Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

Monuments Captured in Nature

Monuments Captured in Nature

We hadden vandaag een extra dag in Deadwood. Niet omdat Deadwood zo interessant is, maar vanwege de ligging in het natuurgebied dat de Black Hill’s word genoemd. We hadden voor vandaag vier activiteiten op het programma staan: Mount Rushmore, Custer State Park, Needles Highway en Crazy horse. Dat zou ons wel de hele dag kosten om af te werken.

Na het simpele ontbijtje in de casino van ons Hotel (Celebrity hotel) en de koffie bekers gevuld voor onderweg vertrokken we tegen tienen. We waren in een goede bui omdat we wisten dat het een mooie dag zou worden. Het weer viel wat tegen. Het was frisjes en er zat regen in de lucht. Onze eerste bestemming zou Mount Rushmore worden. Toch nog een klein uurtje reiden vanuit Deadwood. Via de US385 zuid en de 244 met wat sanitaire onderbrekingen kwamen we tegen het eind van de ochtend aan bij National Park Mount Rushmore.

Iedereen kent natuurlijk het grootste monument van de vier presidenten uitgehakt uit de rotsen van Mount Rushmore. Onze verwachtingen waren dan ook niet hooggespannen. De vier koppen zijn George Washington omdat hij de eerste president was, van Thomas Jefferson omdat hij Amerika wat groter heeft gemaakt (aankoop Louisiana), Theodore Rooseveld omdat hij o.a de Nationale Parken in het leven heeft geroepen en Abraham Lincoln omdat hij de Unie heeft gered gedurende de burgeroorlog. Het monument staat dan ook voor Democratie. Ze zijn begonnen met hakken in 1927 en in 1941 was het monument klaar. De hoofden waren van afstand kleiner dan we hadden verwacht. Leuk om gezien te hebben.

Gauw weer verder naar Custer National Park via de prachtige bergroute US16a die uiteindelijk ons naar het park bracht waar we bizons en herten te zien zouden krijgen. Het park was prachtig. Via de Wildlife loop door het park zagen we verschillende herten lopen en de omgeving was adembenemend. Pas toen we het park uitreden zagen we ook nog een aantal Bizons lopen.

Na een magnetron cheeseburger die we beiden niet echt lekker vonden zouden we via de Needles Highway weer terugkeren op de US385 Zuid om het Crazy Horse Memorial te bezoeken.

De Needles Highway was eveneens een specatulaire route door de Blackhills met scherpe bochten en smalle doorgangen door de bergen onderbroken door prachtige vergezichten, op de granieten Needles Eye en eentje zelfs op Mount Rushmore. Het was wat later in de middag, tegen vieren, toen we aankwamen bij Crazy Horse Memorial.

Crazy Horse Memorial is een monument van de beroemde Sioux indiaan Grazy Horse. Deze dappere strijder is ergens rond 1842 geboren in de Black Hill en is door een Amerikaanse soldaat in 1877 vermoord. Hij heeft altijd geweigerd een vredesakkoord te ondertekenen. Hij staat dan ook symbool voor alle Noord Amerikaanse indianen. Het monument is ontworpen door de Pool Korczak in opdracht van de Lokata Indianen Opperhoofd Standing Bear. Hij is ermee gestart in 1947. Het monument is nog lang niet af. Je kunt het hoofd van Crazy Horse al goed zien. De bouw van het monument is eigenlijk een familiebedrijf van de nabestaanden van Korczak zelf geworden. Ze weigeren alle overheidssubsidies omdat ze vinden dat het monument door giften gemaakt moet worden en niet op kosten van de belastingbetaler. Daardoor gaat de bouw ook minder snel. Als het monument af is dan overtreft het qua grootte gemakkelijk Mount Rushmore en zal het ongetwijfeld voor Amerika een heel bijzondere Landmark worden. Bekijk de foto’s maar om een indruk te krijgen hoe groot het gaat worden.

Tegen vijven reden we richting Deadwood waar we tegen half zeven arriveerden. Moe van het rijden maar onder de indruk van wat we allemaal hadden gezien. De avond hebben we doorgebracht in Saloon 10. Waarboven een restaurant zat en later in de bar zelf waar een geweldige band aan het spelen was. We hebben tot in de late uurtjes gedronken, gedanst en lol gemaakt met de lokale bevolking en de band zelf.

We hebben deze dag dan ook officieel uitgeroepen tot Superdag!

De Foto’s

 

De Film: Needles Highway

 

The Black Hills zijn prachtig! Mount Rushmore en Custer State Park zijn indrukwekkend, maar the Needles Highway is overweldigend. Om een indruk te geven hoe deze weg rijdt hier een korte impressie.

[/toggle]

Gerelateerde Berichten

Badlands, Bad Country?

Badlands, Bad Country?

Plaats een Reactie