Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

The Happiest Place on Earth

The Happiest Place on Earth

Beep, beep, beep, beep, beep….. Grrrrr, het is vakantie en dan wil ik niet om 7 uur geconfronteerd worden met de slavendrijver die iphone heet. Maar goed laat ik niet te veel mopperen want we hebben een topdag voor de boeg op de vrolijkste plek van deze aardkloot, althans zo heeft de bedenker van deze dat bedacht; Walt Disney. Wat de beste man niet had bedacht is dat 60 jaar later verkeer in Los Angeles een redelijke hel is en dat het minimaal een uur kost om van West Hollywood in Anaheim te komen en dan rekenen we geen file’s mee. Dus vandaar de vroege wekker, het vroege ontbijt, een anderhalf uur durende rit om aan te komen in Disneyland.

Nu zijn we beide niet echt Disney fan en dat heeft ons altijd weerhouden om hier in Los Angeles, maar ook in Orlando, om de parken te bezoeken en kozen we altijd voor Universal Studios. Maar vrienden in Nederland en hier in Amerika hebben ons er van weten te overtuigen om echt te gaan en zodra we Main street USA inlopen begrijpen we meteen waarom. Je wordt gegrepen door de aanstekelijke muziek, de mooie, bij het perfecte af, decors en natuurlijk krijgen we een brede glimlach als we Mickey, Donald, Pluto en Goofy zien en zijn de frustraties van de vroegte en het verkeer meteen vergeten.

Main street is de aorta van het park en geeft toegang tot alle thema buurten, zoals Adventureland, New Orleans Square, Critter Country, Fantasyland, Tomorrowland en zo zijn er nog een paar. Elk van de themabuurten bestaan steevast uit een paar kleinere attracties en een grote attractie zoals een achtbaan of simulator. Nu voert het te ver om alle attracties waar we in zijn geweest uitgebreid te beschrijven, maar voor het nageslacht en voor onszelf doe ik toch een poging. In volgorde:

 1. Jungle Cruise; een boottocht door de Jungles van Afrika
 2. Indiana Jones Adventure; Een achtbaan die de avonturen van Indy op geweldige doet herleven
 3. Pirates of the Caribbean; een boottocht door de barre tijden van de piraten. De film is op deze attractie gebaseerd, niet andersom.
 4. Haunted Mansion; Al griezelend en lachend door de bespookte huis
 5. Hungry Bear; Onze honger stillend met een te vette en te slechte hap.
 6. Star Tours; Al reizend door de ruimte opzoek naar schuilplekken omdat R2D2 niet luistert naar C3PO
 7. Innovations; De minste van allemaal en geen eens een bewegende attractie in de wereld van Iron Man en Captan America.
 8. Buzz Lightyear Astroblasters; Als kleine jongens schieten op de slechteriken.
 9. Mickey’s Soundsational Parade; Geweldig hoe de belangrijkste Disney figuren op een goede tune door Main street USA trekken.
 10. It’s a small world; Een van de oudste en met recht de sufste attracties. Maar als je bedenkt dat het 60 jaar oud is, dan kan je er toch bewondering voor hebben.
 11. Mickeys Magic Map; Een korte musical langs veel Disney Musicals en figuren.

Vooral Indiana Jones en Star Tours zijn echt geweldige rides waarvan we volop genieten, maar de parade maakt misschien wel de meeste indruk. Wat een vrolijkheid en ontzettend goed in elkaar gezet. Zeker de timing is perfect en als je bedenkt dat het hier meestal om mensen gaat is het bijna ongekend knap.

Maar ook de happiest place on earth kent natuurlijk wat ellende. Ze kan er niks aan doen dat het ontzettend druk is, maar ze kan er wel wat aan doen dat vijf van haar grote attracties er uitlagen vanwege storing. Met zoveel publiek in het park vergroot dat de druk op de andere belangrijkste attracties waardoor de wachttijd omhoog schiet naar anderhalve uur of langer. Ook de FastPass optie werkt niet voor ons, want dan kunnen we pas vier uur later een attractie bezoeken. En zo gebeurt het dat we rond een uur of zes ons afvragen of we nog wel willen blijven voor de belangrijkste evenementen van de dag; het vuurwerk en de Fantasmic show. Dat zou betekenen dat we nog meer dan 3 uur moesten wachten, terwijl we al meer dan 9 uur in het park zijn. We zijn al afgepeigerd en besluiten daarom de twee evenementen te laten voor wat het is en te beginnen met de terugreis, die iets vlotter verloopt dan de heenreis en uiteindelijk lopen we om 8 uur, totaal voldaan en kapot, de hotelkamer binnen.

Eigenlijk zijn we te moe om na te denken en kiezen voor makkelijk eten. Dat is voor ons ons favoriete Chinees, maar achteraf moeten we toegeven dat het wel steeds minder favoriet wordt. Het eten doet ons wel goed en we merken op dat vandaag The Abbey the place to be is en daar vermaken we ons de rest van deze avond van deze geweldige dag.

Als je ons vraagt zou je Disney weer doen, dan is het antwoord ja, maar dan anders. Dit is een park waar je een hotel nodig hebt, al is het maar om je even op te frissen tussen de dag en de avond. Is Disney leuker dan Universal Studios? Nee, en dat is alleen maar vanwege het thema; wij vinden films gewoon leuker dan eenden, muizen en andere dieren. Maar nogmaals dit was een topdag en daar horen natuurlijk foto’s bij.

 

De Foto’s

Gerelateerde Berichten

Ended it with a Big Bang

Ended it with a Big Bang

Observations

Observations

Thirty Seven

Thirty Seven

Plaats een Reactie