Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

Colonial Charleston

Colonial Charleston

Ons onverwachte hotel is prima en, belangrijker, de bedden zijn uitstekend en zo staan we weer helemaal fris op in Wilmington. We besluiten om goed te ontbijten in het hotel, zodat we zonder weinig oponthoud naar onze volgende bestemming kunnen rijden; het prachtige Charleston in South Carolina

Om elf uur lieten we Wilmington om een uurtje later onze volgende staat in te rijden. De rit is prima, maar niet veel over te melden, behalve dan dat we rond een uur of half drie Charleston binnen rijden. Nadat we de koffers op onze kamer hadden achtergelaten, liepen we naar het historische district van deze stad.

Het weer is helemaal geweldig. Een paar graden kouder dan in Wilmington, maar veel minder vochtig en zo begint onze ontdekkingsreis in deze stad. Een stad die misschien niet iedereen kent, maar bekend is van Amerikaanse Burgeroorlog en vaak te zien was in de serie die gelijk genaamd is aan ons avontuur van dit jaar.

Misschien kan je nog wel herinneren dat we drie jaar geleden in het prachtige Savannah zijn geweest en toen werden we er al op gewezen dat er een soort van strijd is tussen die stad en de stad waar we nu zijn. Een strijd om welke nou het mooiste is. Toen hebben we gekozen voor een professionele rondleiding, nu kiezen we er voor om de stad te ontdekken aan de hand van een gedownloade rondleiding. En Robert is de tour guide.

En zo ontdekken we de prachtige koloniale huizen in het historische district, zien we prachtige baai van deze stad en zien we in de zelfde baai Fort Sumter; de plek waar het eerste schot is gelost die de burgeroorlog heeft ingeluid en in het park staan de originele kanonnen nog, die de stad, die altijd onder vuur lag gedurende de hele oorlog, moest verdedigen.

Na twee uur door het district te hebben gelopen, vele nullen en enen hebben gevuld op de SD kaart van onze fototoestel en een kus van mij voor de tour guide als tip, besluiten we dat het genoeg is en lopen we terug naar ons hotel om eens serieus over onze planning voor de komende dagen te praten.

De weersverwachtingen voor Fort Lauderdale zijn namelijk dramatisch slecht. Voor de zondag staat er 8 centimeter waterval op het programma en zaterdag is het iets beter, maar daarmee houdt het dan ook op. En zo bekijken we onze opties; Orlando, Tampa, doorrijden naar Key West. Maar welke optie die we ook bekijken valt af vanwege zo mogelijk nog slechtere weersomstandigheden (Orlando en Tampa) of is qua afstand onhaalbaar. We besluiten dan ook om onze route te houden zoals die is, maar besluiten het weer in de gaten te houden en houden de optie open om Fort Lauderdale een dag eerder te verlaten en in te ruilen voor Key West, waar het wel goed weer is

Na wat rust en verfrissende douche pakken we de taxi om ons te laten brengen naar een restaurantje wat Robert heeft gevonden via Trip Advisor. Robert blijkt vandaag z’n dag te hebben als reisleider, want we hebben heerlijk gegeten en ook nog eens tegen een redelijke prijs wat natuurlijk altijd goed nieuws is.

En ook hier blijkt maar weer, waarom we zo van de Zuidelijke Staten houden; de mensen zijn galant, voorkomend en sociaal en hebben we ontzettend gezellige avond, die eigenlijk weer iets te laat eindigt. Op zich geen probleem want morgen hoeven we alleen maar te rijden en hebben we een bijzonder lage verwachting van onze volgende stopplek. Een plek die we alleen maar gebruiken als hub om zo snel mogelijk in het zuiden van Florida te komen.

Rest mij eigenlijk nog een ding te bespreken; Charleston vs Savannah…

Niet 1, 2, 3 te beantwoorden. Savannah wint het met betrekking tot schoonheid en openheid, die mede wordt veroorzaakt door de vele parken. Charleston is aan de andere kant levendiger.

De Foto’s

 

Gerelateerde Berichten

The most beautiful capitol building of the whole country

The most beautiful capitol building of the whole country

The Capitol of the South

The Capitol of the South

The Southern Belle

The Southern Belle

Plaats een Reactie