So We Discover

So We Discover

So We Discover

Een van m’n laatste zinnen vorig jaar was: “Laten we maar eens kijken wat het komende jaar ons gaat brengen”, zonder te weten wat het afgelopen jaar ons allemaal heeft gebracht. We gaan er niet over uitweiden, maar een ieder die ons kent weet wat we het afgelopen jaar allemaal hebben meegemaakt; de mooie, maar ook de verdrietige dingen des levens. Al deze gebeurtenissen heeft ons doen twijfelen of we dit jaar wel weer naar de Verenigde Staten op vakantie moesten gaan. Maar toen de mist was opgetrokken en we weer helder konden denken, hebben we toch besloten om weer naar dit geweldige land te gaan, immers: “Je leeft maar een keer”. Daarnaast hadden we er ook gewoon veel zin in en waren we ook toe aan een lekkere vakantie en met dat laatste gegeven zijn we dan ook aan de slag gegaan om onze, alweer, vijfde vakantie in de Verenigde Staten te plannen. En we hebben er weer een zooitje van gem... Lees Door »

Up in the air

Up in the air

Als ik het kaartje met vluchtinformatie mag geloven vliegen we, terwijl ik dit eerste echte verhaal schrijf, boven de grens van de Verenigde Staten en hebben we al een groot gedeelte van de vlucht er op zitten. Over minder dan 3 uur landen we op LAX en kan onze vakantie echt van start gaan. Laat ik kort wat vertellen over de afgelopen 24 uur en ik houd het echt kort, want zoveel is er niet gebeurd behalve dan de gebruikelijke voorbereidingen. Gelukkig had ik Robert overtuigd van het feit dat hij stuk rustiger op vakantie zou gaan als hij de woensdag ook vrij zou hebben, niet wetende dat het voor mij ook een stuk rustiger zou worden. Want toen ik ;s ochtends rond een uur of 8 de woonkamer in liep, was mijnheer al lang en breed de was aan het wegstrijken, iets wat ik eigenlijk zou doen ‘s middags. Robert zat nog helemaal in z’n werkritme en was dus al om 6 uur klaarwakker. De rest van de o... Lees Door »

Long Beach, long day

Long Beach, long day

Mede dankzij de extra beenruimte, de slaappillen, het persoonlijk entertainment en natuurlijk de Wasabi nootjes van Jumbo Supermarkten (zie foto) was ons vlucht zeer comfortabel, waarbij we natuurlijk de piloten echt moeten bedanken. Na ruim 10 uur zijn we geland op LAX het internationale vliegveld van Los Angeles. We hadden nogal wat spookverhalen gehoord over de lange wachtrijen bij de douane bij LAX en hadden ons daar ook op ingesteld, maar binnen 45 minuten werden we door het systeem uitgekotst en stonden buiten lekker ons sigaretje te roken. En terwijl we dat deden zagen we de shuttlebus van onze autoverhuurder aankomen rijden en die hebben we meteen maar gepakt. En zo kwam het dat we binnen het uur, bepakt en bezakt, in de rij stonden om onze auto op te halen. Na een minuutje of 10 waren we aan de beurt en overhandigden we de voucher aan de vriendelijke dame achter de desk. Omdat w... Lees Door »

Sorry! Even te druk met spelen

Sorry! Even te druk met spelen

Beste mensen, maak je geen zorgen, het verhaal van 30 april is bijna af, maar we moeten toegeven dat we even te druk zijn met het spelen met onze nieuwste aanwinst binnen de Apple familie. Geeft me wel mooi de tijd om een los eindje vast te knopen, want in ons eerste verhaal hebben we een prijsvraagje uitgeschreven. Daar vroegen we om de verklaring voor de titel van deze site “So We Discover” en dat het ging om een woordspelletje. Nou, een van onze lezers had het al relatief snel door en dat was, niet Hans, maar Evelien. Zij had inderdaad begrepen dat So We voor South West staat, in het Nederlands natuurlijk het zuid westen. Amerikanen en Engelsen gebruiken vaak voor het aanduiden van gebieden dit soort afkortingen en daarbij komt ook nog dat we handig wilden meeliften op andere trends binnen de mediawereld, denk aan: “So you think you can dance”. De titel is al bedacht voordat we de rei... Lees Door »

