Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

The streets of San Francisco

The streets of San Francisco

Mocht iemand zich afvragen waar we de tijd vandaan halen om deze weblog bij te houden; nou op dit moment hebben we tijd zat, want deze dag begon voor mij om 4 uur ‘s ochtends (omgerekend 1 uur ‘s middags Nederlandse tijd). Heerlijk zo’n jetlag. Maar goed daar doen we even niets aan en uit ervaring weet ik dat we over een dag of 3 helemaal in het ritme zitten. Het is wel optimaal gebruik maken van onze vakantie tijd.

Alhoewel het vroeg was, hebben we heerlijk geslapen. De bedden zijn magnifiek en ze serveren Starbucks koffie. Met dit gegeven is Robert gaan onderhandelen over de prijs voor de rest van de twee nachten en het besluit was dan ook snel genomen om in dit hotel te blijven. Lekker makkelijk, geen gesleep met koffers meer.

Na een lekker, niet Sonja Bakker approved, ontbijtje van $20 per stuk, hebben we de tas gepakt en zijn we de stad in gelopen. Het is prachtig weer. Hier in Frisco spreken ze van een mini hittegolf. Nu denken we al snel bij een hittegolf aan 30 graden of meer. Hier is het slechts 22 graden, maar dat is al snel 10 graden meer dan normaal.

Vanaf ons hotel zijn we richting downtown gelopen. Een wandeling van zo’n uur waar we door de Italiaanse en Chinese wijk zijn gekomen. Net als gisteren valt op dat slechts het oversteken van een straat een wereld van verschil kan betekenen. In dit geval betekent dat een verandering van geuren, kleuren en mensen. Eerst veel Italiaanse restaurantjes, verhitte Italianen en even verder op de geur van China, pagode’s en en toco’s.

Nadat we in het centrum zijn aangekomen, zijn we rustig winkels gaan bezoeken en al snel kwamen we uit bij de Apple store vlak bij Union Square. Sinds dit jaar ben ik natuurlijk helemaal Apple minded, dus dat was smullen. Het blijkt dat sinds de aankondiging van Mr. Jobs gisteren, de iPhone niet meer te koop is en moet iedereen wachten tot 11 juli voor de volgende versie. Dat scheelt weer een behoorlijke boodschappenlijst ;-). De vrijgekomen bagageruimte kunnen we goed gebruiken, want een Macbook voor ongeveer 60% van de Nederlandse prijs is wel heel verleidelijk. Maar we hebben onze gadget lusten kunnen weerstaan en zijn met lege handen de winkel uitgelopen.

Onderhand was al weer rond lunchtijd en zijn we op zoek gegaan naar een Subway, waar we twee heerlijke broodjes hebben gekocht en deze hebben we opgegeten op Union Square.

We besloten om de middag de toerist uit te hangen en gebruik te maken van de hop on-hop off toeristenbus. Deze open bussen rijden een vaste route door de stad en komt langs alle voor toeristen interessante plekken. Je betaald 32 dollar en hiermee kun je twee dagen onbeperkt van deze bus gebruik maken. Nadat we de kaartjes hadden gekocht zijn we op de bus gestapt die ons onder andere via Civic Center en Alamo park naar de Golden Gate brug bracht. Ach, het is toeristisch, maar het brengt je zonder al te veel inspanning op leuke en foto genieke plaatsen.

Aan de noordzijde van de brug zijn we de bus afgehopt en zijn we ter voet de brug overgestoken richting Frisco. Het was een leuke, maar koude, wandeling. Want ondanks de mini hittegolf waait het enorm op de brug en is de temperatuur zeker geen 22 graden. Om te illustreren hoe hard het waait kijk maar eens naar dit filmpje onder aan dit bericht.

Na deze flinke wandeling zijn we weer opgehopt en verder gereden naar Fisherman’s Wharf, waar we wat gedronken hebben en vervolgens naar het hotel zijn gelopen om ‘even’ op bed te liggen. Het is inmiddels 5 uur ‘s middags, dus al 13 uur achter de rug.

Het even slapen werd dus drie uur en om 8 uur ‘s avonds schrok ik wakker. Gelukkig maar, want we hadden geen wekker gezet. Na een snelle douche en een vlotte taxirit kwamen we rond een uur of 9 aan in de wijk Castro, waar we wat gegeten en gedronken hebben. Zo rond een uur of half 1 zijn we naar bed gegaan en kunnen we terugkijken op een lekkere, eerste volledige, dag in de States.

De Foto’s

 

De Film: Een onstuimige trip over Golden Gate Bridge

 

Gedurende onze super toeristische bus trip door San Francisco, maakten we dit filmpje terwijl we over de Golden Gate reden. Er mag dan een mini hittegolf hier zijn. Dit was behoorlijk koud en nogal winderig zoals je ziet. Overigens zie ik er niet op m’n voordeligst uit.

Gerelateerde Berichten

Ended it with a Big Bang

Ended it with a Big Bang

Observations

Observations

Eat Sleep Party Disrupted

Eat Sleep Party Disrupted

Plaats een Reactie