Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

Midday on the USS Midway

Midday on the USS Midway

Half acht wakker… we beginnen het nieuwe ritme al onder de knie te krijgen. Het is zaterdag 1 mei. We lezen dat Koninginnedag in Nederland zonder incidenten is verlopen. Gelukkig maar. Het komt te vaak voor dat we op vakantie zijn en dat er ergens op de wereld of in ons eigen landje een ramp voltrekt (9/11, Enschede vuurwerkramp, tsunami, Volendam, etc). Ramon was wederom als eerste eruit. Ik lag nog veel te lekker in mijn bed en gaf Ramon de weinig subtiele hint dat hij de afgelopen jaren wel eens koffie en croissant bij Starbucks heeft gehaald als ontbijt. Mijn lieve schat vond het ook een goed idee en 20 minuten later zaten we op de hotelkamer lekker te ontbijten.

Het zou vandaag onze tweede en laatste dag in San Diego zijn. Het plan voor vandaag was om ’s ochtends naar de Apple store te gaan om te “kijken” naar de Ipad en ’s middags het vliegdekschip de USA Midway te bekijken. De auto werd door het valet team van het hotel voorgereden en we vertrokken voor een korte rit van 15 minuten naar een Fashion mall. Daar zou een Apple Store zijn.

Insiders weten dat vooral Ramon een grote Apple fan is en heel graag de nieuwe Ipad wil hebben. Ik ook ook hoor, het lijkt me een gaaf apparaatje. Het is een tablet die qua functionaliteit tussen de Iphone en de laptap zit. In Nederland moet ie nog uitkomen. En met de winst van de gunstige dollarkoers (1,32) is het een goede deal om deze in de USA aan te schaffen. We zouden drie Ipads meenemen naar Nederland. Twee voor ons en een voor Hans, een goede vriend. We waren niet van plan om meteen te kopen omdat we dan drie weken lang met de apparaten zouden lopen slepen. Maar in de auto op weg naar de mall besloten we om er een te halen en de andere twee later, een wijs besluit. Een uur later reden we met drie Ipads terug. Misschien zijn ze later wel uitverkocht… misschien komen we er niet meer aan toe… zo maakten we ons wijs. In het hotel terug wou Ramon natuurlijk meteen zijn nieuwe aanwinst bekijken. Ik moet zeggen, het is een gaaf apparaatje. Zeker Ramon zal er veel uren aan besteden, en waarschijnlijk ik ook wel.

Tegen een uur of twee zijn we richting de USS Midway gelopen. Een kwartiertje lopen vanaf het hotel richting de haven. San Diego is van de grootste marine basis van de US. We zagen in de verte de kolossale vliegdekschepen al liggen. Een indrukwekkend gezicht. De USA Midway is vanaf 2004 opengesteld voor het publiek als museum. Het schip is vanaf 1945 in de vaart tot 1992, en was o.a. het vlaggenschip in Opertion Desert Storm in 1991.

We waren onder de indruk van de grootte van het schip. We zijn benedendeks geweest waar de verblijven van de bemanningen waren, maar wat nog indrukwekkender was op het vliegdek, waar de vliegtuigen stonden. Enorm groot (meer dan 2000 compartimenten op 18 decks). Het wordt wel eens gezegd dat een vliegdek in operatie de beste show op aarde is, en ik kan me daar iets bij voorstellen. Het landen en afremmen met de staalkabels, en het met de katapult wegschieten van de straaljagers moet een indrukwekkend gezicht zijn. Het laatste half uurtje werd besteed aan een korte rondleiding in de toren op het deck. Van daaruit wordt het schip en de vliegtuigen bestuurd. We waren onder de indruk.

Op weg naar het hotel hebben we in het Gas Light district nog een uurtje buiten op een terras in de zon gezeten om onze vermoeide voeten wat rust te gunnen. Terug in het hotel was het weer tijd voor een powernap (we worden ouder..) om ons voor te bereiden voor het avondprogramma: een hapje eten en wat kroegen om uit te gaan, want het is natuurlijk zaterdagavond.

We hebben weer gegeten in het Gaslight district. Logisch want dat was dicht bij het hotel. Na het eten hebben we weer een taxi aangehouden en hem uitgelegd waar we heen wouden. Met de les van gisteren in het achterhoofd wilden we er zeker van zijn dat we op de goede plek zouden worden afgezet. We kwamen terecht bij een gaybar in de buurt van de plek waar we gisteren waren geweest. Dit keer een soort van country bar. Leek ons wel weer leuk om te zien. We kwamen binnen op het hoogtepunt van de avond, want snel daarna werd het al een stuk minder druk. We zijn nog lopend naar een andere bar gegaan, maar we vonden het daar niet zo leuk. Tegen half twee hebben we een taxi aangehouden die ons weer veilig afleverde bij het hotel. Een waanzinnige dag, veel geld uitgegeven, vliegdek schip bekeken, gezellig geborreld, gegeten en uitgeweest. Super! Morgen naar Phoenix, onze langste trip van 6 uur. We hebben er zin in.

De Foto’s

 

Gerelateerde Berichten

Ended it with a Big Bang

Ended it with a Big Bang

Observations

Observations

Eat Sleep Party Disrupted

Eat Sleep Party Disrupted

Plaats een Reactie