Vermont not Fairmont

Vermont not Fairmont

4.00 uur: wakker, $&*^%*&^## (gemopper dus), nog maar een keer omdraaien. 5.15 uur: weer wakker, NEE ik wil niet!. 6.05 uur, weer wakker, okay nu geef ik er maar aan toe en ben vervolgens onder de douche gekropen van ons heerlijke hotel in Long Beach, vervolgens aangekleed en de laptop meegenomen naar beneden om het verhaal van gisteren te schrijven. Op zich is 6 uur nog geen eens heel slecht, want ik kan me nog een keer in Frisco herinneren en dat was rond een uur of half vier, dus toch een paar uur gewonnen. Gedurende mijn schrijfsessie beneden in de lobby kwam ook Robert de ochtend in Long Beach vergezellen en terwijl ik de laatste woorden van de blog schreef, was hij de route op TomTom aan het bekijken en we kwamen beide tot de conclusie, dat de geprogrammeerde routes niet in orde zijn. Voor vandaag en de volgende rit geen probleem, maar voor de ritten daarna zullen we een op... Lees Door »

Midday on the USS Midway

Midday on the USS Midway

Half acht wakker… we beginnen het nieuwe ritme al onder de knie te krijgen. Het is zaterdag 1 mei. We lezen dat Koninginnedag in Nederland zonder incidenten is verlopen. Gelukkig maar. Het komt te vaak voor dat we op vakantie zijn en dat er ergens op de wereld of in ons eigen landje een ramp voltrekt (9/11, Enschede vuurwerkramp, tsunami, Volendam, etc). Ramon was wederom als eerste eruit. Ik lag nog veel te lekker in mijn bed en gaf Ramon de weinig subtiele hint dat hij de afgelopen jaren wel eens koffie en croissant bij Starbucks heeft gehaald als ontbijt. Mijn lieve schat vond het ook een goed idee en 20 minuten later zaten we op de hotelkamer lekker te ontbijten. Het zou vandaag onze tweede en laatste dag in San Diego zijn. Het plan voor vandaag was om ’s ochtends naar de Apple store te gaan om te “kijken” naar de Ipad en ’s middags het vliegdekschip de USA Midway te bekijken. De aut... Lees Door »

Interstate 8 Eastbound

Interstate 8 Eastbound

Terwijl we net zijn aangekomen in Sedona, Arizona, na een geweldig mooie rit, ben ik meteen aan de slag gegaan om het verhaal van eergisteren te schrijven. Het werd tijd zou ik zo zeggen. Ik weet niet waarom, maar ik heb deze vakantie meer moeite de verhalen te schrijven dan andere jaren. Hopelijk vinden jullie het nog steeds leuk om deze verhalen te lezen. Vandaag hebben we de langste route voor de boeg; van San Diego naar Phoenix. Een rit van 573 km en dat is toch van Deventer naar Parijs. Daarom zijn we niet al te laat opgestaan en zaten we rond een uur of acht aan het ontbijt. Gisteren lagen we niet vroeg, maar zeker niet te laat op bed en hebben zeker zin in deze rit en zo kwam het dat we rond een uur of negen het hotel achter ons lieten en al snel zaten we op de snelweg Interstate 8 Eastbound, die ons voor een groot gedeelte naar Phoenix zou brengen. Na een heleboel aanwijzingen va... Lees Door »

Nix in Phoenix

Nix in Phoenix

Tja wat kan je nou vertellen over een dag als vandaag. Zoals de titel al verraad hebben we het vandaag lekker rustig aan gedaan. Zo rond een uur of negen worden we vandaag wakker en we voelen ons beide prima. We merken beide dat we eigenlijk vanaf dag 3 al lekker in de vakantie zitten en heerlijk aan het genieten zijn van deze geweldige vijfde trip in de Verenigde Staten. Goed nieuws lijkt me zo. Na de gebruikelijke ochtendrituelen en een korte check op het internet voor een goed ontbijtadres, zijn we de auto ingegaan en hebben we Bram laten navigeren naar een aanbevolen tentje. Phoenix, eigenlijk een conglomeraat van meerdere steden waaronder Scotsdale, is enorm en daarom duurt het dan ook even voordat we aankomen bij het gewenste adres. Al snel blijkt dat we het maar mottig vinden en besluiten dan ook iets anders te zoeken. Uiteindelijk vonden we die in een zeer sjieke mall en daar heb... Lees Door »

