Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

Chicago – 2

Chicago – 2

Je wordt om 6 uur wakker (doe ik normaal nooit), je gaat douchen, je werkt aan je weblog, je vriendje gaat sporten en dan rond een uur of 9 loop je het hotel uit en ga je een willekeurige richting uit de grote stad in. De atmosfeer is vrij van de smog van gisteren, de zon begint in kracht toe te nemen, maar in de schaduw van de wolkenkrabbers is het nog een beetje fris. Je hoort overal geluiden; werk aan de weg, een razende metro boven de weg en altijd wel ergens een sirene. Je ziet zakenmensen met een beker Starbucks koffie gehaast een metro proberen te halen en wegwerkers hun koffie uit een thermosfles drinken. Bij de eerste Starbucks haal je zelf de “kleinste” kop koffie en je slentert weer verder door een wakker wordende stad.

Voor velen is dit beeld een gruwel, maar dit is ons meest favoriete moment van de dag en dat hebben we dan ook gedaan deze eerste ochtend in de metropool Chicago.

Wat een geweldig bruisende en mooie stad is dit. Je voelt meteen; hier gebeurt het. Nu hebben we dat al snel hoor (we zijn nu eenmaal stadsmensen), maar dit is toch anders. Steden laten zich niet beschrijven, maar je voelt meteen: “deze stad heeft het”. Chicago: met stip in onze top 10 van meest favoriete steden.

Onze wandeling heeft ons gebracht bij de Magnificent Mile (een soort van 5th Avenue – NY of Bond street – London) en daar hebben we de winkels bekeken (kopen is er natuurlijk niet bij). Aan deze straat ligt ook de Hancock Tower, op Sears Tower na, het hoogste gebouw van Chicago en natuurlijk hebben we de stad van de 94e verdieping bewonderd.

’s Middags hebben we, heel truttig ;-), een rondvaart genomen over de rivier Chicago. Waar de verrassend goede reisleider ons veel kon vertellen van de geschiedenis van Chicago en de verschillende stijlen van architectuur van de wolkenkrabbers. Onderweg hebben ook nog de broodnodige kleur opgedaan, want we waren wel heel erg bleek aan onze vakantie begonnen dit jaar.

Na deze rondvaart zijn we terug gegaan naar het hotel en hebben we kort even geslapen; zo’n stad is misschien dan geweldig, maar ook zeer vermoeiend. Al na dag 1 beginnen de voeten en benen te protesteren.

Na ons schoonheidsslaapje hebben we de bovengrondse metro gepakt naar de zelfde wijk als gisteren waar we lekker hebben gegeten en paar kroegjes hebben bezocht. Rond middernacht zijn we met de taxi terug naar het hotel gegaan en zijn we ons mandje ingedoken.

De Foto’s

 

De Film:De ontwakende star Chicago

 

We hebben nog last van de jetlag, dus we zijn er vroeg uit en hebben ons ontbijtje al op; langzaam slenteren, bepakt met een kop Starbucks koffie, door de stad Chicago en zien deze tot leven komen. Voor sommige onder jullie is zo’n scenario een verschrikking, wij genieten er met volle teugen van.

Gerelateerde Berichten

A Taste of Pride

A Taste of Pride

Meeting the Greeter

Meeting the Greeter

A Tribute

A Tribute

Plaats een Reactie