ik altijd even terug op de voorbereiding van dit avontuur omdat er altijd wel iets gebeurd gedurende de voorbereiding wat de moeite van het vermelden waard is… Want onderhand staan we er wel om bekend om op het laatste moment nog wat veranderingen toe te passen, of anders doen andere dat wel voor ons… T-18 maanden… Want de voorbereidingen op deze reis begonnen eigenlijk al begin 2012. We kwamen er op dat moment eigenlijk niet zo goed uit; gaan we de Continental Divide ontdekken of gaan we naar de Oostkust, omdat daar ook nog veel te ontdekke... Lees Door »

The Perfect Start

The Perfect Start

We mogen dan wel vlakbij Schiphol zijn maar dat neemt nog niet weg dat de wekker onverbiddelijk was om 6 uur. Het begin van wat ongetwijfeld een lange dag en vermoeiende dag gaat woorden. En dan zit ik nu, terwijl ik dit zit te schrijven, te bedenken hoe ik deze reisdag moet opschrijven. Niet een geval van gebrek aan inspiratie, maar meer de verwondering van hoe vlekkeloos deze reisdag eigenlijk is verlopen. Want het prima ontbijt in het A4 hotel, de geautomatiseerde kofferinname bij de KLM, de rimpelloze vlucht van Amsterdam naar Minneapolis, de echt vriendelijke mannen van de douane, de perfecte aansluiting met de volgende vlucht naar Denver, die zo mogelijk nog rimpellozer bleek, de vlotte taxirit, de aankomst bij een heerlijk hotel in Denver, het geweldige weer, het heerlijke eten dat we traditiegetrouw bij PF Chang’s hebben gegeten, een paar lekkere biertjes die we hebben gedr... Lees Door »

Taking it easy

Taking it easy

Nu kan ik een heel spannend verhaal schrijven over de gebeurtenissen van vandaag, maar dan zou ik jou tijd en mijn eigen waardevolle vakantietijd verspillen. Denver is voor ons de springplank naar de Rockies en daarom hebben we voor vandaag ook weinig plannen op stapel, behalve dan wat regelwerk, voorbereidingen voor onze trip morgen en overmorgen, wat shoppen en rustig wennen aan het tijdsverschil. Al met al een beetje acclimatiseren. Waar ik gisteren al bang voor was gebeurde ook; om 4.15 in de nacht staarde ik met open ogen naar het plafond volledig wakker. Het had dan ook geen zin om nog langer te blijven liggen en heel voorzichtig heb ik me gedoucht en aangekleed om Robert niet wakker te maken. Bepakt met m’n laptop ben ik naar de naastgelegen Starbucks gelopen om traditiegetrouw een kop koffie te nemen en het eerste verhaal te schrijven. Op het moment dat ik het af had versch... Lees Door »

The Rockin’ Rockies

The Rockin’ Rockies

Vandaag begint de roadtrip pas echt. Net zoals gisteren waren we weer akelig vroeg wakker en stonden we, na van het ontbijtbuffet in Magnolia te hebben genoten, om 08:30 klaar om met een luxe auto naar het vliegveld gebracht te worden. Flat rate 55 dollar. Er zijn weinig alternatieven. Optie is met de bus, maar dat duurt ongeveer 1.5 uur. Dus we waren met de taxi heen naar het hotel en nu dan weer terug ongeveer 120 dollar kwijt (incl. tip). Optie was geweest om meteen een auto te huren, maar we hadden al berekend dat twee dagen extra huur, en de parkeerkosten in Denver erbij ons meer had gekost. Na een vlotte rit waren we door de niet te verstane Marokkaanse chauffeur netjes voor de deur van National Car Rental afgeleverd. We besloten om onszelf toch te verwennen door voor een relatief klein bedrag de standard SUV te upgraden naar een Full Size SUV. Het verschil is een luxere auto met m... Lees Door »

Fighting the elements

Fighting the elements

Zo langzamerhand beginnen we te wennen aan het tijdverschil, maar nog steeds had het wakker worden een uurtje later mogen zijn. Voordeel is wel weer dat we al weer voor negen in de auto zaten op weg naar Rocky Mountain National Park. Het weer is, in tegenstelling tot gisteren, geweldig. Hadden we gisteren toch overwegend bewolkt weer en zelfs een paar regendruppels, hoe verrassend, in ’t plaatsje Nederland, vandaag hebben we een strak blauwe lucht en loopt de temperatuur snel op. In optocht reden we naar het park, maar gelukkig is het minder druk dan gisteren en in het park pakken we meteen de weg richting Bear Lake. Uiteraard rijden we niet al te hard door het park want we willen niet met 50 km per uur langs herten, elanden, beren of marmotten schieten.  Uiteindelijk bereiken we Bear Lake om half elf. Vanuit deze plek starten diverse trails; eentje rond Bear Lake, maar die is voor watje... Lees Door »

