Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

De reis is begonnen

De reis is begonnen

Eindelijk is het dan zo ver. Onze vakantie is begonnen.
Na een paar hectische weken voor beide op het werk zijn we er dan ook wel aan toe.

Vanochtend stonden we om kwart voor zes naast ons bed. Na de gebruikelijke rituelen (douchen, aankleden, kop koffie en een sigaret) verlieten we ons huis om ongeveer half zeven om de trein van kwart voor te halen naar Schiphol. Het was rustig in de trein en gelukkig hadden we geen vertragingen, zodat we om 08.10 op Schiphol waren.

Beide blijven we gefascineerd met betrekking to Schiphol. Wat een geoliede machine. Gisteren hadden we al via het internet ingecheckt en na afleveren van de bagage konden we redelijk snel door paspoortcontrole komen. Na het inkopen van sigaretten (nu echt voor de laatste keer) en eau-de-toilet voor het totale fris en fruitig plaatje liepen we naar de gate.

Het is een klein wereldje, want nadat we bij de gate waren aangekomen kwamen daar twee collega’s, – Arthur Luttmer en Paul Thomas, van mij aanlopen. Ook zij vliegen naar Chicago, het enige wat ons scheidt is een trapje (wij op de laagste verdieping – Economy class, Arthur en Paul op de eerste verdieping – Business class). Later zal ik Arthur en Paul nog ontmoeten gedurende mijn bezoek aan het kantoor van Akzo Nobel Technology & Engineering in Chicago

Om 10.30 uur vertrok KLM vlucht 611 naar Chicago. Het was daadwerkelijk een geweldige vlucht, met niet of nauwelijks turbulentie. Door de films die gedraaid werden vloog de tijd voorbij en om 11.20 uur lokale tijd, na ruim 7 uur vliegen, zijn we geland op O’ Hare Airport – Chicago.

Rond een uur of 12 probeerde we door de douane te komen, maar dat bleek niet helemaal eenvoudig. Blijkbaar is er om 12 uur een wisseling van de wacht en dat betekende dat wij lang moesten wachten. Maar rond om 1 uur stonden we buiten en na een snelle sigaret (het was al weer 10 uur geleden) zijn we op zoek gegaan naar de metro. De reis van het vliegveld naar het hotel duurde een klein uurtje, maar we hebben genoten van sub-urban Chicago. Het laatste stuk was onder de grond en na uiteindelijk een kleine 20 haltes hebben we het eindpunt bereikt; South La Salle Street. Meteen de straat waar ons hotel aan ligt.

Ons hotel zit in het zelfde gebouw als de Chicago Stock Exchange. Het ziet er geweldig uit en onze hotelkamer heeft uitzicht op Lake Michican. Met dat uitzicht wil ik dan ook eindigen. Morgen meer over vandaag, maar niet voordat jullie onze route en wat foto’s van vandaag hieronder kunnen bekijken.

De Foto’s

 

De Film: Route 66

 

We zijn vorig jaar besmet met het virus dat US of A heet! We gaan weer en deze keer hebben we de reis voor het eerst helemaal zelf geboekt. We gaan grotendeels Route 66 rijden met hier en daar wat uitstapjes met als uiteindelijke doel San Francisco. Zie hier hoe we gaan rijden!

De Rit

 


2007
Legenda
 1. Chicago, Illinois
 2. St. Louis, Missouri
 3. Springfield, Missouri
 4. Oklahoma City, Oklahoma
 5. Amarillo, Texas
 6. Albuquerque, New Mexico
 7. Durango, Colorado
 8. Monument Valley, Utah
 9. Flagstaff, Arizona
 10. Las Vegas, Nevada
 11. Los Angeles, California
 12. San Luis Obispo, California
 13. San Francisco, California

Gerelateerde Berichten

A Taste of Pride

A Taste of Pride

Meeting the Greeter

Meeting the Greeter

A Tribute

A Tribute

Plaats een Reactie