Share on Pinterest
More share buttons
Deel met je vrienden


Submit

5080 Kilometers

5080 Kilometers

En dan is het dan toch echt zo ver… Vandaag hebben we de laatste autorit voor de boeg. Niet al te laat verlieten we vandaag het grootste kleinste stadje van de wereld in de wetenschap dat we hier waarschijnlijk niet zullen terugkeren, want Vegas, Atlantic City of zelfs het kleine dorpje Ely is toch echt veel leuker. Maar we hebben het meegemaakt en dat is het belangrijkste.

De route voor vandaag is eenvoudig en TomTom kan het rustig aandoen. We rijden namelijk via de Interstate 80 downtown San Francisco in. Grappig is dat dit de een van de eerste snelwegen die we deze reis hebben aangedaan op weg van Boulder naar Lander in de staat Wyoming. De rit is weer ongelofelijk. Eerst vooral omhoog naar de top van de Sierra Nevada en dan 60 kilometer lang naar beneden om vlakbij Sacramento te komen. Vanaf dat moment is de rit vrij vlak en tegen drie uur zien we in de verte San Francisco opdoemen. Vrijwel filevrij rijden we 20 minuten later de snelweg af om vlakbij ons hotel uit te komen.

En zo komt er bijna een eind aan dit avontuur, maar in ieder geval een eind aan het autorijden. 5080 kilometer hebben we genoten van de prachtige natuurparken en de steden allemaal dankzij onszelf, maar met grote hulp van onze heerlijke huurauto. We zeggen het bijna elk jaar weer, maar wat een genot was het weer. Maar veel belangrijker, we zijn weer zonder kleerscheuren over.

Nadat we de koffers hadden achtergelaten in onze hotelkamer restte ons nog een klein ritje; naar de autoverhuur om de auto terug te brengen. Een korte rit van ongeveer 6 blokken. Nu weten jullie dat we in de Rocky Mountains , de Tetons, Glacier, over de Sierra Nevada hebben gereden, maar die 6 blokken hier in San Francisco zijn steiler naar boven en naar beneden dan we hebben ooit hebben meegemaakt deze reis. Voor ons bak met automaat een klein klusje, maar ik weet zeker dat ik het met ons handgeschakelde Peugeot niet gedurfd en gekund had. De hellingen zijn hier zo steil dat menig achtbaan hier een puntje aan kan zuigen, wat we later op de dag, nadat we wat gerust hebben in het hotel, ook meemaakten gedurende onze taxirit naar de wijk Castro.

Daar hebben we de rest van de avond doorgebracht door wat te eten en wat kroegen te verkennen. We maken het niet al te laat want beide zijn we onder de indruk van de reis die we hebben gemaakt, maar ook van San Francisco. We zijn benieuwd wat deze stad voor ons in petto heeft. De vooruitzichten qua weer, maar ook onze hernieuwde indruk van deze stad zijn goed.

En natuurlijk weet ik, terwijl ik dit schrijf, al wat San Francisco ons gaat brengen, want dit is de laatste volle dag in de Verenigde Staten. We hebben bijna twee heerlijke dagen achter de rug. Maar dat zullen jullie pas lezen als wij terug zijn in Nederland. Morgen hebben we een vlucht van 12 uur terug naar Nederland voor de boeg en ik in die tijd vast wel de tijd vinden om 2 verhalen te schrijven.

Gerelateerde Berichten

Ended it with a Big Bang

Ended it with a Big Bang

Observations

Observations

Eat Sleep Party Disrupted

Eat Sleep Party Disrupted

1 Reactie

  1. Gerard en Trudy
    30 juni 2013, 01:41   /  Reageer

    Hoi jongens
    We hebben weer genoten van jullie verhalen en mooie foto’s en wensen jullie een goede rustige vlucht naar huis.
    Groetjes Gerard en Trudy

Plaats een Reactie