US 287

US 287

Niet iedereen staat er op te wachten om 600 kilometer te rijden en ook ik vind Deventer-Amsterdam zo af en toe te ver, maar vandaag hebben we er zin om die 600 kilometer te rijden want het geeft ons de gelegenheid om te genieten van onze auto. En genieten gaat het worden, niet alleen van de auto maar vooral van de omgeving. Al om negen uur reden we richting de snelweg die ons in 2008 naar Casper in Wyoming bracht. Vrij vlak en paralel aan de Rocky Mountains, die hoe verder we noordwaarts reden steeds kleiner werd. Niet omdat we er vanaf reden maar omdat het gebergte letterlijk steeds kleiner wordt. Uiteraard gaan we dit jaar niet naar Casper, dus namen we bij Cheyenne afscheid van de snelweg die we al kennen om de snelweg richting het westen te nemen. Heerlijk rustig zoeft onze auto over de weg en het enige wat we hoeven te doen is een beetje sturen al gelang de snelweg zich door het heu... Lees Door »

The Big Boobies

The Big Boobies

Niet meteen een titel die jullie van ons zouden verwachten, he. Maar toch is de titel toepasselijk voor het verhaal van vandaag. Zodra ik er aan toe ben zal ik het uitleggen, maar laat ik beginnen bij het begin van de dag en die start na een heerlijke nachtrust in Lander. Omdat we geen zin hebben in de donuts van het motel, laden we onze koffers in de auto en rijden een paar 100 meter naar het benzinestation en voorzien we onze auto van haar voedsel en slaan we proviand in voor ons zelf. Onze rit vandaag vervolgt de US 287 en, zoals jullie hebben kunnen lezen in het verslag van gisteren, is dat verre van een straf. Alhoewel iets minder gevarieerd is de twee uur durende rit verre van lelijk en zien we na een tijd ons; de Grand Teton…. En na nog een half uurtje te hebben gereden rijden we het National Park binnen en zijn we de nog jonge berggroep met de scherpe besneeuwde toppen. Gra... Lees Door »

Bear Spray

Bear Spray

Terwijl we over de Interstate 90 door het prachtige Montana rijden schrijven we dit en de komende twee verhalen. Het is hier prachtig weer; een strak blauwe lucht en geen regenwolk te bekennen. Dat was wel anders op de ochtend van dit verhaal, want het kwam met bakken uit de lucht. We besloten daarom het rustig aan te doen, de plannen voor vandaag te veranderen en ons goed voor te bereiden op vandaag. We zitten namelijk in berenland en specifiek het territorium van de bruine beer en de grizzly beer. Volwassen hebben deze jongens toch het formaat en het gewicht van een Fiat Punto en die wil je natuurlijk niet onverwacht tegenkomen en als je ze dan tegenkomt toch nog enige kans maken om het zonder kleerscheuren het strijdtoneel te verlaten. Dat vereist een goede voorbereiding en die begon al onder de douche en de kleedkamer. Want de dieren worden nogal aangetrokken door fris en fruitige ge... Lees Door »

One big Vulcano

One big Vulcano

De zon schijnt, de temperatuur is aangenaam, de tank is gevuld met benzine, twee grote mokken gevuld met koffie, de tas voorzien van water, ontbijt en lunch en wij, wij zijn er klaar voor. Klaar voor Yellowstone National Park! En zo verlaten we Jackson, Wyoming om half tien om via de highway voor de laatste keer langs Grand Teton te rijden en halverwege het park er daadwerkelijk in te gaan. Het is namelijk voor ons de makkelijkste manier om in Yellowstone te komen, want de parken zijn alleen gescheiden door de Rockefeller Jr. Parkway. Een eerbetoon aan de gulle gever, die veel voor het ontstaan van beide parken heeft gedaan. Maar door de parken gaat niet snel zoals je weet en een wegopbreking zorgt ervoor dat we pas om half twaalf Yellowstone binnen rijden. Wat meteen opvalt is de natuur. Het is letterlijk een afgefikte bende en ik meen me inderdaad te herinneren dat het park een paar ja... Lees Door »

