Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

Los Angeles – 3

Los Angeles – 3

Terwijl ik dit schrijf zijn er 4 wasmachines in San Luis Obispo voor ons aan de gang in een wasserette ;-).

Wat een topdag. Gelukkig hebben we beide geen last van het eten van de vorige dag.
We zijn in L.A.; de entertainment hoofdstad van de wereld, dus wat hebben we gedaan; we zijn naar de Universal Studio Entertainment Park gegaan. Wat een lol hebben we daar beleefd. Na een half uurtje rijden kwamen aan bij dit pretpark en rond een uur of elf liepen we het park binnen.

Het park ziet er super gelikt uit met allerlei verwijzingen naar Hollywood films en TV series. Een ieder die ons kent weet dat we super yuppen zijn en in Nederland hadden we al kaartjes besteld via het internet. Niet zo maar kaartjes, maar “Front of the line” kaartjes. Dat houdt in dat je via een speciale ingang bij elke attractie door kan lopen naar het begin van de rij. Erg leuk voor ons, super frustrerend voor die gene die al een half uur in de rij staat (lijkt me, weet ik natuurlijk niet). Het heeft ons denk ik zo’n 3 uur aan wachttijd gescheeld.

Nu is het onmogelijk om allemaal in detail te vertellen wat de attracties deden/inhielden, maar hier een samenvatting:

  • Studio Tour – Een rondleiding over het terrein van Universal door de studio’s en kennismaken met een aantal oude bekende films, zoals: Jaws, King Kong, Earthquake. Op afstand zagen we dat ze de film National Treasure 2 aan het opnemen waren (release september 2008).
  • Back to the future – in een simulator reizen van het heden naar het verleden en weer terug.
  • Shrek 4D – Een 3D film met een vierde dimensie, vooral de niesende ezel was leuk (water in het gezicht) en de spinnen (een soort van borstel onder de stoel bevestigd).
  • Terminator 3D – Een bijzondere 3D film, met een opvallende interactie van acteurs en de film. Vooral het einde was spectaculair (veel rook- en lichteffecten).
  • The Mummy – een superachtbaan in het donker rondom het thema (hebben we twee keer gedaan).
  • Backdraft – een uitleg over hoe de film was gemaakt met op het einde een nabootsing van de eind scene van de film inclusief brand en instortende fabriek.
  • Creative studio – Een uitleg over visuele en geluidseffecten.
  • Waterworld – De film was niet zo veel aan, maar deze show van stuntmannen was spectaculair inclusief de lancering van een vliegtuigje in het water (zie film).
  • Jurassic Park – Helemaal super – een wildwaterbaan door het Dinosaurus park, wat heel zoet en lief begint, maar eindigt net zo dramatisch als de film. Wat een lol en we waren kleddernat (zie film via hyperlinks bij eerdere video’s). Ook deze attractie hebben we twee keer gedaan.

We hadden gedacht hier maar een paar uurtjes te blijven, maar uiteindelijk was het kwart over zes dat we vertrokken richting huis gingen.

Over de avond valt niet zo heel veel te vertellen, behalve dan dat we wat gegeten hebben (duurste maal hier) en dat we twee barretjes hebben bezocht.

En daarmee is L.A. voorbij. Het is ons beide meer dan 100% meegevallen na verschillende verhalen over de stad, we hebben veel lol beleefd en het is zeker een stad waar we een keer terug naar toe willen. Helaas hebben we geen beroemde filmsterren gezien.

De Foto’s

 

Gerelateerde Berichten

Ended it with a Big Bang

Ended it with a Big Bang

Observations

Observations

Thirty Seven

Thirty Seven

Plaats een Reactie