Scenic detour

Scenic detour

Ik (Robert) schrijf deze blog aan de bar van een erg leuk hotel in Gallup. Ik mocht me er niet met een paar regels van afmaken van Ramon dus ik ga er maar eens goed voor zitten. Vandaag (eigenlijk gisteren dus) zouden we de steden achter ons laten en een kleine week een aantal kleinere plaatsten aandoen en de routes zouden erg mooi worden. We stonden niet al te vroeg op in ons hotel en Phoenix. Het plan van vandaag was om via een de-tour naar Sedona te rijden. Via de Instate 40 zouden we er in twee uur kunnen zijn. We kozen voor scenic omweg die ons zou leiden door plaatsjes als Wickenburg, Prescot, Jerome en via Montezuma National Monument uiteindelijk naar Sedona. Waarom Sedona? Nou, omdat het daar waanzinnig mooi moet zijn. We zijn drie jaar geleden tijdens onze route 66 vakantie al in de buurt geweest (Flagstaff). Toen werd ons verteld dat we Sedona aan moesten doen. Maar we hadden e... Lees Door »

Petrified by Nature

Petrified by Nature

We hebben een goede nachtrust gehad in de Days Inn in Sedona. Het hotel was niet bijzonder, maar voor hier prima. We verwachten veel van de route vandaag, dus stonden we redelijk vroeg op en hebben een donutontbijt gehaald in het restaurant en opgegeten in de kamer, terwijl we de route van vandaag nauwkeurig aan het bepalen waren (zie foto).ForestNadat we onze gehele vracht weer in de auto hadden geladen, gingen we dan ook snel op weg met als eerste stop Flagstaff via een scenic route. Overigens moet je de woorden scenic route niet onderschatten. Het is hier overal prachtig, waarbij de scenic routes heel bijzonder zijn. Dus al kronkelend naar beneden omgeven door rotsen en bossen kwamen we aan bij Flagstaff, waar we meteen de snelweg opgingen om richting het oosten te rijden. Het was eigenlijk snelweg op en meteen er weer af, omdat de zoveelste pitstop moest worden gemaakt voor koffie en... Lees Door »

A Moment in Monument

A Moment in Monument

Dit verhaal dragen wij op aan onze lieve neef Calvin Huijsman, die helaas vorig jaar, veel te vroeg, is overleden. We hadden Calvin beloofd hem mee te nemen naar Amerika als hij goed zijn best deed op school. Helaas is het er nooit van gekomen. En wetende dat hij geïnteresseerd was in skatebanen en minder in de natuur, zouden wij natuurlijk bepalen waar we naar toe zouden gaan. Dit verhaal gaat over onze belevenissen op weg naar en in Monument Valley. Wat ons betreft het mooiste plekje op deze aardkloot en iets wat we Calvin graag hadden laten zien. We missen je stoere vent. Robert & Ramon Het was niet zo gezellig gisterenavond in de hotelbar en we lagen dan ook vroeg in bed en waren er ook vroeg uit. Helemaal niet erg, want vandaag hebben we, denken we dan, de mooiste route voor de boeg van deze reis op weg naar Monument Valley. Een plek waar we eerder zijn geweest en wat we sinds 2... Lees Door »

Seven colors of…

Seven colors of…

• Rood is voor het ferriet in de rotsen. • Wit is voor de besneeuwde bergtoppen • Zwart is voor de rest van de bergen • Groen is voor de immense wouden • Blauw is voor de onbewolkte lucht • Geel is voor het kalksteen en • Paars is voor het Manganiet in de rotsen. (toegegeven, ik kan ook moeilijk de braakneigingen onderdrukken) Deze kleuren staan voor de staat Utah en een combinatie van die kleuren zat bijna in m’n broek, want nog nooit ben ik zo bang geweest tijdens een rit hier in de Verenigde Staten. Dat later, laat ik jullie meteen geruststellen; het valt achteraf allemaal erg mee en wees voorbereid op een zeer lang verhaal, want vandaag is een topdag. Laat ik bij het begin beginnen. En dat begin was al vroeg in de ochtend, althans voor 1 van ons. Zoals ik gisteren al schreef hadden we voor vandaag 2 dingen op het verlanglijstje van Robert staan, namelijk de zonsopgang om 5.20 in Monu... Lees Door »