North Rim

North Rim

De wekker ging rond een uur of half negen in The Three Beer Lodge. Het was gisteren best wel laat geworden, met de nodige But Light biertjes. Dus ik had wel wat moeite om mijn bed uit te komen en wakker te worden. Wat vaak helpt is een stevig ontbijt. Als iets niet moeilijk te vinden is in Amerika, is een restaurant waar je je eieren op 20 manieren bereid kunt krijgen, Scrambled, 3 egg’s sunny site up, omelet met 1,2 of 3 eieren, met of zonder bacon, ham of worstjes. Het naast het hotel gelegen restaurant met dezelfde naam had al deze variaties op de kaart staan en met onze 2 dollar kortingvouchers van het hotel hebben we daar onze magen gevuld. De temperatuurmeter gaf 45 Fahrenheit aan, wat ongeveer 7 Celsius is, met een bewolkte hemel en wind. Dus het was gewoon koud! Toch eigenwijs de korte broek aan want het is tenslotte vakantie. Nadat we de koffers in de auto hadden gegooid zijn we... Lees Door »

Big Sky Country

Big Sky Country

De officiële bijnaam van de staat Montana is “The Treasure State” vanwege alle mineralen die hier in de grond zitten, maar veel populairder is de bijnaam “Big Sky Country”. En als we opstaan is die laatste bijnaam toepasselijk, want het is helder, de temperatuur aangenaam en het voelt zo heerlijk fris aan. Vandaag hebben we weer een lange rit voor de boeg en nadat we de Bagel bar hebben genegeerd en ontbijt/lunch hebben gekocht in de supermark tegenover zijn we rond een uur of 10 gaan rijden. De eerste en vele kilometers zijn over de snelweg richting het westen. Zoals altijd vinden we het heerlijk en de uitzichten zijn magnifiek; heel veel blauwe lucht dat met enige regelmaat geblokkeerd wordt door de Rocky Mountains, waar we met de nodige bochten uiteindelijk dwars door heen rijden om uiteindelijk aan de westkant van dit grote gebergte uit te komen en verder noor... Lees Door »

Glacier National Park

Glacier National Park

Het is zondag en zondag is rustdag. Dus ook wij starten deze dag rustig op en beginnen de dag met telefoontjes naar Nederland vanwege Vaderdag. Omdat het Vaderdag is, is het extreem druk in alle ontbijtgelegenheden en moeten ook wij een minuut of 10 wachten tot dat we een tafel krijgen in dezelfde gelegenheid waar we gisteren hebben gedineerd; The Buffulo Bar & Grill… Het ontbijt is lekker, beter dan het diner gisteren, maar de porties zijn weer achterlijk groot en beide kunnen we het niet op. Hoe Amerikanen het wegkrijgen, begrijp ik niet. We hoeven in ieder geval niet meer te lunchen en die gewonnen tijd kunnen we dan weer gebruiken in Glacier National Park ons enig punt op het programma van vandaag. En zo reden we een rond een uur of half twaalf het park in. Zoals ik gisteren al schreef is de enige doorgaande weg afgesloten, daarom moesten we onze rit aanpassen en betekent voor on... Lees Door »

Go West

Go West

Go West! En dat is ook daadwerkelijk wat we doen, we trekken westwaarts en sluiten daarmee het wilde gedeelte van dit avontuur “The Wild & the West” af. En misschien is het dan leuk, althans ik vind het leuk en daar zijn jullie van afhankelijk, om eens terug te kijken naar de afgelopen dagen toen we noordwaarts richting Glacier reden en waar we uiteindelijk maar liefst 4 National Parken hebben gezien. En al die parken waren op hun eigen manier geweldig, ook wel om de activiteiten die we daar hebben gedaan. Rocky Mountain National Park was vooral leuk vanwege de hike die we daar hebben gedaan en al glibberend en klauterend naar Lake Emerald zijn gelopen. De Tetons blijft vanwege het uitzicht op deze bergketen nog steeds nadonderen in onze gedachte en is voor ons beide nog steeds een grote favoriet. Yellowstone is geen eens het meest mooie park, maar is indrukwekkend door d... Lees Door »

