Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

The North and South Divide

The North and South Divide

Rehoboth Beach was prima, maar voor ons een aanloop naar de stad waar we vandaag naar toe rijden; Washington D.C. En ook vandaag staat er weer een korte rit op het programma, waar we rond een uur of half elf aan begonnen. Delaware is vooral in verticale zin georiënteerd waardoor er richting het westen geen snelwegen liggen, wat ons weer in de gelegenheid brengt om het keurige platteland van deze staat te ontdekken richting Maryland.

Als jullie hebben gelezen of geluisterd heet het liedje dat onze rit begeleidt “The North and South Divide” en misschien is dat wel heel typerend voor deze rit. Want de grens tussen Delaware en Maryland zo gaan passeren maakt onderdeel uit van de Mason-Dixon line. Deze lijn is ontstaan door een geschil van inzichten waar staten toebehoorde aan personen in de 18e eeuw. Uiteindelijk werd het dispuut opgelost door het creëren van de een lijn, die staatgrenzen vertegenwoordigen, door het duo Mason en Dixon. Een eeuw later werd deze lijn nog belangrijker en scheidde het Noorden van het Zuiden gedurende de Burgeroorlog.

En voor ons is het eigenlijk ook een scheidingslijn, want we verlaten het noorden na ruime een week en trekken het zuiden in. De lijn wordt gemarkeerd door “kroonstenen”, die om de vijf mijl op staan, maar helaas kunnen we er niet een vinden. En daarom trekken we maar snel verder om het platteland al; snel te vervangen door een prachtige brug over de Chesapeake Bay en vervolgens de Highway richting Washington D.C.

Daar kwamen we uiteindelijk aan rond een uur of half twee. Zes jaar geleden waren we ook al in deze stad en toen sliepen we in het Washington Hilton vlak bij Dupont Circle. Dat is toen zo goed bevallen, dat we hebben besloten om het voor deze reis ook weer te boeken. Alhoewel het hotel een metamorfose heeft ondergaan, is het net zo mooi en leuk als toen. Om een iets betere kamer te krijgen, besluiten we te wachten tot dat we die kamer op kunnen, wat mij de kans gaf om weer helemaal up-to-date te komen met deze blog.

Wat we ons van Washington kunnen herinneren, is dat het hard werken is. Deze stad is enorm en daarom besluiten we voor vandaag om het verder rustig aan te doen. We genieten van het hotel, de bar en later van een uitstekende Turkse tapasbar en de wijk Georgetown. En uiteindelijk lagen we niet al te laat op de beste bedden die we tot nu toe op kunnen slapen en zo komt deze reisdag tot een einde. Een reisdag zonder foto’s, maar morgen trekken we DC in en zal dat ongetwijfeld veranderen.

Gerelateerde Berichten

We, the people

We, the people

The (Shopping) Mall

The (Shopping) Mall

1 Reactie

  1. 16 juni 2012, 07:59   /  Reageer

    Ben nu al benieuwd naar de ervaringen in DC morgen ;-). Lincoln Memorial, Smithsonian, White House ……. maar wellicht hebben jullie wel weer andere bezienswaardigheden ontdekt die de massa niet doet 😉

Plaats een Reactie