We have too much fun over here

We have too much fun over here

Mensen, we zijn er nog! Maar we hebben te veel plezier hier in Jackson, WY. Dus nog even geen verhaal hier, maar morgen en overmorgen zitten we in kleine dorpjes in Idaho en Nevada en zullen we jullie weer helemaal op de hoogte brengen en er valt veel te vertellen. Zeker over vandaag, want we hebben ongelofelijk veel wilde dieren gezien, waaronder de jackpot. Maar dat voor het verhaal van vandaag. Lees Door »

Salt and Pepper City

Salt and Pepper City

Gisteren was het gezellig in Moab en daarom zijn we iets later opgestaan, dan dat we normaliter doen, maar nog steeds wat aan de vroege kant voor Robert. Daarom ben ik maar begonnen met rijden, waarbij ik de gebruikelijke ochtendrituelen meteen heb overgeslagen. Vandaag rijden we naar Salt Lake City, de hoofdstad van Utah en omdat we er maar een dag zullen zijn, kiezen we er voor om rechtstreeks te rijden via de Interstate en de highways. Maar het uitzicht op deze wegen waren weer geweldig. We verlaten vandaag het rood stoffige canyonland en daarom hebben we bij de eerste de beste benzine station, naast de gebruikelijke koppen koffie en water, ook maar eens wat glassex doekjes gehaald om de auto te ontdoen van het rode stof van Monument Valley want het gehele dashboard heeft een rode gloed over zich heen. En inderdaad naar een uurtje rijden veranderd de omgeving weer dramatisch van rood ... Lees Door »

Up North

Up North

Vandaag is het Moederdag, dus hebben we uiteraard geprobeerd de beide moeders te bellen, bij mijn moeder is het gelukt om Trudy te feliciteren, maar bij Trees helaas niet. We doen dat terwijl wij aan het ontbijten zijn, en aan de andere kant van de plas al in de avond is. Maar beide moeders hebben we wel een mooie kaart weten te sturen vanuit Monument Valley en uiteraard helemaal verdiend. Na een prima, maar te veel (zoals gewoonlijk) ontbijtje, in een uitstekende tent hebben we de koffers ingeladen en zijn we op weggegaan richting het noorden. Dit wordt het begin van onze gewijzigde reis. Waar we eerst van Salt Lake naar Ely zouden gaan, hebben we nu gekozen voor een noordelijker route, die ons brengt bij Grand Teton National Park, ten koste van een dag in Moab, Salt Lake City en Durango hebben we helemaal geschrapt.. Tot gisteren hebben we getwijfeld, want de weersomstandigheden zijn n... Lees Door »

Wild(Water + Life)=2Fun

Wild(Water + Life)=2Fun

Voor vandaag hebben we wilde plannen; we beginnen met een rustige raft in de ochtend en in de middag gaan we wild water raften. Robert en Ramon raften, vraag je je waarschijnlijk af. Maar dat staat inderdaad op het programma voor vandaag, alhoewel we gisteren wel een paar keer voor gek zijn verklaard omdat de temperaturen toch laag zijn en het rivierwater nog net niet bevroren is. Maar wij stoere avonturiers zijn geen mietjes, dus we gaan ervoor. Niet al te vroeg moesten we ons melden voor de rustige raft en ze wisten ons te melden dat er een mogelijkheid bestond dat ons middagprogramma niet door zou gaan, want een aantal mensen waren verstandiger dan wij en hadden afgezegd. Watjes. Nadat we plechtig hadden beloofd dat we de maatschappij op geen enkele wijze aansprakelijk kunnen stellen en dat te hebben ondertekend met ongeveer 10 handtekeningen en parafen, werden we in de bus geladen me... Lees Door »