Precipitation

Precipitation

De staat Washington is beroemd om verschillende dingen, zoals: Microsoft, Boeing, Starbucks, vulcanoes, Grey’s Anatomy en precipitation; neerslag dus. En dat hebben we geweten! Robert voelt zich niet optimaal, hij is niet ziek maar heeft last van een opkomende verkoudheid, dus doen we het rustig aan deze ochtend. Dat is relatief, want we dienen weer een paar honderd kilometer te rijden om in onze volgende stad te komen; Seattle. Dus rond een uur of tien zitten we toch alweer in de auto, nemen we afscheid van de heerlijke bedden in hotel Ruby en rijden we al snel op de Interstate 90 verder westwaarts. Was het in Spokane nog droog, maar in de verte zagen we al donkere wolken, die alleen maar donkerder werden en het duurde dan ook niet lang voordat de ruitenwissers aangingen. Eerst nog op een acceptabel standje, maar al snel werd de snelste stand bereikt. Ondanks de regen konden we to... Lees Door »

Robert’s Day

Robert’s Day

In het allereerste verhaal van dit avontuur hebben jullie kunnen lezen hebben we voor elkaar een dagprogramma geregeld, zonder dat we van elkaar weten wat dat programma inhoudt. Ik ga dit doen aanstaande zaterdag in Portland, maar op deze woensdag krijgt Robert de kans om z’n perfecte staat van dienst als reisleider te bevestigen hier in Seattle. Het spreekt voor zich dat ik alleen het verhaal van vandaag kan schrijven, want het moet natuurlijk een objectieve beoordeling blijven 😀 Als schat dat ik kan zijn begon de dag voor mij iets eerder dan dat van Robert, zodat hij nog lekker lag te ronken op z’n bed en ik een Starbucks ontbijt aan het regelen was. Overigens is dat totaal geen moeite hier in de geboortestad van het merk, want bijna letterlijk op elke hoek van een straat tref je er wel een aan. Nadat we het ontbijt hadden opgegeten en opgedronken en Robert volledig (mentaa... Lees Door »

Hairspray

Hairspray

De staat Washington staat bekend om z’n neerslag en dat geldt ook voor Seattle. Nog geen eens om de hoeveelheid regen, meer om het aantal dagen dat het er regent. Dit is onze tweede bezoek aan Seattle en de eerste keer hebben we geen regen gezien en de afgelopen twee dagen hebben in de stad geen regen gezien. Gelukkig maar want anders was Robert z’n dag letterlijk in ’t water gevallen. Statistisch gezien moesten we wel een keer regen krijgen en gelukkig laat de statistiek ons niet in de steek want blijkbaar is vandaag de dag dat het regent. Niet zo dramatisch als in Nederland, maar wel heel, heel erg lang want het begint rond een uur of een in de middag en we hebben het niet meer zien droog worden. En natuurlijk hebben we wel wat gedaan, we hebben lang gewandeld heen en terug naar de Space Needle met op de terugweg de eerste druppels, wat winkels van de binnenkant bekeken, maar voor de r... Lees Door »

38 outta 50

38 outta 50

Terwijl we op weg zijn naar Ashland, Oregon en drie dagen Portland achter de rug hebben schrijf ik het verhaal van afgelopen vrijdag en ik moet toegeven dat ik even moet graven in m’n grijze massa, want we hebben drie intensieve en bijzondere dagen achter de rug. Overigens, de oplettende volger zal opmerken dat Ashland niet in het oorspronkelijke plan was opgenomen. Dat klopt, maar daar vertel ik later meer over. We besluiten vanochtend niet eerst te gaan ontbijten, maar dat onderweg te doen zodra we de drukte van de Seattle metropool achter de rug hebben. Ik zelf had de eer omdat te doen en op zich is het vrij eenvoudig om de stad te verlaten twee keer afslaan en je zit al op de snelweg. Uit de drukte van de metropool te komen is een heel ander verhaal en voordat je het weet ben je vijf kwartier verder om vast te stellen dat je eigenlijk al bijna halverwege deze rit bent. Een goed momen... Lees Door »

Ramon’s Day

Ramon’s Day

Zoals eerder genoemd hebben we ter voorbereiding van deze reis afgesproken dat we in de steden Seattle en Portland, twee steden waar we relatief lang verblijven, ieder een dag voorbereiden. Ik heb dus een Seattle dag voorbereid en Ramon zou vandaag de lead nemen in Portland. Het ochtendprogramma was relaxed, we hoefden er niet vroeg uit, wat ons niet vervelend uitkwam na een late nacht. Tegen het eind van de ochtend liepen we ons hotel uit naar de lunchzaak genaamd Picknick, waar Ramon een picknick menu had geregeld. Nadat we de zak met eten en drinken in ontvangst hadden genomen zijn we naar River front Park gelopen om daar heerlijk in de zon op een bankje te genieten van twee heerlijke broodjes. De River front werd druk bewandeld en befietst door lokalen en toeristen en door het heerlijke weer was het er erg gezellig. Elk weekend in de zomer is er in Portland Saterday Market, een soort... Lees Door »

