Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

The Highest Peak East

  • Unknown Territory
The Highest Peak East

Vandaag hebben we al weer de derde en laatste dag in Asheville voor de boeg. We vonden beiden dat we nog een goede hike moesten doen vandaag. Het alternatief was dat we de het stadje Asheville gingen bekijken, want daar hadden we bij daglicht nog niet zoveel van gezien. Bij Asheville ligt de grootste toeristische trekpleister Biltmore Estate, het grootste prive-huis van de verenigde staten. Zeg maar een soort Versailles gebouwd door de pusant rijke familie Van der Bilt. Maar wij beide verkozen toch om de natuur in te gaan. Het is hier gewoon te mooi. We hadden echter wat meer tijd nodig om op te starten omdat het de avond ervoor iets later is geworden. Daarnaast lagen de bedden heerlijk en waren we pas om een uur of 11:00 klaar om te gaan ontbijten. Tegenover ons prima Aloft hotel zat de Bakery, dus daar hebben we in alle rust ontbeten en koffie gedronken. Dat betekent dat we pas tegen 12:00 op pad konden naar Mt. Mitchel, ons doel van vandaag.

Mt. Mitchel is de hoogste piek 2.042M (6099ft) van de Appalachian Mountens, en de hoogste piek ten oosten van de Mississippi van het vaste land van de USA. Mt. Michel is een onderdeel van de Blue Ridge Mountain en ligt in het prachtige Pisgah National Forest. De prachtige rit van ongeveer een uur vanaf ons hotel leidde ons weer over de Blue Ridge Parkway, maar dan noordelijk richting Mt. Mitchel. Het plan is naar de piek te hiken. Je kunt er gewoon met auto naar toe, maar dat vonden we iets te makkelijk. De trailhead van de Old Mitchel Hike lag twee mijl verwijderd van de top, waar we de auto konden parkeren. Vandaar uit was het een best wel een zware klim door het oude bos naar de piek. Na een uurtje klauteren en klimmen over een overigens wel goed aangelegd pad hebben we de top bereikt. De beloning was een prachtig 360o view over de Blue Ridge Mountains. Op de top hebben we onze energie voorraad met energy bars weer aangevuld, samen met diverse andere toeristen.

Een grappig detail: precies 1 jaar geleden (op 1 dag na), hebben we geklommen op de hoogste berg ten Westen van de Mississippi, Mt. Whitney (4421m), onderdeel van de Sierra Nevada en tevens ook de hoogste piek van de VS, Alaska niet meegerekend.

Na een korte pauze en wat foto’s hebben we beide geen zin om weer naar beneden te klauteren, en besloten we de weg te pakken, terug naar de parkeerplaats van onze auto, een wandeling van 2mile. Tegen half 4 waren we weer bij de auto en reden we de prachtige rit terug naar ons hotel, waar het zwembad op me lag te wachten. Ramon had geen zin in het zwembad, en besloot in de hotellobby de blog van gisteren te schrijven.

Na een heerlijk uurtje zonnen bij het zwembad kwam er een berichtje van Ramon binnen dat er frietjes op me stonden te wachten in de hotel lobby. Nou wil het feit dat ik gek ben op frietjes, dus met de zwembroek nog nat, spoedde ik me richting de lobby. Tegen achten hadden we ons opgefrist voor het avondprogramma. We hadden reserveringen voor het Japanse restaurant Hana. Ramon had een heerlijke Noodle schotel, ik had Sushi. Na nog wat biertjes en kroegjes links en rechts besloten we rond tweeën weer naar het hotel te gaan. Wederom een prachtige dag doorgebracht in waanzinnig mooi stukje natuur en een leuke avond in het gezellige, wat on-Amerikaans aandoende stadje Asheville NC.

De Foto’s

Gerelateerde Berichten

Blue Ridge Mountains

Blue Ridge Mountains

Land of the Sky

Land of the Sky

There’s a first for everything

There’s a first for everything

Plaats een Reactie