Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

Fun, fun, fun

Fun, fun, fun

Vandaag hebben we maar 1 ding op het programma staan: een bezoek aan de twee pretparken van Universal – Florida. Orlando is natuurlijk het mekka van de pretparken hier in de Verenigde Staten en daarom kon een bezoek niet uitblijven. Keuze genoeg, zoals Disney en Sea World, maar net als twee jaar geleden in Los Angeles viel dit keer weer de keuze op Universal, mede omdat zij “Front of the Line” tickets aanbieden. Voor een paar Dollar meer geen wachttijden, is een heerlijk vooruitzicht.

Na een korte rit van ongeveer een Mile kwamen we aan bij het park en vervolgens een even lange wandeling van de parkeerplaats naar het punt waar je de eerste keuze gaat maken van de vele die zouden volgen. De eerste keus is welk park je eerst gaat bezoeken, wij hebben gekozen voor Adventure Island voor het wat ruigere draai-, swing- en lanceerwerk.

En dan is het kiezen welke attracties gaan we doen en welke ik aan jullie voorschotel, want ik kan ze niet allemaal beschrijven, maar ze waren allemaal in meer of mindere mate top entertainment. Hier de korte samenvattingen van een paar van de attracties:

  • The amazing adventures of Spider-man
 – Een wat rustigere achtbaan want het 3D brilletje mocht natuurlijk niet afvallen, waarbij de superheld ons hielp de slechterik achter slot en grendel te krijgen. Vooral het 3D effect was super.
  • Jurassic Park river adventure – 
Net als 2 jaar geleden weer 1 van onze favorieten. Wat begint als een liefelijk boottochtje door het park met menslievende dinosaurussen eindigt in een doldwaze ontsnapping aan de meest vreselijke mensetende beesten met een diepe val in het water. Wil je het zelf meemaken? Bekijk hieronder dan de video
  • Dudley do-rights ripsaw
 – Wederom een zeer natte ervaring, maar gelukkig waren onze kleren van de vorige attractie nog niet droog en eindigt ook deze weer met een diepe val in het water.
  • The incredible Hulk Coaster – 
Een maatje te groot voor mij, maar Robert heeft deze achtbaan met een aantal lopings en kurkentrekkers wel doorstaan. Bekijk hieronder de video
En verder nog in dit park: Poseidon’s Fury.

Na weer een flinke wandeling, waar we het vocht van de attracties in hebben geruild voor het vocht van onze eigen lichaam, kwamen we aan bij het tweede park: Universal Studios.

Wederom een park met heel veel vermaak. Een kleine selectie:

  • Revenge of the Mummy – 
Ook dit jaar weer 1 van onze favorieten, waardoor we bijna een zonnebril zijn verloren in een wilde ontsnappingsrit door allerlei snelle voor- en achteruitgaande bewegingen in het donker. Deze achtbaan hebben we dan ook als enige 2 keer gedaan.
  • De hot Dog als lunch (grapje)
  • Men in Black – Alien attack
 – Een rustige achtbaan waar we voor de punten schoten op al die vervelende gasten niet van de derde steen vanaf de zon.
  • The Simpsons ride
 – Een simulator door de wereld van de Simpsons. Alhoewel we maar een paar meter bewogen leek het alsof we diepe vallen maakten. Ook 1 van onze favorieten.
  • Disaster – 
Met het publiek maakten we samen een rampenfilm over een metro in een gebied dat wordt getroffen door aardbeving.
En verder in dit park: E.T. Adventure, Twister en Jaws.

En zo kwam een einde aan het daggedeelte van deze dag en maar goed ook, want boven Orlando hingen donkere wolken en eenmaal in de auto kregen we een regenbuitje “the American Way”, waar alles groter is inclusief de massieve regenval.

We twijfelden een klein beetje over het avondprogramma. Zullen we nou wel of niet naar Orlando downtown gaan om te eten en wat te drinken? Uiteindelijk hebben we besloten om het niet te doen, omdat het hotel te ver weg ligt van de binnenstad (8 Mile. Vervolgens hebben we in het hotel prima garnalen en rosbief gegeten en als laatste een paar biertjes en cocktails gedronken met het management van de intercontinental group; eigenaar van het hotel waar we nu zitten.

De Foto’s

 

De Film: Jurrasic Park River Adventure

 

Net als 2 jaar geleden weer 1 van onze favorieten. Wat begint als een liefelijk boottochtje door het park met menslievende dinosaurussen eindigt in een doldwaze ontsnapping aan de meest vreselijke mensetende beesten met een diepe val in het water. Wil je het zelf meemaken? Bekijk hier dan de video.
Oh ja, aan het einde van de rit hoor je ook nog iemand die ons waarschuwt dat we niet mogen filmen.

De Film: The Incredible Hulk Coaster

 

Een maatje te groot voor mij, maar Robert heeft deze achtbaan met een aantal lopings en kurkentrekkers wel doorstaan.

Gerelateerde Berichten

Ended it with a Big Bang

Ended it with a Big Bang

Paradise

Paradise

Island Mode

Island Mode

Plaats een Reactie