Lazy Sunday

Lazy Sunday

Geen wekker, wat een heerlijkheid. Het is volgens mij de eerste keer deze vakantie en voor ons begon deze zondag dan ook pas in ’t begin van de middag met een brunch in het restaurant naast ons hotel. Het weer is niet optimaal en daarom hebben we geen haast. We lopen pas rond een uur of twee uit ons hotel om de light train naar Washington Park te pakken en daar de Japanse- en Rozentuin te bekijken. Beide tuinen zijn mooi, maar kunnen onze interesse, na al het mooie ongerepte natuur wat we op deze reis hebben gezien, niet lang vast houden en daarom lopen we bergafwaarts terug naar de stad om te zien hoe Portland warm loopt voor de voetbalwedstrijd. Een grote groen geklede mensenmassa heeft zich om en in het stadion verzameld voor de wedstrijd van de Timbers. Dat kennen we in Nederland natuurlijk wel, maar hier in de States hebben we het nog niet meegemaakt. Voetbal is hier een relatief kl... Lees Door »

To go or not to go

To go or not to go

That’s the question… Na het mooie Portland hebben we vandaag Crater Lake National Park op het programma staan. Maar… Gisteren kwamen we erachter dat we voor het eerst in al die jaren van zelf plannen, sleutelen en boeken een verkeerd hotel hebben geboekt. Wij dachten dat we een cabine hadden gehuurd aan Crater Lake met op loopafstand een restaurant, maar nu blijkt dat loopafstand een rijafstand is van meer dan 60 kilometer. We weten niet precies hoe de fout nou is ontstaan, waarschijnlijk heeft het met de naamgeving te maken, maar we moeten een keus maken. Willen we in een kleine cabine zitten, zonder faciliteiten om ons heen, hongerig, bear spray in de aanslag, 60 kilometer van alles waar het om te doen is met temperaturen van rondom het vriespunt en alleen maar regen of, of maken we het ons makkelijk en boeken we hotel in Ashland, een klein stadje beroemd om z’n... Lees Door »

It’s really not Vegas

It’s really not Vegas

De afgelopen nacht was voor de een beter, dan voor de ander en dan ook nog eens gedeeltelijk veroorzaakt door de ander. Robert begint daarom dan ook vandaag met rijden 😀 nadat we ons hebben opgefrist en onszelf hebben voorzien van eten en drinken bij de benzinepomp vlakbij de Interstate 5. Diezelfde Interstate brengt ons vrijwel meteen in de staat California. Niet de staat waar we vandaag overnachten maar wel de staat die ons brengt naar onze eindbestemming voor vandaag; Reno in de staat Nevada. Via hoge bergtoppen, lange rechte wegen door uitgestrekte bossen, verlaten woestijnen, zandvlaktes, opgedroogde meren zou het absoluut een geweldig mooie route zijn, als het maar niet regende! Want het front dat ons verblijf bij Crater Lake vernachelde is zuidwaarts getrokken en verpest grotendeels deze rit. Het enige voordeel, volgens onze amateur meteoroloog Robert, was dat het front tegen de b... Lees Door »

The Biggest Little City

The Biggest Little City

Wakker worden, douchen, zwemkleding aantrekken, kop koffie scoren, broodje scoren, twee stoelen bij het zwembad vinden, neervlijen, broodje opeten, t-shirt uittrekken, zonnen, zwemmen, zonnen, lezen, bloggen, zonnen, drankje opdrinken, zonnen, parasol opzetten, drankje opdrinken, aankleden, lounge vinden in het doolhof wat ons casino is, drankje opdrinken, lift vinden om terug te keren naar onze hotelkamer, rusten want het was een heel vermoeiende dag, douchen, aankleden, taxi aanhouden om naar downtown te rijden, vaststellen dat Reno echt vergane glorie is, lekker eten voor 25 Dollar, kroegje zoeken, drankje drinken, spelletje doen, taxi vinden om terug te keren naar het hotel, lounge vinden in het doolhof wat ons casino is, drankje drinken, spelletje doen, lift vinden om terug te keren naar ons hotelkamer, kleding uit doen en slapen. Zoals je merkt voor ons een vrij onbeduidende dag in... Lees Door »

