Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

The Big Boobies

The Big Boobies

Niet meteen een titel die jullie van ons zouden verwachten, he. Maar toch is de titel toepasselijk voor het verhaal van vandaag. Zodra ik er aan toe ben zal ik het uitleggen, maar laat ik beginnen bij het begin van de dag en die start na een heerlijke nachtrust in Lander. Omdat we geen zin hebben in de donuts van het motel, laden we onze koffers in de auto en rijden een paar 100 meter naar het benzinestation en voorzien we onze auto van haar voedsel en slaan we proviand in voor ons zelf.

Onze rit vandaag vervolgt de US 287 en, zoals jullie hebben kunnen lezen in het verslag van gisteren, is dat verre van een straf. Alhoewel iets minder gevarieerd is de twee uur durende rit verre van lelijk en zien we na een tijd ons; de Grand Teton…. En na nog een half uurtje te hebben gereden rijden we het National Park binnen en zijn we de nog jonge berggroep met de scherpe besneeuwde toppen.

Grand Teton heeft haar naam gekregen van Franse bontverkopers. Ze gebruikten drie van de grootste scherpe bergtoppen als referentiepunt en zagen in de scherpe toppen borsten, Teton, spreek uit: tieten,  is dan ook de Franse benaming voor borsten, vandaar de, in mijn ogen de grappige, titel van dit verhaal; The Big Boobies. Misschien voor de beter Frans sprekende Nederlander een “duh moment, maar mijn Frans is bedroevend laat staan van de vrouwelijke anatomie en lichaamsdelen, maar ik geloof ook wel dat de bekende puntzakken BH van Madonna precies over de toppen passen 😀

We besluiten niet eerst de koffers naar ons hotel te brengen, maar bepakt en bezakt het park met de auto te ontdekken. Het park is als een speeltuin met uitzicht op prachtige meren met op de achtergrond de Tetons, aan de andere kant is het ook de speeltuin van de wilde dieren, dus dat betekent voor ons rustig door het park rijden en proberen de elanden, bizons, herten en misschien, heel misschien beren te spotten. Helaas voor ons werken de dieren niet echt mee en zien we niet zo heel veel, maar dat mocht de pret absoluut niet drukken. Vooral omdat we morgen nog een hele dag hebben in het park. Nu een uur of drie vinden we het genoeg en zetten we de navigatie aan om ons zo snel mogelijk naar ons hotel te brengen in Jackson waar we rond een vier aankomen.

Dat getuur naar wildlife is toch wel vermoeiend en we besluiten even een rustpauze in te lassen om te bloggen en te lezen om vervolgens ons op te frissen en een paar blokken te lopen naar de Silver Dollar Bar. De bar waar we 3 jaar geleden zo veel plezier hebben gehad en leuke mensen hebben ontmoet. De bar is de hotspot van Jackson, waar alle bergbeklimmers, hikers en toeristen bij elkaar komen om verhalen en avonturen uit te wisselen onder het genot van een drankje, een hap eten en al dansend op de country muziek die live wordt gespeeld.

Het is dan ook geen verrassing dat we er de hele avond zijn gebleven en heerlijk hebben genoten als vanouds. De bar sluit om 12 uur want iedereen moet morgen weer fris en vroeg op om andere bergen te beklimmen of een andere trail te lopen. Zo ook wij en daarom liggen we wederom vroeg, maar voldaan, in bed.

De Foto’s

 

 

Gerelateerde Berichten

Tioga Pass

Tioga Pass

Breathtaking Yosemite

Breathtaking Yosemite

XXL

XXL

Plaats een Reactie