Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

Bear Spray

Bear Spray

Terwijl we over de Interstate 90 door het prachtige Montana rijden schrijven we dit en de komende twee verhalen. Het is hier prachtig weer; een strak blauwe lucht en geen regenwolk te bekennen. Dat was wel anders op de ochtend van dit verhaal, want het kwam met bakken uit de lucht. We besloten daarom het rustig aan te doen, de plannen voor vandaag te veranderen en ons goed voor te bereiden op vandaag.

We zitten namelijk in berenland en specifiek het territorium van de bruine beer en de grizzly beer. Volwassen hebben deze jongens toch het formaat en het gewicht van een Fiat Punto en die wil je natuurlijk niet onverwacht tegenkomen en als je ze dan tegenkomt toch nog enige kans maken om het zonder kleerscheuren het strijdtoneel te verlaten. Dat vereist een goede voorbereiding en die begon al onder de douche en de kleedkamer. Want de dieren worden nogal aangetrokken door fris en fruitige geuren dus dat betekent geen shampoo, deodorant en aftershave en verder trekken we onze meest bezwete kleding en onwel riekende sokken aan. Je begrijpt, een nogal grote opgave voor ons. Verder zoeken we op het internet ook op hoe te handelen, mocht je ze dan toch tegenkomen.

De beren maken het ons niet makkelijk, want moet je bij de een veel lawaai maken en eventueel terugvechten, bij de ander moet je zo stil mogelijk zijn en langzaam terugtrekkende beweging maken. Maar dan moet je natuurlijk wel het juiste soort identificeren en op papier zijn het verschillende beesten, maar in de praktijk kunnen ze best op elkaar lijken. Dus rest ons nog maar een ding te kopen op aanraden van alle mensen hier en dat is Bear Spray. Een busje van 30 Dollar met een goedje erin waar de beren niet vrolijk van worden en dat je recht in hun gezicht moet spuiten; Pepper spray voor beren dus.

Na een prima en stevig ontbijt en eerder genoemde aankoop te hebben gedaan had het weer zich iets verbeterd en besluiten we via de Wilson-Moose weg Grand Teton in te rijden. Deze redelijk begaanbare weg heeft allerlei aftakkingen die een stuk minder goed begaanbaar zijn, maar voor onze 4-wielaangedreven auto een peulenschil.

Alhoewel we goed bescherm worden door de auto houden we de bear spray toch dicht bij ons, verliezen we het geen moment uit het oog en nemen we het uiteraard mee als we de auto verlaten. We komen zeker wel wilde dieren tegen, maar het blijft beperkt tot schattige hertjes en, toch wel bijzonder, een uit de kluiten gewassen vrouwtjes eland.

In de loop van de middag werd het weer steeds iets beter en besluiten we in ieder geval een onderdeel van onze originele plan te realiseren en dat is een hike naar inspiration point. Daarvoor moesten we eerst per boot naar de andere kant van Jenny Lake worden gebracht en vervolgens een ruime Mijl wandelen en klimmen om bij het eerdergenoemde punt te komen. Goedgemutst en met de spray bij de hand beginnen we aan deze best leuke hike in de Tetons, maar hoe dichter we bij het eindpunt kwamen werd het toch ook weer donkerder en eenmaal aangekomen bij Inspiration Point voelden we al een paar druppels. We besluiten dan ook om snel naar beneden te gaan via de andere kant van de berg, maar het werd steeds donkerder en steeds rustiger op deze andere weg en toen het ook nog begon te onweren zijn we rechtstreeks omgedraaid om via de heenweg ook terug te keren naar de boot.

Eenmaal terug in het hotel hebben we ons meteen ontdaan van de kleding en hebben we ons weer opgefrist en aangekleed zoals we dat gewend zijn en zijn we naar de Silver Dollar bar gelopen. Misschien hebben we ons wel een beetje laten opnaaien door de bevolking, maar aan de bar bekennen we tegen elkaar dat we beide deze dag als bere-spannend hebben ervaren en dat, alhoewel we hier in het territorium van de beer zijn, ons territorium aan de bar is met een pot bier voor onze neus.

Net als gisteren hebben we ook in deze bar wat gegeten en gedronken, maar in tegenstelling tot gisteren wil het hier, maar ook in andere kroegen, niet gezellig worden en besluiten we niet al te laat naar te bed te gaan want morgen gaan we natuurlijk naar Yellowstone en daar hebben we bere-veel zin in.

De Foto’s

 

 

Gerelateerde Berichten

Tioga Pass

Tioga Pass

Breathtaking Yosemite

Breathtaking Yosemite

XXL

XXL

Plaats een Reactie