Weather conditions: Bad

Weather conditions: Bad

We rijden momenteel op de US93 van Twinn Falls Idaho naar Ely in Nevada, terwijl ik (Robert) het verslag mag maken van onze dag van gisteren van Jackson Wyoming naar Twinn Falls. Alle tijd om te tikken want het is maar een weg en de volgende afslag is over 173 mile. We konden in Jackson wat langer blijven liggen gelukkig want de vorige avond is behoorlijk laat geworden (zie verslag van gisteren). Nadat we hadden ontbeten in de Silver dollar Grill (ik weer aan de eieren en Ramon een fruit ontbijt), zijn we op pad gegaan. Het was koud buiten en de wolken hingen tot op straatniveau. Het leek zelfs iets te sneeuwen. De route zou gaan via de 22, 33 en 31 richting Idaho falls waar we interstate 15 zouden nemen naar Twinn Falls. Verwachtte aankomsttijd zo tegen drie uur. We moesten meteen klimmen de bergen in omdat Jackson omgeven is door de hoge bergen van Teton. Naarmate we hoger kwamen begon... Lees Door »

Mini Vegas

Mini Vegas

Vandaag hadden we ook geen haast. We hebben een vier uur durende rit voor de boeg naar Ely, een authentiek plaatsje in de desert van de Nevada. We zijn natuurlijk al eerder in Nevada geweest. Maar dan naar Las Vegas die we alleen vanuit het Westen of Zuiden vanuit Californie of Utah hebben aangereden. Deze keer dus vanuit het Noorden vanuit Idaho. De route zou niet zo heel moeilijk zijn. Een lange weg vanaf het hotel 250 mijl Nevade in (Highway 93). We hadden nog een appeltje te schillen met de manager van het hotel over onze verkleurde t-shirts. We schoten hem tegen tienen na het ontbijt aan. Hij had de kleren al bekeken en vond, net als ons, dat hij aansprakelijk is voor de schade. Hij stelde voor dat we drie nieuwe t-shirts kochten en de rekening naar het hotel zou sturen. Hij zou dan via de post ons een check toesturen. Nou prima geregeld! Na bij een benzine station iets verder de ta... Lees Door »

It is just uncomplicated fun

It is just uncomplicated fun

We zijn in Las Vegas en je kan vinden wat je wil van deze stad, maar wij het prima naar onze zin hier. Het is gewoon ongecompliceerde lol wat je hier kan hebben. Zoveel dat we besloten hebben jullie iets langer in spanning te houden over onze verhalen van vandaag en gisteren, Hemelvaartsdag. Morgen pakken we de draad weer op. Lees Door »

Deserted in the desert of Nevada

Deserted in the desert of Nevada

Ely en het hotel waren prima. Prima voor 1 dag, want als een hotel reclame maakt dat ze huisdieren ook verwelkomen en het hotel ziet er nog maar net netjes uit, dan ben ik bang dat de huisdieren van de huisdieren vrolijk in m’n bed aan het dansen zijn en bij elk raar prikje aan m’n lichaam zit weer rechtop in m’n bed me af te vragen: “Waarom was ik hier ook al weer”. Ben ik dan een snob? Misschien wel, maar het hoort er bij. Ook dat is Amerika en we hebben ons goed kunnen opwarmen voor Las Vegas. Maar, terwijl we bijna alleen op een verlaten weg in de woestijn van Nevada rijden en het steeds warmer wordt, realiseer ik me ook dat de warmte van de mensen in de komende steden rechtevenredig zal afnemen ten opzichte van de temperatuur. Sterker nog; ik durf te beweren dat hoe slechter de mensen het hebben, hoe hartelijker en gastvrijer ze zijn hier in (dit gedeelte van) Amerika. Dat hebben we... Lees Door »

What happens in Vegas

What happens in Vegas

Het is een gevleugelde uitspraak: “What happens in Vegas, stays in Vegas” maar voor ons is de uitspraak niet van toepassing, want we werden vandaag pas om 12 uur wakker en daar waren twee redenen voor 1. het was gisteren wat later dan normaal en 2. het is voor ons de eerste keer dat we de wekker niet hoefde te zetten en dat hebben we dan ook niet gedaan. Heerlijk. Voor vandaag hebben we eigenlijk geen plannen, we gaan gewoon een ander gedeelte van de strip verkennen, nu de andere kant op en dat brengt ons al meteen bij het nieuwste complex van de strip; het CityCenter en hotel Aria. Toen we hier in 2007 voor het eerst kwamen was deze plek een diep en donker gat, een jaar later stond er een metalen skelet en nu is het grotendeels in gebruik. Met grote ogen zijn we door het CityCenter winkelcomplex gelopen met de hand op de knip, want het aanraken van de leuningen van de trap kost al geld.... Lees Door »

