Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

San Francisco – Een onrustige start

San Francisco – Een onrustige start

We hebben een heerlijke vlucht gehad, die zeer voorspoedig is verlopen. Rond een uur of 1 zijn we geland op San Francisco International Airport. Alles was goed op deze vlucht, leuke stewardessen, gezellige Amerikaanse naast ons, geen turbulentie. Prima dus. Zelfs de douane liep op rolletjes, binnen een half uur hadden we onze vinger-afdrukken vrijgegeven, stonden we op de foto en hadden we onze koffers. Dat was vorig wel anders. En ook Oranje heeft gewonnen met 3-0. Niet goed voor mijn positie in de T&E pool, maar mooi voor Nederland natuurlijk.

Eenmaal buiten hebben we meteen een taxi gepakt en binnen anderhalve uur na het landen stonden we voor de deur bij onze bed & breakfast. Het liep allemaal voorspoedig en daar bleef het dan ook bij deze dag.

Want ons eerste hotel van deze vakantie bleek dus niet goed geboekt. Het is 1 van de 2 hotels die we per e-mail hebben geboekt en blijkbaar is daar wat misgegaan. Volgens de eigenaar hadden we een deposit moeten Het blijft een wellus/nietes spelletje, waarbij wij altijd aan het kortste eind zouden trekken. doen, maar bij controle van de e-mail blijkt dat niet. Wel kon hij een kamer voor morgen en de nacht daarna beloven, overigens zonder garantie dat we in dezelfde kamer kunnen blijven. maar goed, voor deze nacht geen kamer hadden. Wat nu?

De eigenaar was zo vriendelijk om ons te helpen zoeken naar een andere kamer en na een paar telefoontjes hadden we een kamer bij een andere B&B vlak in de buurt. Dus volledig bepakt zijn we een paar blokken gaan lopen en kwamen we aan bij Willow’s Inn, ons hotel voor deze nacht.

Wat een vriendelijke eigenaren, het hotel zag er van binnen prima uit (in tegenstelling tot de buitenkant) en zonder de kamer te bekijken hadden we de creditcard getrokken en liepen we vermoeid 50 treden naar boven met onze veel te zware koffers. De kamer was erg klein met een alleen een Queen bed, geen ruimte voor onze koffers, maar het ergste was dat de kamer ontzettend warm was (30+). “Gelukkig” kregen we een propeller, die hopelijk voor wat afkoeling zou gaan zorgen.

We waren moe, maar hadden vooral trek, dus hebben we de kamer gelaten voor wat het is en zijn we onze buurt ingelopen om een café of restaurant te zoeken.

Vorig jaar heb ik al verteld over Frisco. Het is prachtige stad met veel Europese en Mexicaanse invloeden. Maar het is ook een stad die ontzettend vreemd in elkaar steekt. Ik ga het niet meer over de loonies hebben, daar ben ik overheen gestapt, maar de wijken zitten ontzettend vreemd in elkaar. Loop je op het ene moment in een prachtige straat, 1 blok verder waan je je daadwerkelijk in een getto.

Na een lekkere salade en wat drinken zijn we teruggelopen naar ons hotel om even een paar uur te gaan slapen. Ondertussen zijn we ruim 20 uur op en de vermoeidheid begint echt toe te slaan. Maar goed, niet slapen natuurlijk, want de temperatuur in de kamer is zo mogelijk nog hoger geworden. Een tweede propeller werd aangerukt, maar het mag niet baten. Lineair met de temperatuur raak ik ook behoorlijk van de kook en heb de laptop gepakt om op zoek te gaan naar een ander hotel. Vannacht is de belangrijkste nacht van onze vakantie, we moeten slapen, wennen aan het tijdsverschil en met deze kamertemperatuur gaat dit niet lukken, ondanks onze vermoeidheid. Ik begrijp dat we verwende juppen lijken.

Na een aantal telefoontjes kwamen we uit bij het Marriot vlakbij Fishermann’s Wharf. De prijs, ondanks de goede Euro/Dollar koers, valt niet mee, maar de kamers zijn groot en ze hebben airco. Dus we besluiten om hun bod te accepteren. Terwijl ik aan het bellen ben is Robert naar de eigenaren gelopen om ons nieuwe plan te melden. En blijkt maar weer eens dat wij Europeanen toch wat te makkelijk slecht denken over de Amerikanen, want deze gastheer begreep het helemaal en cancelde meteen de creditcard. Hij wilde zelfs geen geld aannemen. Service, service, service en dat begrijpen de Amerikanen. Ondanks dat het geen goede kamer was, blijft deze B&B in onze herinneringen.

De koffers weer inpakken stelde natuurlijk niets voor, ze konden nauwelijks open en binnen 5 minuten stonden we buiten en kwam de taxi al snel. Een tripje van 10 minuten bracht ons bij het Marriot. Niet echt heel gezellig, maar de kamer was veelbelovend. Groot, twee grote bedden en heerlijk koel. Prima voor vannacht.

Nadat we ons hadden geïnstalleerd, zijn we een blokje omgelopen om wat te gaan eten. In een sport bar hebben we aan de bar een biertje gedronken en een sandwich gegeten. Op de vele TV schermen veel sport, maar geen voetbal. Rond een uur of negen afgetaaid en naar bed gegaan. We zijn moe, een beetje ontheemd en besluiten om morgen te bekijken hoe nu verder; blijven we in dit hotel, gaan we naar ons originele B&B (willen we nog twee maal van kamer veranderen)? We zien wel, voor nu lekker slapen.

Door al dit gezwerf zijn we wel vergeten foto’s te maken, dus helaas geen fotoalbum van onze eerste dag in de States.

Gerelateerde Berichten

Ended it with a Big Bang

Ended it with a Big Bang

Observations

Observations

Eat Sleep Party Disrupted

Eat Sleep Party Disrupted

Plaats een Reactie