Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

America get ready; here we come….

America get ready; here we come….

In tegenstelling tot vorig jaar is deze reis zeer gemakkelijk tot stand gekomen. Vorig jaar worstelden we nog met welke route we moesten rijden, welke steden en gehuchten we zouden bezoeken en vooral hoe groot de (over) dosis natuur zou worden. Goed, dat was vorig jaar. Dit jaar waren de keuzes allemaal veel makkelijker.

Het kon niet anders dat we het zuiden zouden gaan bezoeken. Dit was voor ons nog een groot gapend gat op de kaart van de Verenigde Staten. Gebied: Vink.

Al twee jaar geleden, gedurende ons bezoek aan Springfield, MO, zijn we door een vriendelijke Amerikaan er op gewezen dat Dallas een leuke stad is. Start plaats: Vink.

Met deze twee gegevens vastgelegd zijn we aan de slag gegaan en al snel kwamen we tot de ontdekking dat we dit jaar geen moeilijke beslissingen hoefden te maken met betrekking wat we allemaal wilden zien. De natuur in dit gebied is toch behoorlijk beperkt en het zijn vooral de steden, die vermaak te bieden hebben. Dus deze reis gaat heel erg lijken op onze reis van 2007, waar we van stad naar stad trokken langs route 66.

We gaan verder. Als we dan van grote stad naar grote stad gaan trekken tekent zich zich al snel de route af en ook het eindpunt Miami. Route: Vink. Eindpunt: Vink.

Nu klinkt het allemaal alsof we helemaal niet hebben getwijfeld, maar dat is niet waar. Hier en daar moesten we wel een keuze moeten maken natuurlijk en gedurende één dag hebben we nog overwogen om van “coast to coast” te reizen. Maar dat was ook echt maar voor die ene dag en uiteindelijk hebben we binnen twee weken de reis vastgelegd.

En dan begint het boeken. Ook dit jaar hebben we alles weer zelf geregeld, op de auto na dan. Allereerst de vluchten natuurlijk, want stel je voor dat er geen plek meer zou zijn. In tegendeel zelfs en we hadden dan ook snel de vluchten voor elkaar voor een spotprijs. Lang leve de krediet crisis.
Met de hotels hadden we meer moeite. We willen veel voor weinig en dan moet je gewoon wat langer zoeken, maar onder het genot van een drankje waren dit wel heel gezellige avonden met z’n tweeën achter onze Mac boekjes.

En zo zijn we op de dag belandt dat we eindelijk alle inspanningen gaan verzilveren.

De koffers zijn gepakt, de website is online en wij? 
Wij zijn er helemaal klaar voor en hebben ontzettend veel zin in deze vakantie. We zijn benieuwd of we iets merken van de veranderingen sinds ons laatste bezoek. Met Obama als president en een land dat diep in de financiële crisis zit, kan dat toch heel interessant worden. Hoe anders was het vorig jaar immers niet.

Straks gaan we op weg naar Amsterdam, waar we overnachten in een hotel op Schiphol. Zondag om half negen vliegen we naar London, waar we overstappen op de vlucht naar Dallas.

We hopen dat jullie deze website weer gaan volgen en net als voorgaande jaren doen wij weer ons best om zo actueel mogelijk te blijven. Uiteraard geen verplichting. Van beide kanten niet. Maar op de homepage van deze site hebben we al uitgelegd waarom wij dit doen.

We wensen jullie veel lees- en kijkplezier en wij melden ons weer vanuit Dallas.

Robert en Ramon

De Film: Exploring the South

 

Ach, soms heb je blijkbaar wat tijd over en ga je spelen met de ge-update software op je Mac en dan kom je tot dit resultaat; een visualisatie van onze reis door het diepe zuiden van de Verenigde Staten. Oh ja, hoe fout kunnen TV tunes ook al weer zijn. Nou zo fout dus, dat het gewoon briljant is. Luister maar.

De Rit

Dit is voor ons het vierde jaar dat we naar de Verenigde Staten gaan en als je op de kaart keek en daar de routes van de voorgaande jaren optekende zijn er nog veel open gaten, maar één streek valt wel heel erg op; het oude zuiden. En deze streek, die een belangrijke stempel heeft gedrukt op de geschiedenis van dit fascinerende land, gaan we dan ook bezoeken. Hieronder zie je de route die we gaan volgen, die ons zal brengen op plekken die het land mede heeft gevormd, zoals de burgeroorlog, de slavernij, de dood van een president en een dominee, de bakermat van de muziek en ga zo maar door.


2009
Legenda
 1. Dallas, Texas
 2. Austin, Texas
 3. Houston, Texas
 4. LaFayette, Louisiana
 5. New Orleans, Louisiana
 6. Vicksburg, Mississippi
 7. Memphis, Tennessee
 8. Nashville, Tennessee
 9. Atlanta, Georgia
 10. Savannah, Georgia
 11. Orlando, Florida
 12. Fort Lauderdale, Florida
 13. Key West, Florida
 14. Miami Beach, Florida

Plaats een Reactie