Weather conditions: Extremely well

Weather conditions: Extremely well

Vandaag gaan we op pad naar Palm Springs, naar een hotel met zwembaden en warm weer. 38 graden is ons beloofd en ’s avonds lekker zwoel. Dat hebben we nog niet gehad op onze trip. Hebben we onze slippers niet voor niets meegenomen. Aangezien het de vorige avond niet zo vreselijk laat is geworden was Ramon in ieder geval er tegen half 10 uit. De beloofde Starbuck koffie en ontbijtje ging helaas niet door omdat het halve hotel hetzelfde idee had en de rij te lang was. Dus zonder ontbijt en koffie de auto laten ophalen en tegen elven zaten we op de weg. De navigatie gaf aan dat het vier en een half uur rijden zou zijn over de Interstate 15 south en 10 East. Dus alleen maar snelweg voor 273 mijl. Daar hadden we geen zin in. Bovendien leek het een enorme omweg. Dus vlak voordag we Vegas uittreden bedacht ik een binnendoor route via de US highway 95 south, een stuk Interstate 40 East en dan bi... Lees Door »

Sunday is resting day

Sunday is resting day

Slapen, wakker worden, douchen, aankleden, autorijden, ontbijt halen, autorijden, eten, zwemmen, zonnen, bloggen, zwemmen, zorgen maken, zonnen, boodschappen doen, eten, bloggen, zonnen, zwemmen, douchen, aankleden, 1.5 Mijl lopen (pffff), eten, drinken, 1.5 Mijl lopen (pffff) en slapen. Een heleboel werkwoorden, maar laat dat geen weerspiegeling zijn van de activiteit die we hebben gepleegd op deze warme dag in Palm Springs. Zondag is rustdag en zelfs het werkwoord fotograferen behoorde niet tot onze vocabulaire. Lees Door »

A bit of a strange day

A bit of a strange day

Als jullie het verhaal van gisteren goed hebben gelezen stond er een zorgelijk werkwoord tussen, namelijk: zorgen maken, want terwijl al onze activiteiten gisteren als non-actief kunnen worden beschouwd, het enige wat echt actief was, was en is de kies van Robert. Ook vandaag ging dit ivoren ding behoorlijk te keer en daarom hebben we besloten daar iets aan te gaan doen. Op zich een nieuwe ervaring voor ons, want nog nooit hebben we dit soort problemen gehad op vakantie. Na de hulp van de hotel baas te hebben ingeroepen kregen we het adres van een tandarts, maar deze bleek helaas op vakantie te zijn, iets wat we wel gewend zijn van thuis. Maar de receptionist van de tandarts wist wel een andere en daar gaven ze wel gehoor en zo had hij om 1 uur een afspraak. En zo vertrokken we rond een uur of half een ons hotel in Palm Springs om naar de afspraak te gaan en na het invullen van wat formu... Lees Door »

City of (peeing) Angels

City of (peeing) Angels

Want de hele ochtend waren de engeltjes drukdoende te urineren hier in de City of Angels, Los Angeles, maar uiteindelijk waren ze rond een uur of half twaalf klaar, precies op het moment dat wij ons ontbijt op hadden. Vandaag gaan we een gedeelte van de stad verkennen, dat kan niet anders dan met de auto, dus hadden we al voor laten rijden en zo konden we meteen instappen en TomTom voorbereiden op z’n eerste doel en dat was natuurlijk Hollywood. Na een niet al te lange rit en een veel te dure parkeerplaats te hebben betaald, zijn we via de walk of fame naar het echte Hollywood gelopen. Nu krijg je bij de Oscar uitreiking dat Hollywood Boulevard een en al glitter en glamour is, maar de waarheid is anders. Het is slechts een blok met een paar mooie theater voor de filmsterren en de rest is voor de slechte restaurantjes, de zwervers en de toeristen, die elke keer weer in de zelfde staat van... Lees Door »