5080 Kilometers

5080 Kilometers

En dan is het dan toch echt zo ver… Vandaag hebben we de laatste autorit voor de boeg. Niet al te laat verlieten we vandaag het grootste kleinste stadje van de wereld in de wetenschap dat we hier waarschijnlijk niet zullen terugkeren, want Vegas, Atlantic City of zelfs het kleine dorpje Ely is toch echt veel leuker. Maar we hebben het meegemaakt en dat is het belangrijkste. De route voor vandaag is eenvoudig en TomTom kan het rustig aandoen. We rijden namelijk via de Interstate 80 downtown San Francisco in. Grappig is dat dit de een van de eerste snelwegen die we deze reis hebben aangedaan op weg van Boulder naar Lander in de staat Wyoming. De rit is weer ongelofelijk. Eerst vooral omhoog naar de top van de Sierra Nevada en dan 60 kilometer lang naar beneden om vlakbij Sacramento te komen. Vanaf dat moment is de rit vrij vlak en tegen drie uur zien we in de verte San Francisco opdo... Lees Door »

Back on the Streets of San Francisco

Back on the Streets of San Francisco

We zijn terug in San Francisco en gisteren hebben we er al even aan mogen proeven. Maar dit is eveneens ons eindpunt en we merken dat deze vakantie behoorlijk intensief is geweest. Daarom besluiten we het vanochtend maar eens rustig aan te doen, maar rond het middaguur begint het toch weer kriebelen en voordat we wisten hadden we de benenwagen al weer ingeschakeld. Ons eerste doel was Fishermans warf. Heel bewust gekozen want de route is bergafwaarts. Op zich is dat al een hele klus in deze stad. Nadat we deze toeristische trekpleister hebben bekeken en in de verte Alcatraz en de in mist gehulde Golden Gate Bridge hebben bewonderd besluiten we om naar het park op Alamo Square te gaan om daar te lunchen. Een behoorlijke afstand en ook nog eens een aantal heuvels verder, zodat we per tram pakken om zo dichtbij mogelijk bij het park te komen. Een uur later komen we bij het park aan en met h... Lees Door »

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Het is voorbij gevlogen en we kunnen ons bijna niet voorstellen dat dit alweer de laatste volle dag van onze vakantie is. En daar willen we dan ook volledig van gaan genieten en dat doen we door te gaan fietsen en wel over de Golden Gate Bridge; het meest markante punt van San Francisco. Dit hadden we al in Nederland bedacht en zo rond een uur of half een waren we de trotse bezitters van twee gehuurde fietsen inclusief de daarbij behorende, niet zo flatterende, helmen. En zo vertrokken vol goede moed vanaf Fishermans Warf richting de brug. Op zich nog een hele trip die meer dan een uur in beslag zou nemen, ook omdat we steeds dichterbij de brug kwamen en de fotomomenten mooier en mooier werden. Uiteraard fietsen we zoveel mogelijk langs de kust, want dat is zoals verwacht het meest vlakke gedeelte maar zelfs nu zaten er toch nog twee flinke collen in die een behoorlijke aanslag op onze k... Lees Door »

Meatballs and Broccoli

Meatballs and Broccoli

Terwijl ik mijn eerste Nederlandse maal, gehaktbal met broccoli,op heb schrijf ik dit laatste verhaal over de dag van gisteren en vandaag, maar vooral als een terugblik op dit avontuur; The Wild & The West. Als ik heel eerlijk ben valt er over de terugreis niet zo heel veel te vertellen, want die verliep ontzettend snel en de enige vertraging die we opliepen was direct bij het hotel omdat de halve stad was afgezet vanwege de parade. Maar na die horde genomen te hebben zaten we om half drie plaatselijke tijd in de lucht en vlogen de 11 uur voorbij om half tien Nederlandse tijd weer terug in ons kikkerlandje om vervolgens om precies twaalf uur de koffers in de gang van ons eigen huis neer te zetten. Home sweet home! Robert en ik zullen nog lang napraten over deze vakantie en we hebben zo veel indrukken opgedaan dat onze grijze massa’s nog wel even bezig zijn om het allemaal te ve... Lees Door »

The Wild & The West

The Wild & The West

En wederom is het ons weer gelukt om een geweldige rit in elkaar te zetten en, alhoewel dit niet de route is die we voor ogen hadden, mogen we en vinden we dit eigenlijk wel de koningsrit. Startende vanuit Denver dwars door het massief dat de Rocky Mountains heet, waar we overweldigd worden door oogverbluffende natuur en onze Amerika ervaring letterlijk en figuurlijk naar grote hoogte wordt gestuwd. Na al het natuurgeweld maken we de oversteek naar de westkust en doen we de vrije steden Seattle en Portland aan met daarna nog een tussenstop in een National Park en een rustig gokmomentje in Reno om uiteindelijk af te sluiten in San Francisco. Al met al het recept voor een geweldige vakantie, waar we van gaan genieten. De rit is echter niet zo goed voor onze missie want we doen slechts 1 nieuwe staat aan en wel Oregon. Hier een visualisatie van onze reis.

