Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

Enjoying the Plaines

Enjoying the Plaines

De Dakota’s zijn nog niet van ons af. Na Zuid Dakota gaan we vandaag naar Bismarck in Noord Dakota. Bismarck is wel de hoofdstad maar niet de grootste stad. Dat is Fargo waar we donderdag naar toe gaan.

De gezelligheid van de vorige avond heeft ertoe geleid dat we de volgende dag niet zo vroeg wakker werden. Tegen half 10 waren we eruit. Eigenlijk wat aan de late kant omdat we toch nog een rit van meer dan 5 uur voor de boeg hadden. Daarnaast passeren we weer de tijdgrens zodat de klok weer een uur voorruit moest. Toch maar even snel ontbijten en de weg op.

Volgens de navigatie zouden we tegen half zes aankomen in het hotel. Op zich een prima tijd omdat we geen plannen hadden in Bismarck. Er valt daar gewoon niet veel te doen. Wat wel moest gebeuren was het doen van de was. Na twee weken waren we toch wel door onze sokken en schone onderbroeken heen.

De route naar Bismarck was verrassend mooi. We hebben de US85 noord genomen. De architecten van deze weg hebben met een liniaal een recht lijn getrokken naar de IS94. Daar hebben ze weer de liniaal gepakt en een rechte lijn getrokken naar Fargo met Bismarck daar tussen in.
De US85 is tevens scenic dus prachtige uitzichten over een glooiend groen landschap. En het zonnetje scheen ook nog. De tijd vloog voorbij en tot onze verassing waren we al snel in Bismarck.

Bij het binnenrijden van de stad zagen we al dat de rivier de Missouri gevaarlijk hoog stond. Overal kunstmatige dijken van zandzakken en huizen die al onder water stonden. In het hotel spraken we met een medewerker van FEMA wat een onderdeel is van Home Land Security. Zei worden ingezet bij calamiteiten zoals overstromingen, stormen e.d. Hij vertelde dat de rivier nog voor de nodige problemen zou gaan zorgen de komende dagen. Het halve hotel was ingenomen door medewerkers van FEMA.

Het plan voor de rest van de dag was dus de wasgoed en een plek om te eten en wat te drinken. De receptionist van de hotel adviseerde ons om naar de Peacock Alley te gaan. Vlakbij het hotel maar wel te ver om te lopen. De wasgoed was snel gedaan. Twee wasjes en twee droogbeurten en het belangrijkste is weer schoon.

Het was toen toch al weer half negen geworden. We hebben een taxi laten komen die ons zou afzetten bij het restaurant. Een regel waar we nooit van afwijken is dat we niet zelf rijden als we alcohol zouden drinken. De taxiritten kosten vaak niet meer dan de prijs van twee biertjes.
Het eten was prima. Na het eten hebben we nog wat gedronken in een Ierse bar naast het restaurant en tegen twaalven waren we weer terug in het hotel.
Helaas geen foto’s van vandaag.

Gerelateerde Berichten

I walk the line

I walk the line

Nashvegas

Nashvegas

The most beautiful capitol building of the whole country

The most beautiful capitol building of the whole country

Plaats een Reactie