Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

The Rockin’ Rockies

The Rockin’ Rockies

Vandaag begint de roadtrip pas echt. Net zoals gisteren waren we weer akelig vroeg wakker en stonden we, na van het ontbijtbuffet in Magnolia te hebben genoten, om 08:30 klaar om met een luxe auto naar het vliegveld gebracht te worden. Flat rate 55 dollar. Er zijn weinig alternatieven. Optie is met de bus, maar dat duurt ongeveer 1.5 uur. Dus we waren met de taxi heen naar het hotel en nu dan weer terug ongeveer 120 dollar kwijt (incl. tip). Optie was geweest om meteen een auto te huren, maar we hadden al berekend dat twee dagen extra huur, en de parkeerkosten in Denver erbij ons meer had gekost. Na een vlotte rit waren we door de niet te verstane Marokkaanse chauffeur netjes voor de deur van National Car Rental afgeleverd. We besloten om onszelf toch te verwennen door voor een relatief klein bedrag de standard SUV te upgraden naar een Full Size SUV. Het verschil is een luxere auto met meer vermogen (en meer benzine verbruik). We hadden al snel bedacht dat we voor de zwarte Chevrolet Traverse LT zouden gaan. Een heerlijke grote Amerikaanse bak met veel ruimte voor de koffers (passagiersstoel 5 en 6 naar beneden geklapt 😉

De bestemming voor vandaag is Boulder Colorado, waar de University of Colorado is gevestigd. Een relatief jong stadje, dat nog meer als Denver dient als hub voor Rocky Mountains National Park. Ons hotel, de Quality Inn and Suites aan Arapahoe Avenue lag op 10 minuutjes loopafstand van Pearl street, die een paar blokken auto- (en rook)vrij is gemaakt, en waar de studenten van Boulder eten en uitgaan.

We hadden echter tijd genoeg om, nadat we de koffers in het hotel hadden gedropt, de Rocky Mountains te gaan verkennen. We waren van plan om voor de zondag een trail te gaan doen, maar voor vandaag zouden we een stukje door het park gaan rijden. Onze navigatie hadden we ingesteld op Estes Park, een toeristenstadje in de hoek van de Rocky Mountains, van waaruit we een stuk de Trail Ridge Road hebben gereden. De Trail Ridge Road gaat hoog de Rocky Mountains in, maar was voor vandaag te ver om helemaal rond te rijden. De uitzichten vanuit de verschillende stopplaatsen waren adembenemend, evenals de diepe afgronden  naast de weg, dus voorzichtig rijden ;).

Via de Peak to Peak scenic route zijn terug gereden naar Boulder. Onderweg kwamen we door het plaatsje Nederland, een paar huizen naast een groot basin. De peak to peak route viel ons een beetje tegen. Het laatste stukje naar Boulder, waar we in rap tempo naar beneden reden, werd de route leuker en zagen we in de rotsen veel rockclimbers hangen. In Boulder aangekomen hebben we de koffers naar onze kamer gebracht. Het was zo’n hotel waar de je auto voor je hotelkamer kunt neerzetten. We hebben ons wat opgefrist en zijn tegen 19:00 het stadje ingelopen. Na wat gedronken en gegeten te hebben bij Old Chicago zijn we nog wat andere barretjes afgelopen. Tegen middernacht zijn we  naar het hotel terug gegaan. De jetlag wat nog niet geheel verdwenen dus we zijn (voor ons doen) lekker vroeg gaan pitten.

Downtown Boulder was toch anders dan we hadden verwacht. We vonden het allemaal erg plastic en we misten toch de authentieke sfeer van een oud stadje. Verder neemt het stadje zichzelf wel heel serieus en wordt alles gereguleerd. Nu zijn wij Nederlanders wel van de regeltjes, maar dit gaat wel heel ver. Zo heeft het uitgaansgebied zijn eigen regels. Roken mag niet, boete 500 Euri, honden en katten zijn er ook niet gewild. Kinderen wel, maar dan wel aangelijnd. Je wapen mag je uiteraard wel meenemen, maar er mee schieten levert je een boete op van slechts 50 Euro. Ik overdrijf natuurlijk, maar erg vriendelijk is het allemaal niet. We hebben nog een dag in Boulder, wellicht denken we er morgen anders over.

De Foto’s

 

 

Gerelateerde Berichten

Tioga Pass

Tioga Pass

Breathtaking Yosemite

Breathtaking Yosemite

XXL

XXL

Plaats een Reactie