The Continental Divide

The Continental Divide

Al in het eerste verhaal heb ik deze woorden een paar keer gebruikt. De divide staat centraal voor het eerste gedeelte van dit avontuur en in dit filmpje leg ik uit wat het precies inhoudt. Een unicum want meestal staan wij niet in de spotlight en richten we de camera liever ergens anders op. Voor dit onderwerp en op deze unieke plek maken we graag een uitzondering. Als advies geef ik mee: kijk het hele filmpje af, want we hebben veel lol gehad om het te maken en aan het eind neemt het geheel nog een grappige wending.

The Elements
The Elements

The Elements

De 4 klassieke elementen Aarde, Vuur, Lucht en Water spelen gedurende deze Koninginnenrit de hoofdrol. Nog steeds is de aarde hier behoorlijk actief en schuiven de tectonische platen over elkaar heen en deze activiteit van de aarde heeft lang geleden ervoor gezorgd dat het hoogste- en laagste punt van de Verenigde Staten op minder dan 100 Mijl van elkaar liggen met daar tussenin onze eerste stop; het plaatsje Lone Pine. Na Lone Pine heeft het vuur van de zon in de woestijn van Nevada en de stad Las Vegas even de hoofdrol, maar deze wordt al snel overgenomen door de elementenwater en wind die tijdperken lang hun weg hebben gebaand door de ferriet rode bergen om prachtige canyons te creëren in zuidelijk Utah en het mooiste plekje op aarde; Monument Valley. Na water en wind, even onze kicks on Route 66 in Holbrook, krijgt vuur weer de hoofdrol in de vorm van de woestijn rondom de stad...

The Alabama Hills

The Alabama Hills

Spelen met onze nieuwe speeltje de GoPro Here in de grote zandbak genaamd The Alabama Hills wat wil een man nog meer...

Moki Dugway

Moki Dugway

Elk voordeel heeft z'n nadeel en zo ook om door Glen Canyon Recreational Park te rijden. Het nadeel: The Moki Dugway. Vraag me om Chicago in te rijden en ik doe het. Ik maak me niet druk om al die auto's die van alle kanten langs je heen komen. Vraag me om van grote hoogte naar beneden te rijden via een onverharde smalle weg en ik bevries. Al in 2010 heb ik een kleurrijk verhaal hoe ik dacht over deze beroemde weg. Achteraf moet ik toegeven dat het eigenlijk heel erg leuk is... Als je tenminste eenmaal boven of beneden veilig bent aangekomen. Ongeveer halverwege het filmpje wordt de snelheid iets vertraagd, zodat je de hoogte goed kan zien.

Sunrise @ Monument Valley

Sunrise @ Monument Valley

Tja, ik had graag van de wekker wakker geworden om onze GoPro te installeren en aan te zetten. Ik was al wakker na een slechte nacht, maar dat heeft geen invloed gehad op het uiteindelijke resultaat; de zonsopgang in Monument Valley.

Unknown Territory

Unknown Territory

Altijd leuk om onze rit te visualiseren en daaronder een leuk muziekje te zetten. Dit keer het nummer Boom Boom uitgevoerd door Big Head Todd & The Monsters maar origineel van Detroit legende John Lee Hooker en als je dan weet dat het gebruikt wordt door een van mijn favoriete TV series; NCIS: New Orleans begrijp je ook waarom we dit nummer hebben gebruikt.

224 MPH

224 MPH

Nog nooit eerder zijn we bij een autorace geweest en we waren dan ook indruk van al dat technologische en akoestische geweld. Dat kan ook niet anders als er meerder racewagens met 224 MPH, of te wel 360 kilometer per uur, langs komen scheuren.

Derby

Derby

Net als bij de autoraces eergisteren zijn we ook nog nooit bij een paardenrace geweest. Alhoewel minder indrukwekkend dan de Indy 500, passen deze plaatjes in het beeld wat wij van Amerika hebben waar in een sociale omgeving kan worden gegokt op de winnaar. Hier een korte maar goede impressie van wat wij hebben gezien op de baan van Churchills Down. De oplettende kijker zal het opvallen dat er ineens andere nummertjes voorbij komen zetten.

