Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

The last one

The last one

En ja, dan zit je in de trein op weg naar huis en is deze vakantie toch echt bijna voorbij, maar natuurlijk niet voordat ik nog een laatste verhaaltje tik.
Voor ons vanochtend, voor jullie gisteren, begon alweer niet vroeg en dat hoefde gelukkig ook niet want van het hotel mochten we laat uitchecken, wat betekende dat we pas om 3 uur onze hotelkamer mochten verlaten. Erg lekker.

Na een ontbijtje is Robert nog even gaan zwemmen op het dak van het hotel en ben ik gaan bloggen over de dag van gisteren. Na een snelle douche hebben we onze kamer dan om exact 3 uur verlaten en 10 minuten later zaten we in de taxi op weg naar het vliegveld. En vanaf dan verliep alles heel vlotjes. We hadden onze boarding passen al geprint de dag van te voren en hoefden we alleen nog maar de bagage in te leveren. Na een laatste peuk zijn we weer flink onderhanden genomen door de douane en hoefden we niet lang te wachten tot dat we aan boord konden gaan van de Boeing 747 die stipt op tijd vertrok om 10 voor half zes naar London. De vlucht was aan het begin wat hobbelig, maar dankzij wat slaappillen en het entertainment vlogen de 8 uren voorbij.
De transfer in London ging dit maal veel soepeler dan op de heenreis en voordat we het wisten zaten we al weer in de lucht om 40 minuten later weer te landen in Amsterdam.

En op deze treinreis na is onze vierde vakantie in de Verenigde Staten dan toch echt voorbij. En daarbij hoort natuurlijk een gepaste samenvatting.

Wederom hebben we het weer geweldig gehad. We hebben machtige techniek gezien in Houston en Cape Canaveral, we zijn nog steeds onder de indruk van de momenten die we hebben meegemaakt met betrekking tot mensen die niet meer onder ons zijn: Kennedy en de drie kings (Martin Luther, de king of rock en de king of pop). We hebben genoten van de drie muziek steden: New Orleans, Memphis en Nashville en zoveel lol gehad in Universal Studios in Orlando. Austin en Savannah waren gewoon leuke en mooie steden en de natuur in Louisiana was overweldigend.

Maar wat van deze vakantie ons het meest bij zal blijven zijn de Amerikanen die in dit gebied wonen. We hebben in de vorige drie vakanties bij elkaar opgeteld minder contact gehad met de lokale bevolking dan deze vakantie. Heel erg prettig en gezellig.

Het enige wat deze vakantie tegenviel, je voelt hem al aankomen, was het weer. We hebben het deze vakantie niet kouder gehad dan 27 graden en dat zijn nachttemperaturen. Tel daarbij op een vochtigheid van gemiddeld meer dan 80%, was het af en toe geen pretje en het heeft ons daadwerkelijk hier en daar belemmert. En op het moment dat we zon wilde hebben (in Miami) kregen we het niet. Jammer.

Maar genoeg daarover. Ik hoop dat jullie in de 27 verhalen die we hebben getikt, hebben kunnen lezen dat het wederom geweldig was.

En jullie hebben het gelezen! Want terwijl jullie ons een beetje hebben kunnen spioneren, hebben wij dat stiekem ook gedaan. Het mooie van websites is dat je er tegenwoordig een soort van spion op kan zetten, die meet hoeveel, hoe vaak en waar vandaan bezoekers kwamen.

Een paar statistieken voor de grap. Zo hebben 68 unieke bezoekers 406 maal een bezoek gebracht en in totaal 4038 pagina’s bekeken. Verder heeft de gemeente Deventer de site 258 maal bezocht, de gemeente Raalte 61 maal en de gemeente Zoetermeer 5 maal, waarvan wij dan weer denken: HV ga aan het werk. 30 juni was het hoogtepunt van de drukte op onze site en werden er maar liefst 281 pagina’s bezocht.

Ook had ik nog snel een mobiele site in het leven geroepen. Deze werd helaas maar door 4 unieke bezoekers bezocht. Haal je daar ons van af en dan kan ik wel redelijk uitvogelen wie de andere twee waren.

Maar voor al die bezoekjes en ook de lieve berichten willen wij jullie heel hartelijk bedanken. We hopen dat jullie het leuk hebben gevonden.

En dan is het nu echt voorbij. Zodra jullie deze allerlaatste blog lezen, dan zijn we weer veilig thuis aan de Polstraat in Deventer. Op de vraag: “Gaan jullie volgend jaar weer naar Amerika?” ga ik geen antwoord geven, want daar hebben we ons vorig jaar in verslikt. Wel kan ik zeggen dat gedurende deze vakantie een paar zeer interessante ideeën in ons op kwamen, maar laten we eerst nog maar eens nagenieten van deze vakantie en eens kijken wat het komende jaar allemaal gaat brengen.

Het is nu kwart voor vier Nederlandse tijd. De eerste was draait en bij deze sluit ik deze blog.

Gerelateerde Berichten

Thank you and goodbye

Thank you and goodbye

It was all gooooooood

It was all gooooooood

It’s good to be back

It’s good to be back

Plaats een Reactie