Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

A Trip down Memory Lane 66

A Trip down Memory Lane 66

Vandaag gaan we van Tulsa Oklahoma naar Wichita in Kansas. Daarmee bezoeken we onze 25ste staat in Amerika. Op de helft dus!
Na het ontbijt in het hotel hadden we de koffers al weer snel in de auto en verlieten we Tulsa via Interstate 44 Oost richting Joplin (die door een tornado half is verwoest). Niet de gebruikelijke route om in Wichita te komen maar we hebben het idee opgevat om nog een stukje Route 66 mee te pakken. Voor Tulsa liggen nog een aantal bijzondere Route 66 landmarks die wouden bezoeken. Daarna zouden we via de binnenwegen noordelijk gaan om uiteindelijk via de US 400 oostelijk Wichita in te rijden.

Onze eerste Route 66 landmark zou een van de meest gefotografeerde zijn op de route: een 25 meter lange blauwe walvis in the city of Catoosa, net na Tulsa. Dit opvallende ding kun je ook missen want we moesten toch omkeren omdat we deze de eerste keer over het hoofd hadden gezien. Na wat fotootjes hebben we de weg vervolgd richting Foyil voor een 4 mile D-tour over de Highway 28a voor om de kleurrijke betonnen totempalen te bekijken in Totem Pole Park. We spraken kort met een oude man in een rolstoel die op het vrij toegankelijk parkje in een oud huisje met zijn vrouw woont. Na de verplichtte kiekjes vertrokken we noordwaarts via de binnenlanden van Oklahoma naar Kansas.

De route verliep probleemloos. Rustige zeer goed te bereiden wegen en de uitzichten waren groen en wijds. Rond 1300 uur hebben we een vette hotdog genomen bij een benzine pomp en tegen half vier arriveerden we bij ons hotel in Wichita, de Best Western.

Wichita is de grootste stad van Kansas. Was het vroeger een belangrijk cowboy stad (1870) nu wordt de helft van alle vliegtuigen in de wereld in deze stad. Boeing, Cessna, Airbus.. ze hebben hier allemaal hier hun fabrieken en vliegvelden.

Ons hotel was een goedkope Best Western aan de rand van de stad. We hadden het plan gevat om tegen zessen naar het oude gedeelte van Downtown te gaan omdat daar de meeste gezelligheid zou zijn. De geboekte taxi liet op zich wachten. Maar dat was niet erg. We zaten lekker met een blikje koel bier buiten op een bankje voor het hotel te wachten. Het koele blikje bier hadden half vol weggegooid omdat we dachten dat onze taxi er aan kwam. Het bleek een pizza koerier te zijn. Het waaide vreselijk hard en de temperaturen waren nog hoog. Het zou ons niet verbazen als er een storm zou opsteken.

De taxi heeft ons keurig in het oude centrum afgezet. We hebben wat gedronken in een eetbar genaamd Pump house. Daarna zijn we wat gaan eten bij Old Chicago. Het eten was redelijk maar vreselijk vet en veel. We hebben ons ook voorgenomen om niet meer zo vet te eten. Na het eten zijn we een stukje gaan lopen en kwamen we uiteindelijk uit bij een openlucht bar waar live bands aan het spelen waren, principe Open Mike. We raakten aan de praat met een zangeres Lacey die met haar jongere broer en twee vriendinnen een party hielden. Ze vroegen of aan wouden schuiven. Lacy zou later de avond nog zingen. Na wat biertjes en shooters (Jager Barrels: een combinatie van jagermeester en een biersoort) met de broer die binnenkort het leger in ging, ging het nog veel harder waaien en ging de temperatuur in een paar minuten fors omhoog. Een vreemde gewaarwording die ons toch wat alerter maakte. Ideale condities voor een tornado merkte Lacey op. Maar zolang de sirenes niet afgaan hoeven we ons geen zorgen te maken. De band speelde er vrolijk op los.

Nadat Lacey had gezongen namen we tegen enen afscheid en merkte Lacey nog op dat ze ons de meest interessantste personen waren die ze in tijden had ontmoet. Mmm.. zegt dat iets over ons of over het gemiddelde niveau van Wichita.

De taxi liet ook nu weer op zich wachten maar tegen tweeën waren weer terug in hotel. De stad was behoorlijk donker omdat door de wind/storm een deel van de elektriciteitsvoorziening was uitgevallen merkte de taxichauffeur op de terugweg nog op.

Onze conclusie over Wichita, een aardig stadje waar je prima een dag kunt vermaken maar dan ook snel weer verder…. Morgen gaan we naar Kansas City wat niet in Kansas ligt maar in Missouri.

De Foto’s

 

Gerelateerde Berichten

Plaats een Reactie