Our Californian Dream

Our Californian Dream

Altijd super om onze rit te visualiseren en het is al helemaal feest door de muziek die we er dit jaar onder hebben gezet. Vast geen verrassing dat we voor California Dreamin' hebben gekozen. Niet uitgevoerd door de Pappas and the Mammas, maar deze keer uitgevoerd door zangeres Sia. Gooien we daar een sausje van Mister van Buuren over heen en dan is het feest helemaal compleet. Sterker nog we; moeten Armin bedanken, want hij heeft ons de suggestie gedaan voor deze titel, gedurende zijn try-out van z'n nieuwe wereldtournee. Dus mensen... Rekken en strekken want de voeten gaan van de vloer! Wij gaan er een feest van maken en naast dit feestje dat "Our Californian Dream" heet vieren we ook nog eens dat we dit alweer 10 jaar mogen doen. We zijn een gezegend stel.... Enjoy!

Snowy Crater Lake

Snowy Crater Lake

Vaak gebruik ik woorden om duidelijk te maken hoe we het naar ons zin hebben in de Verenigde Staten, maar soms zijn woorden te veel en zijn de bewegende beelden van Crater Lake National Park veel overtuigende en beter. Enjoy!

Entering San Francisco on the 101

Entering San Francisco on the 101

Van al die keren dat we in San Francisco zijn geweest zijn we nog nooit binnen gekomen of vertrokken via the Golden Gate Bridge. We zijn er over gelopen of over gefietst maar dus nooit met onze mooie bak er overheen gereden. Je begrijpt het al; dit jaar dus wel! En een ondersteunend deuntje helpt altijd en dat kan natuurlijk niks anders zijn dan de tune van de jaren 70 serie The streets of San Francisco.

Breathtaking Yosemite

Breathtaking Yosemite

Net als bij Crater Lake schieten in Yosemite National Park misschien nog wel meer woorden te kort. Niet vaak zijn we zo onder de indruk geweest van een adembenemende klim en het evengrote ademebenemende uitzicht wat dat heeft opgeleverd op Yosemite National Park

Tioga Pass

Tioga Pass

Weer die wekker, weer geen flu, maar wel weer vroeg op om gedurende de reis naar Bishop door Yosemite National Park nog eenmaal te genieten van dit fantastische park. De eerste uur is exact hetzelfde als de reis gisteren, dus daar maak ik geen woorden aan vuil. Maar waar we gisteren rechts afgingen al dalend naar de vallei, slaan we nu linksaf om al klimmend de Tioga Pass te bereiden. En op allerlei fronten is deze weg een bijzondere weg. Het is namelijk de hoogst gelegen weg hier in de Verenigde Staten door/over een van de meest onherbergzame gebergte van dit land; de Sierra Nevada. En waar wij aan de westkant nu gemoedelijk omhoog klimmen tot wel 10.000 voet, oftewel 3 kilometer, aan de oostkant daalt de weg een spectaculaire kilometer binnen een paar kilometer aan wegdek. Daarom is deze weg ook opgenomen als nationaal monument omdat het bouwtechnisch een klein wonder is. Maar voordat ...

En wederom is het ons weer gelukt om een geweldige rit in elkaar te zetten en, alhoewel dit niet de route is die we voor ogen hadden, mogen we en vinden we dit eigenlijk wel de koningsrit. Startende vanuit Denver dwars door het massief dat de Rocky Mountains heet, waar we overweldigd worden door oogverbluffende natuur en onze Amerika ervaring letterlijk en figuurlijk naar grote hoogte wordt gestuwd. Na al het natuurgeweld maken we de oversteek naar de westkust en doen we de vrije steden Seattle en Portland aan met daarna nog een tussenstop in een National Park en een rustig gokmomentje in Reno om uiteindelijk af te sluiten in San Francisco. Al met al het recept voor een geweldige vakantie, waar we van gaan genieten. De rit is echter niet zo goed voor onze missie want we doen slechts 1 nieuwe staat aan en wel Oregon. Uiteindelijk hebben we gedurende de rit hier en daar wat aanpassingen moeten vanwege het weer in vaste vorm (Whitefish) en vloeibare vorm (Crater Lanke).

2013
Legenda

01. Denver, Colorado
02. Boulder, Colorado
03. Lander, Wyoming
04. Jackson, Wyoming
05. West Yellowstone, Montana
06. Bozeman, Montana
07. Whitefish, Montana
08. Spokane, Washington
09. Seattle, Washington
10. Portland, Oregon
11. Ashland, Oregon
12. Reno, Nevada
13. San Francisco, California