Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

Mt. Mazama

  • Our Californian Dream
Mt. Mazama

Hoe anders is het allemaal dan drie jaar geleden toen we onze rit naar Mt. Mazama moesten afzeggen vanwege hevige regenval, dit jaar is er geen wolkje aan de lucht, letterlijk en figuurlijk. Figuurlijk, want alweer hadden we onze reis naar deze bijzondere berg moeten afzeggen. Nu niet vanwege het vloeibare water maar vanwege het vaste water in de vorm van sneeuw, maar zo’n anderhalve week geleden kregen we het goede nieuws dat de west rim was open gesteld voor verkeer. En zo reden we, na een stevig ontbijt, rond een uur of negen weg uit Bend om via het centrale plateau hier in Oregon te rijden naar het gebergte waar Mt. Mazama onderdeel van uitmaakt.

En hoe langer we reden, hoe hoger we kwamen, hoe witter het werd en als je dan zelfs op de AM band geen radiozender meer ontvangt dan weet je dat je ver van de bewoonde wereld bent. En dat alleen op de wereld gevoel wordt nog meer versterkt als je letterlijk tussen twee enorme witte muren van sneeuw rijdt om abrupt de top van de berg te bereiken.

En ik gebruik expres het woord abrupt want de top van deze berg is 7700 jaar geleden aan z’n einde gekomen door een massieve eruptie van deze vulkaan waardoor de top zo’n 1600 meter lager ligt en in de jaren erna de krater zich heeft gevuld met water waardoor het meest heldere meer ter wereld zich heeft gevormd. Mt. Mazama is dan tegenwoordig ook niet meer bekend onder deze naam maar onder de naam Crater Lake. Het enige Nationale Park van de staat Oregon en het is geweldig! Mede door de nog aanwezige sneeuw levert het een spectaculair plaatje op.

En in het kader van beelden zeggen zo veel meer dan woorden eindig ik dit verhaal, want alles valt in het niet bij zo’n overweldigend mooi uitzicht, daar kan geen mooie rit naar Ashford en niet naar Medford tegen op. Daar kan een prima maal in de lokale brouwerij niet tegenop en daar kan de vaststelling dat Ashford op een maandag bruisender blijkt dan op deze dinsdag al helemaal niet tegenop en zo liggen we volop onder de indruk al voor middernacht in bed van ons prima hotel.

Geniet van de beelden.

De Foto’s
De Film: Snowy Crater Lake
Vaak gebruik ik woorden om duidelijk te maken hoe we het naar ons zin hebben in de Verenigde Staten, maar soms zijn woorden te veel en zijn de bewegende beelden van Crater Lake National Park veel overtuigende en beter. Enjoy!

 

Gerelateerde Berichten

Tioga Pass

Tioga Pass

Breathtaking Yosemite

Breathtaking Yosemite

XXL

XXL

Plaats een Reactie