Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

GTG Part Deux

GTG Part Deux

Het was gisteren te laat, dus van de ochtend hebben we bewust niet meegemaakt, maar we willen deze laatste dag in de Verenigde Staten niet zo maar aan ons voorbij laten gaan. Daarnaast hebben we nog een los eindje, namelijk Het Getty Museum. Dus rond dezelfde tijd als gisteren doen we wederom een dappere poging om bij het Getty Museum te komen.

Robert had allerlei aanvalsplannen in stelling gebracht, maar de eerste was voldoende en in een schokkend korte tijd, minder dan 20 minuten, komen we aan bij de poort van het museum onderaan de heuvel. Het Getty museum is een beroemdste museums van Los Angeles en hoort, volgens vele, thuis in het rijtje van must-see musea van de wereld. Het museum toont de privé collectie van de overleden Paul Getty, een oliebaron, een van de eerste miljardairs en fervent kunstverzamelaar. Het museum is gratis te bezoeken als je dan wel even de $15 parkeerkosten vergeet. Zoals ik al schreef kwamen we aan onderaan de heuvel en nadat we de auto hadden gestald gingen we met een tram omhoog de heuvels van Bell Air in waar het museum op de top ligt en meteen een spectaculair uitzicht geeft over het immens grote Los Angeles.

Ondanks dat het druk was valt dat helemaal niet op in het prachtige museum, wat alleen al om de architectuur de moeite waard is om te bezoeken. Ook de collectie boeiend die maar liefst drie zalen behelst vol met Nederlandse Meesters, zoals van Rhijn, Steen, Dou en ergens anders van Gogh. En zo snuiven we deze vakantie, al is het maar twee uur, ook nog wat cultuur op.

Eenmaal thuis in West Hollywood begint de harde realiteit zich aan te dienen; we gaan bijna weer naar huis. En terwijl Robert wat boodschappen ging doen, heb ik ons ingecheckt voor de vlucht van morgen en de tickets afgedrukt. Eenmaal terug besluiten we die harde realiteit voor de rest van de dag te vergeten en te genieten van onze laatste dag hier. Dat begint met een heerlijke Sushi snack, opgevolgd door de laatste zonnestralen bij het zwembad boven op het dak van Le Montrose terwijl de een leest en de ander blogt en nog een uurtje rust in de kamer.

We zijn kuddedieren en 4 jaar geleden hebben we heerlijk gegeten bij Amarone aan Sunset Boulevard en we willen deze vakantie in stijl afsluiten en besluiten daar onze laatste maal te nuttigen. Alhoewel de originele eigenaar er niet meer is, is het Italiaanse eten nog net zo smakelijk. Van Sunset lopen we naar Santa Monica om in boystown deze avond, deze vakantie goed af te sluiten. De avond speelt zich vooral af in the Abbey, waar het weer stampvol is en er soort van Cirque du Soleil-achtige show wordt weggegeven, maar daar houdt de vergelijking ook meteen weer op. We kunnen het niet al te laat maken natuurlijk want morgen wordt het een lange dag, maar we sluiten deze fantastische vakantie in stijl in het goeie West Hollywood af.

En nu zou ik heel graag het allerlaatste verhaal willen schrijven, maar m’n ogen kunnen de letters op het beeldscherm niet meer scherp krijgen. Dus dat verhaal krijgen jullie morgen. Uiteraard nog wel wat foto’s van vandaag.

De Foto’s

Gerelateerde Berichten

Ended it with a Big Bang

Ended it with a Big Bang

Observations

Observations

Thirty Seven

Thirty Seven

Plaats een Reactie