We did it again

We did it again

En waarom niet, we hebben er 3 jaar geleden ontzettend hier veel plezier gehad en een jaar geleden in Orlando. We zijn dus weer naar de entertainment capital of Los Angeles geweest; Universal Studios. Op een redelijke tijd waren we wakken en na een kop koffie hebben we de auto voor laten rijden en 20 minuten later, aan de andere kant van de berg, hebben we onze auto geparkeerd bij dit pretpark. Na een korte wandeling waren we dan weer bij de plek, waar we weer ontzettend veel plezier hebben beleefd. Eerst hebben we de studio tour gedaan, langs alle opname gebouwen en beroemde sets, zoals Wysteria Lane waar de ontredderde huisvrouwen hun huis hebben en de wijk op de kop zetten. Na de tour hebben we een heerlijk broodje gegeten als brunch en hebben wij het park op de kop gezet. Dankzij onze front of the line passen (een absolute aanrader, geen wachttijden) hebben we zo’n beetje alle attrac... Lees Door »

Life is good

Life is good

Net als gisteren is het vandaag weer heerlijk weer en daarom besluiten we naar het strand van Santa Monica te gaan. Niet een eenvoudige klus want we moeten via de Santa Monica Boulevard (ook weer Route 66) en die staat eigenlijk helemaal vol met auto’s en daarom kost het ons bijna een uur om de 10 Mijl af te leggen. Na deze tergend langzame rit hebben we redelijk gebruncht bij een, door tripadvisor aanbevolen, strandtent, waar we wel met de duiven moesten vechten om ONS broodje. Uiteindelijk hebben we gewonnen van deze gevleugelde ratten, maar het scheelde niet heel erg veel. De stranden hier in Santa Monica zijn groots en geweldig mooi, maar zo vlak bij zee is het toch aanmerkelijk frisser dan midden in de stad en er zijn daarom maar een handjevol mensen en is het er niet echt gezellig, maar ja dat komt natuurlijk ook door de verordening van deze deelstad; je mag op de stranden niet rok... Lees Door »

All good things come to an end

All good things come to an end

En zo ook aan onze vijfde vakantie in de Verengde Staten: So We Discover, waar we geweldig mooie plekken hebben (her)ontdekt in het Zuidwesten van dit geweldige land. Maar voordat we gaan evalueren, eerst het verhaal helemaal compleet maken. En dat laatste verhaal begint nu zo’n 27 uur geleden op vrijdagochtend om 10 uur ‘s ochtends in Los Angeles. Na een flinke nachtrust en een kop koffie hebben we onze koffers zo goed mogelijk ingepakt en na een driedubbele check in de vier ruimtes van onze hotelkamer deze met een gerust hart verlaten om deze half twaalf te verlaten om ons laatste ritje te maken naar LAX, het vliegveld van Los Angeles. Van een van de restaurantgasten van gisteren hadden we een reistip gekregen, die ons zo weinig mogelijk vertraging zou opleveren en dat bleek een betrouwbare tip te zijn, want al na een half uurtje kwamen we aan bij de autoverhuurder om voor ons afscheid... Lees Door »

So We Discover

So We Discover

We gaan weer naar de Verenigde Staten en we hebben er enorm veel zin in. Alhoewel dit alweer de vijfde keer is, is dit jaar toch bijzonder want voor de eerste keer maken we een echte rondreis met als start- en eindpunt Los Angeles. Om te zien hoe onze reis er uit ziet, ben ik weer even achter m’n MacBook gekropen en met een heel handig programmaatje de reis gevisualiseerd. Voor de niet kenners: de tune is van de HBO serie “Entourage”, wat zich voornamelijk afspeelt in L.A. Lees Door »

Sounds of the City

Sounds of the City

Elke keer als we in een grote stad zijn, dan is er een constante, namelijk de typische geluiden van een dergelijke stad. Meestal zijn dat de sirene’s van de hulpdiensten en zo ook hier. In dit filmpje zie twee, van de uiteindelijk vier, brandweerwagens met veel geluid langs razen op weg naar een noodgeval. In dit geval was het veel lawaai om niets, omdat we ze minder dan 5 minuten later in een andere straat rustig voorbij zagen rijden. Lees Door »

On a line

On a line

Een van de onderdelen van onze vakantie is het stappen in de steden. Meestal zoeken we dan de vrolijke wijken uit en ook in dit gedeelte van Cowboy land doen we dat. En dan komen we toch met regelmaat een authentieke country bar tegen met allemaal mannen dansend op de muziek netjes op een lijntje. En als je je camera bij hebt dan leg je dat vast, waarbij ik moet zeggen dat het niet de beste line-dancing performance is die we hebben gezien. Mag de pret overigens niet drukken. Lees Door »

