Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

The shortest of them all

The shortest of them all

Waar we eigenlijk de boot van 11 uur hadden gereserveerd, pakken we nu boot van 1 uur, wat ons vanochtend de tijd geeft om uit te slapen, wat ons zowaar voor de eerste maal lukt.

Maar toch zitten we alweer om 11 uur in de auto om een uurtje later aan te komen bij de Delaware Bay, waar stipt om 1 uur de boot vertrekt met aan boord onze auto en wijzelf natuurlijk.

Het is heerlijk weer en op ’t dek begin ik aan mijn verhaal gisteren, maar alhoewel we in een baai varen gaat de pont behoorlijk op en neer en moet ik mijn schrijf poging staken om niet al te zeeziek te worden en besluiten we genieten van het weer en de overtocht en zien we in een ooghoek ook nog eens dat Portugal uiteindelijk weet te winnen van de Denen.

Eenmaal weer op het vaste land zijn we in de staat Delaware en hoeven we nog maar 8 Mijl te rijden naar onze eindbestemming van vandaag Rehoboth Beach. En onze eerste doel is natuurlijk een bar met TV te vinden. Onze Bed & Breakfast heeft geen TV en geen WiFi, overigens bijna het hele dorpje heeft geen gratis Wifi. Recentelijk heeft een klant een film gedownload via een van de vrije internettoegangen en diegene die het IP adres leverde is door de filmmaatschappij aangeklaagd. Sindsdien heeft de plaatselijke Horeca massaal besloten om geen Wifi meer aan te bieden. Vervelend voor ons, want we zijn toch best afhankelijk van het internet, maar we begrijpen het ook wel weer.

De bar is snel gevonden en we vallen precies aan het begin van de tweede helft binnen. Goed ik zal niet verder uitweiden om jullie trauma niet nog groter te maken.

Rehoboth Beach is een aardig plaatsje, maar daar is ook alles mee gezegd. De boulevard is letterlijk een grote kermis en die waren we nou juist in Deventer uit de weggegaan. Met andere woorden niet een plek voor ons, maar al snel vinden we leuke plek, waar we eigenlijk de hele avond doorbrengen, met uitzondering van een klein uurtje die we doorbrachten in onze B&B om ons op te frissen. We hebben er prima gegeten en werden we ook nog eens op een grappige vorm van een zangwedstrijd.

Al met al een prima dag. En als je je afvraagt waar de titel op slaat; ik kan me niet herinneren dat een begin- en eindpunt zo dicht bij elkaar lagen en dat we uiteindelijk maar 100 kilometer, waarvan 30 over het water, hebben gereden. En, vermoed ik dat dit de laatste zin is van een van m’n kortste verhalen deze vakantie.

De Foto’s

 

Gerelateerde Berichten

1 Reactie

  1. 15 juni 2012, 09:24   /  Reageer

    Kort en krachtig ;-))) Maar toch weer lang genoeg.

Plaats een Reactie