Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

Ramon’s Day

Ramon’s Day

Zoals eerder genoemd hebben we ter voorbereiding van deze reis afgesproken dat we in de steden Seattle en Portland, twee steden waar we relatief lang verblijven, ieder een dag voorbereiden. Ik heb dus een Seattle dag voorbereid en Ramon zou vandaag de lead nemen in Portland. Het ochtendprogramma was relaxed, we hoefden er niet vroeg uit, wat ons niet vervelend uitkwam na een late nacht. Tegen het eind van de ochtend liepen we ons hotel uit naar de lunchzaak genaamd Picknick, waar Ramon een picknick menu had geregeld. Nadat we de zak met eten en drinken in ontvangst hadden genomen zijn we naar River front Park gelopen om daar heerlijk in de zon op een bankje te genieten van twee heerlijke broodjes. De River front werd druk bewandeld en befietst door lokalen en toeristen en door het heerlijke weer was het er erg gezellig. Elk weekend in de zomer is er in Portland Saterday Market, een soort braderie met diverse optreden van bandjes. Daar hebben we even over heen gelopen en het stadje een beetje verkend.

Portland is geen stadje van Colosseums en barokke opera gebouwen, maar een in 1890 gesticht stadje dat zijn tijd toch een aantal jaren vooruit is. Om de stad is een verplichte groenstrook die ervoor zorgt dat de stad niet met lelijke buitenwijken gaat uitdijen. Het openbaar vervoer in de stad prima geregeld met een light rail netwerk, een netwerk van city cars en verschillende fietsprojecten die ervoor zorgen dat downtown Portland auto luw is en het er heerlijk fietsen is. Uniek ook is dat de stad voorzien is van vele kleine food carts op straat. Op  diverse parkeerplekken in de stad staan semi permanente keukentjes in kleine karretjes waar door diverse immigranten uit Bosnië tot Japan, die het niet kunnen permitteren een eigen restaurant op te starten, voor een eerlijke prijs ($5-$6),  heerlijk vers voedsel wordt bereid.

Daarnaast staat Portland bekend om de vele bars en Brew pubs die een gemiddelde Brit jaloers zou maken. Er zijn alleen in Portland meer dan 30 brewery pubs, dus horeca gelegenheden die hun eigen bier brouwen. Meer dan welke stad op aarde. Als je alle biertjes wilt proberen kun je leverschade beperken door beer samplers te bestellen (4 tot 8 kleine glaasjes).

De combinatie van de aanwezigheid van de vele bierbrouwerijen en het plezierige fietsen heeft Ramon doen inspireren om een een georganiseerde fietstocht te boeken die ons langs de verschillende brouwerijen zou voeren. Om twee uur hebben we ons gemeld bij Portland Bike Tour en heeft Sam onze gids ons samen met twee meiden uit Alabama drie uur lang door de stad geleid en zaten we om half drie al aan onze eerste biersample in de eerste van de drie brewery pubs die we zouden aandoen. Sam bleek een intelligente gids die ons veel vertelde over de Portland. De dames waren gezellige meiden die wel van een biertje hielden. Dus na de derde brouwerij waren we allen toch lichtelijk aangeschoten en fietsten we relaxed terug naar de shop om de fietsen weer in te leveren. Op weg naar het hotel hebben we op de Saturday market nog een Budje Light gedronken en waren we tegen zevenen in het hotel om ons op te frissen voor het avondprogramma.

Van de dames van de fietstocht hebben we de tip gekregen om de gaan dineren bij de Vietnamees Luc Lac op 2nd Street. Daar waren we tegen negen waar we voor $35 met z’n tweetjes heerlijk vers authentiek Vietnamese rijst gerechten gegeten hebben. Wat maar weer bevestigd dat lekker eten niet al te veel hoeft te kosten.

Na het eten zijn we naar een lokale kroeg gewandeld waar in gesprek kwamen met Nathan, een leuke gast van begin 30 die ons de rest van de avond heeft meegenomen langs een aantal uitgaanstenten. Het was zaterdag avond, dus de old town was afgeladen met uitgaanspubliek en politie om alles in goede banen te leiden. Tegen half drie rolden we ons bedje in. Het was een heerlijke dag in een heerlijke stad.

De Foto’s

 

 

Gerelateerde Berichten

Mt. Mazama

Mt. Mazama

Vulcanos

Vulcanos

The city of bridges

The city of bridges

2 Reacties

 1. Gerard en Trudy
  25 juni 2013, 02:42   /  Reageer

  Hoi jongens,we genieten weer van al jullie verhalen en foto’s bedankt daar voor. Wat een leuke stad is Portland we hadden er nog nooit van gehoord . Geniet van de laatste week nog .groetjes Gerard en Trudy

  • Ramon
   26 juni 2013, 18:16   /  Reageer

   Hey pa en ma, leuk dat jullie ons volgen en het delen doen we met liefde. Portland is inderdaad super. Een absolute aanrader. We gaan genieten van de laatste paar dagen. Tot snel weer in Nederland…. Groeten vanuit Reno, Robert en Ramon

Plaats een Reactie