Our Longest Ride

Our Longest Ride

Een van de vele voordelen van onze, ge-upgrade auto, is het dakraam. Niet alleen omdat we daardoor makkelijk wat uitlaatgassen kunnen lozen, maar ook omdat we dan buiten filmpjes kunnen maken, die jullie een indruk geven van de ritten die we maken. Want de ritten zijn toch een van de belangrijkste en leukste onderdelen van deze, maar ook van de vorige ritten. Het geluid is niet geheel prettig, maar daar gaan we thuis wel verandering in brengen (ik heb een redelijk eenzijdige muziekbibliotheek op de laptop staan). Maar goed hier een kort filmpje die onze langste rit in beeld brengt. Lees Door »

Beautiful Monument Valley

Beautiful Monument Valley

Zoals jullie al gelezen hebben vinden we Monument de mooiste plek op deze aardkloot en om jullie dat gevoel mee te laten maken dit korte filmpje vanuit onze hotel kamer... Met recht een room with a view. Lees Door »

Delicate Arch

Delicate Arch

Het was een lange en redelijk zware hike, maar het resultaat was adembenemend; Delicate Arch in het geweldig mooie park Arches. Geniet met ons mee. Lees Door »

Crossing Arches National Park

Crossing Arches National Park

Niet alleen Delicate Arch is prachtig, het hele Nationale Park is op zich een wereldwonder en wij hebben er heerlijk doorheen gereden. Dankzij ons dakraam en het opofferen van een stel vingers vanwege de kou hier een impressie van de woeste wereld. Let wel: het is een lang filmpje dus het kan even duren voordat het geladen is. Lees Door »

Snowy Grand Teton National Park

Snowy Grand Teton National Park

Wat hebben we een plezier en lol gehad in dit indrukwekkende National Park. Met z’n besneeuwde bergtoppen en bevroren meren een beregoeie ervaring deze middag. Lees Door »

Spotting bear @ Grand Teton

Spotting bear @ Grand Teton

Het is ons gelukt; de super jackpot en niet qua geld, maar wel onbetaalbaar. Want midden in Grand Teton kwamen we een jonge grizzly beer tegen, die ons naderde op zo’n kleine drie meter. Hier het mooie bewijs. Lees Door »

Fly me to the moon

Fly me to the moon

Eigenlijk mag ik dit filmpje niet publiceren van Robert en hij heeft gelijk natuurlijk, want dit is misschien wel het sufste filmpje van allen; de fonteinen bij het Bellagio hotel in Las Vegas. Het is een lang filmpje en je ziet veel water dansen op de maat van de muziek van Frank Sinatra. Lees Door »

Waterworld at Universal Studios

Waterworld at Universal Studios

Een beetje herhaling van zetten, want een soortgelijk filmpje hebben we al gepubliceerd, maar dit is absoluut de meest spectaculaire live show in Universal Studios, Los Angeles; Waterworld. Het grootste verschil met de vorige keer is dat deze is op genomen in HD kwaliteit en wat meer laat zien. Lees Door »

Zoals jullie hebben kunnen lezen in het allereerste verhaal van dit jaar, is het een redelijke martelgang geweest om uiteindelijk tot deze route te komen. Maar het resultaat is er dan ook naar; een perfecte mix van overweldigende natuur in de staten Arizona, Utah en Idaho en indrukwekkende en gezellige steden zoals San Diego, Phoenix, Las Vegas, Long Beach en West Hollywood. En alhoewel deze route op papier korter is dan vorig jaar, hebben we zo’n vermoeden dat we meer gaan rijden dan de 5000 km. Conclusie: Dit wordt weer een op en top Amerika vakantie.


2010
Legenda

01. Long Beach, California
02. San Diego, California
03. Phoenix, Arizona
04. Sedona, Arizona
05. Gallup, New Mexico
06. Monument Valley, Utah
07. Moab, Utah
08. Salt Lake City, Utah
09. Jackson, Wyoming
10. Twin Falls, Idaho
11. Ely, Nevada
12. Las Vegas, Nevada
13. Palm Springs, California
14. Los Angeles, California